Pred dvije godine i meni je pukla donja poteznica na istom mjestu ko i Adonisu. Imao sam pokapčen plug okretač, poluge su bile malo "raspuštene i kod skretanja jednostavno se plug preokrenuo. Sreća je bila što je puknula na toj rupi od španera,pa smo mogli pojačati sa svake strane, i bilo je dobro do pred mjesec dana kad je ponovno pukla, ali ovaj puta na varu kod kraja pojačanja. Da bude pravi rock and roll, pukla je i druga. Orao sam za repicu dosta tvrdu zemlju, nepravilnog oblika jer sam tu parcelu sastavljao od više čestica, kroz tri table i sad mi je na jednom kraju parcele ostala "cvika" od svojih 15 cm, a dalje sam nastavio uz među druge parcele s tim da kad se budem vračao zajedno s normalnom brazdom odorem i ovu "cviku" od prethodne parcele. Plug se jednostavno preokrenuo i naslonio na zadnji desni kotač . Srečom da nije razrezao gumu jer su na njemu glanc nova željeza. Pokupio sam "ostatke", otišao doma, stavio nova pojačanja i nazad na oranje. Pitao sam u Hiržin comercu u Štefancu koliko bi me došlo da mi odrežu nove poluge, ali debljine 25 mm i širine 10 cm, pošto toliko ima mjesta za variti na brzoj spojci, i izračunali su mi da bi ma obje došle svojih 800 kn i to od hardoxa.