Ne vrijede ni oni vaši koci koje iznajmljujete, a o kojima si ti pisal i rekel da bedaka navek bude, pa bedaki dolaze ko muhe na medali ne vrijede toliko za koliko se prodaju
Tak i hrana iz tih trgovačkih kotaca.....
Moj tata tak hrani, naravno, hranimo za sebe, za prodaju najvjerojatnije nitko ili netko ko usput ishrani kojeg da si pokrije barem troškove struje i drva.Zapitao sam se: koliko to danas "proizvođača svinja za klanje i prodaju" doma iste hrani sa "svinjskim sitnim krumpirom", kuhanim u loncu na štednjaku ili kotlu, pa potom svakoga posebno zgnječi s šakama prije nego ga stavi u kantu da se svinjče ne zaguti, s "napojem" od ručnog pranja posuđa - bez čarlija i sličnog? Isto tako koliko je tih istih koji usitnjavaju doma proizvedenu repu i daju tim istim svinjama? Da ne razvlačim. Mislim da budem jako malo pogriješio ako napišem - nitko
Nažalost, prisiljeni smo hraniti špricanom hranom jer drugačija više ne uspjeva na našim zemljama i prisiljeni smo gurati u njih dio kupovne kemije jer su danas sorte stoke koje moraju to dobiti da bi nekad izrasle.
Mi doma to koristimo u minimalnim količinama jer nejdemo za zaradom nego za koliko god se da domačom hranom.
Strah me samo kaj bu kad mi tate više nebu........