• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Pošto je strgal prvu kariku, a motor je jedan cilindar to se moralo odraziti i osjetiti na jutarnjem paljenju.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Da upravu si, kaže vlasnik da to odavno ide i više nemože upaliti.
Niko nije hteo da se primi rada.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
Vidio na TikToku,ne možeš vjerovati dokle seže ljudska glupost,dobro kaj Berlingo nije dobio feder u šajbu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jučer, u mojem kraju
20230129_235458.jpg
Vužgal se dimnjak. Štete, hvala Bogu, nije bilo.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
Pošto je strgal prvu kariku, a motor je jedan cilindar to se moralo odraziti i osjetiti na jutarnjem paljenju.

Dijelovi za to su prilicno skupi. Ja sam htio obnoviti takav motor..... brrrr...

Sad je to Kohler...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bio sam član najstarijeg seoskog DVDa, u bivšoj YU, osnovanog 1882.!
A mi zato imamo najstarijeg vatrogasca...Neki dan sam mu čestital 98. rođendan :D

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Mislim da si razumio što sam ti htio reći stavio sam se malo u propagandu onih koji vele da je isto iz trgovačkog centra i kolega ZGseljak tvojih ruku proizvod,ali ipak njima želim da uživaju u proizvodima kauflanda,spara,konzuma,metroa i sl,ja bih radije jeo tvoj ili svoj domaći proizvod,a oni bi ga ga mogli imati,ali treba izraditi ruke iz dupeta.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Iskreno više vjerujem kauflandu nego bilo kojem seljaku koji prodaje "domaće" a hranjeno sa koncentratima i svakakvim kombinacijama...
Prodaje susjed domaća jaja a kokoše u zatvorenom i hrani ih kupljenom hranom...ubilo se od domaće hrane...a tako su i svinje...još gore mi je kad kaže domaći kukuruz jele...a kukuruz star plisniv šprican sa tko zna čime pod izgovor a i tako će svinje jest...
Samo vi uživajte u vašim domaćim stvarima ne žalim niti milimetra a probao sam sve moguće delicije i hrane od "domaćeg" mesa nije da nemam ali ne vrijede toliko za koliko se prodaju.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Evo uzeo sam mali predah od mojih gluposti / aktivnosti, kako kome odgovara, pa sad kratim vrijeme čitajuči friške poruke na ovom forumu:

Zapitao sam se: koliko to danas "proizvođača svinja za klanje i prodaju" doma iste hrani sa "svinjskim sitnim krumpirom", kuhanim u loncu na štednjaku ili kotlu, pa potom svakoga posebno zgnječi s šakama prije nego ga stavi u kantu da se svinjče ne zaguti, s "napojem" od ručnog pranja posuđa - bez čarlija i sličnog? Isto tako koliko je tih istih koji usitnjavaju doma proizvedenu repu i daju tim istim svinjama? Da ne razvlačim. Mislim da budem jako malo pogriješio ako napišem - nitko. Svi su gladni jako brze i jako velike zarade, time sve drugo pada u drugi plan.

Imao sam prilike vidjeti više puta kako se kupuje po dvadesetak kartona "pokvarenih" jaja (10x10=100, to znači i po više od cca 1000 - 2000 kom) u valionici pilića. Ja to nazivam šlaprtki, jer ta jaja smrde kao sam vrag, fuj užas jedan. Lokalni napuhanci, umišljeni gazde, "pošteni uzgajivači" time hrane svoje svinje za prodaju i bilo je slučaja da je i meso netom zaklane svinje smrdjelo i bilo samo za baciti. Ništa ja sad ne izmišljam. To su lokalne veličine, gazde, poštenjaci, močnici 😖 , iskreno ne znam čega su oni kao takvi močnici osim primitivizma i zla koje šire oko sebe...
Također svi takvi "proizvođači" kupuju smjese, koncentrate, startere, rekorde, vitamine, lijekove i pitaj boga što još sve ne svinjama, a kad im zagusti nemaju pojma koja im tableta treba protiv glavobolje poslije pijanstva, a koja protiv visoke temperature, njima samima. Stručnjaci...

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Iskreno više vjerujem kauflandu nego bilo kojem seljaku koji prodaje "domaće" a hranjeno sa koncentratima i svakakvim kombinacijama...

oni bi ga ga mogli imati,ali treba izraditi ruke iz dupeta.
Mislim da se vidiš u ovoj rečenici,.
Jednom davno ulazimou poljoapoteku ja i otac,pitamo za neko sredstvo za zaštitu luka,donese ona bočicu nečega i veli ovo I 10 dana ne moje konzumirati otac odmahne i veli ma netreba kad je došlo do toga da moram sebe trovati,na to mu ona mudro reče "nemoj se sam drugi će te jošbolje trovati,I to onaj koji ne poštiva karencu već prati potražnju na tržištu"
Stoga svi koji mogu trebaju se truditi imati svoje, a tebe kolega Krumpi vidim kao jednog od takvih. I sam osobno kupujem neke stvari,ali većinu nastojim proizvesti sam pa čak i kad je na rubu isplativosti, a vrijednost vidim u tome što znam što sam proizveo, ali kao reče treba ruke izvaditi iz dupeta a to ne žele baš svi.

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
569
Poštivam svako mišljenje, pogotovo ono koje je potvrđeno praksom. Odgovorno tvrdim da špek od gujceka kojeg sam ja doma shranil sa svojom kemijom nema nikakve veze sa špekom koji ste vi kupili u bilo kojem trgovačkom centru, pa čak ni sa proizvodom hrvatskih farmi, koje je puno bolje od uvoznog. Isto tak tvrdim da čuček z moje gajbe nema nikakve veze sa kupovnim, iako su večini moji čučeki preveč žilavi i nemreju im se pojesti kosti. Naravno, ne kuham svinjama, i uz svoje ječam i koruzu kupujem smjese koje koristim u minimalnoj količini jer su mi preskupe.

Najnoviji postovi

Na vrh