Evo uzeo sam mali predah od mojih gluposti / aktivnosti, kako kome odgovara, pa sad kratim vrijeme čitajuči friške poruke na ovom forumu:
Zapitao sam se: koliko to danas "proizvođača svinja za klanje i prodaju" doma iste hrani sa "svinjskim sitnim krumpirom", kuhanim u loncu na štednjaku ili kotlu, pa potom svakoga posebno zgnječi s šakama prije nego ga stavi u kantu da se svinjče ne zaguti, s "napojem" od ručnog pranja posuđa - bez čarlija i sličnog? Isto tako koliko je tih istih koji usitnjavaju doma proizvedenu repu i daju tim istim svinjama? Da ne razvlačim. Mislim da budem jako malo pogriješio ako napišem - nitko. Svi su gladni jako brze i jako velike zarade, time sve drugo pada u drugi plan.
Imao sam prilike vidjeti više puta kako se kupuje po dvadesetak kartona "pokvarenih" jaja (10x10=100, to znači i po više od cca 1000 - 2000 kom) u valionici pilića. Ja to nazivam šlaprtki, jer ta jaja smrde kao sam vrag, fuj užas jedan. Lokalni napuhanci, umišljeni gazde, "pošteni uzgajivači" time hrane svoje svinje za prodaju i bilo je slučaja da je i meso netom zaklane svinje smrdjelo i bilo samo za baciti. Ništa ja sad ne izmišljam. To su lokalne veličine, gazde, poštenjaci, močnici 😖 , iskreno ne znam čega su oni kao takvi močnici osim primitivizma i zla koje šire oko sebe...
Također svi takvi "proizvođači" kupuju smjese, koncentrate, startere, rekorde, vitamine, lijekove i pitaj boga što još sve ne svinjama, a kad im zagusti nemaju pojma koja im tableta treba protiv glavobolje poslije pijanstva, a koja protiv visoke temperature, njima samima. Stručnjaci...