• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,427
Ima graničnik, samo ga noga pokriva ;)
Ja znam da ti to nebuš priznal ali zapelo mi je to za oko.
Vjerujem da kad čovek svaki dan s tim dela se privikne i ne primječuje taj tvornički, po mojem, nedostatak.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,384
Zakaj ne bi mogel skrenuti ulijevo na univerzalu?
Uh, štore ima i na krivom mestu auspuh 😅
Zato jer ta poluga ide prema natrag gda skrećeš u lijevo (a na Štoreu desno).

Ja znam da ti to nebuš priznal ali zapelo mi je to za oko.
Vjerujem da kad čovek svaki dan s tim dela se privikne i ne primječuje taj tvornički, po mojem, nedostatak.
A ježi ga, takav je, kakav je. Daleko od savršenstva...ali prije 50+let...
Ionak je za normalan rad noga na toj polugi, a petom se stišće kuplung za šaltanje na polju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,427
Znam ja to, ali i IMT, kojeg ti očima ne možeš da vidiš i svaku manu mu najdeš je isto 50+ .....
Dok se mane stroja kojeg imaš doma skrivaju ko zmija noge. Svi smo takvi tak da ništ ne zameram ;)

Petom kuplung tiskati :unsure: Ima logike, samo ja neznam kak bi se ja tome prilagodil. Na autu neizvediva misija jer je drugačiji izgled pedale, a i na večini traktora ondašnjih, a pogotovo današnjih, mislim da je neizvedivo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,384
Na ovom se da, jer je pod kratek i noga je ispod pedale, pa je čak i zgodnije držati nogu na polugi spone (upreš se, da ne opadneš z sica na velikoj doli). Naravno, za promjenu smjera i slično na polju.
Dok je na cesti, kad treba dva auskuplanja i/ili međugas, bolje stiskati na uobičajeni način, isto kak i za uklop kardana.

Glede IMT-a...nismo ga nigdar imali, probal sam ga i nije mi legel. Je mehanički izdržljivi od ovog mojeg jadnička, ali nije sve u tome. Snaga na kadanu mu je mala, jedino kaj je brži za lake priključke, fali brzina između 2. i 3. za voziti teret po cesti, iako je 2. puno upotrebljivija na polju...

Znaš situaciju u mojem susjedstvu... (Zetor) Štore i IMT540 (po potrebi). Susjed veli da mu je Š. neusporedivo bolji (iako je 540 teži i moćniji), makar je temeljito potrošen...a na blizu 20t sati još nikad nisu kočnice mijenjane niti otvorena getriba (osim zamjene spojničkih...a i one su zadnji put mijenjane prije 35+ godina).

Svaki put kad mi dojde neki IMT na dvor, moram čistiti tlo jer ostane fleka ulja...
20250405_113305.jpg
Ovo je od 558...nakon 15-tak minuta...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,384
I kak to očistiš? 😀
Da imaš beton il asfalt samo hitiš piljevinu i to je to 🤣
Poanta je da iza mojih vozila nema takvih tragova i ne moram voditi brigu o tomu.

Jedina iznimka je kiperica, koja curi na kugli kip cilindra, pa nosim najlon z piljevinom pri kipanju... ali ne čudim se, jer je isti napravljen u susjedstvu IMT-a (PPT) :ROFLMAO:

Daj naj,de si videl masnoga ferkana🤭. To si ti polijal za potrebe snimanja :hahah:
Još da zagađujem svoj dvor u blizini zdenca... Deda, pa kaj ti je?:unsure:

Najnoviji postovi

Na vrh