• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
885
Znaci cca 190hp-a bez vatrogasnog aparata lijepo nemogu se naiznenadjivat.
Vidiš - do ovog posta - nikada o vatrogasnom aparatu na traktoru nisam razmišljao (na kombajnu ga imam u kabini).... sada je samo pitanje kud ga metit, jer na 4755 pogodnih mjesta baš i nema preveć. Trebalo bi nešto smislit. A što se tiče vatrogasnog aparata - potpuno je svejedno koliko konja ima traktor....
Nego koji tip aparata uzeti za traktor?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,020
Ja nemrem vjerovati da se ti @Axial nisi toga dosjetil i uz sav oprez kak živiš (čitam napisano) da nemaš aparat pri ruci.

Na 4755 ako nigdje drugdje mjesto nebi našel ja bi ga na blatobran zašarafil ili na haubu, zatvoril bi bočni pogled iz kabine komadom lima...nebitno, bitno je da je pri ruci kad zatreba.
Mnogi kombajni su imali nosač izvana na stranici i tu je bil aparat, danas su kabine pa je lakše....

Tip i gramažu pp aparata za traktor bi ja uzel istu ko i za kombajn.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
885
Aparat za gašenje na traktoru nikada mi nije izgledao kao nešto prijeko potrebno.... sve do sada. Mislim da izvana jedino ima smisla ubaciti ga negdje na stepenice (ili možda sa druge strane oko kutije za alat?) ali sam aparat onda mora imati neku svoju zaštitu/ kutiju. ABC će biti OK?

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,588
Ja sam na sve traktore si stavio 1,5 kg aparate, nije nešto puno, a ni skupo, a ipak nešto može spriječit. Ovisi kako se zapali, nekad neće ni 9 kg pomoći. Kolegi se zapalio traktor u žetvi zbog instalacije, počeo mu gorit oko volana i isključio sklopku za masu i ugasio sa tim od 1,5 kg.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
885
Jedna poslovica kaže da se svaki požar u jednom trenutku može ugasiti čašom vode.... samo treba imati pri ruci čašu vode, u tom trenutku....

Najnoviji postovi

Na vrh