• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,434
Ima graničnik, samo ga noga pokriva ;)
Ja znam da ti to nebuš priznal ali zapelo mi je to za oko.
Vjerujem da kad čovek svaki dan s tim dela se privikne i ne primječuje taj tvornički, po mojem, nedostatak.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,394
Zakaj ne bi mogel skrenuti ulijevo na univerzalu?
Uh, štore ima i na krivom mestu auspuh 😅
Zato jer ta poluga ide prema natrag gda skrećeš u lijevo (a na Štoreu desno).

Ja znam da ti to nebuš priznal ali zapelo mi je to za oko.
Vjerujem da kad čovek svaki dan s tim dela se privikne i ne primječuje taj tvornički, po mojem, nedostatak.
A ježi ga, takav je, kakav je. Daleko od savršenstva...ali prije 50+let...
Ionak je za normalan rad noga na toj polugi, a petom se stišće kuplung za šaltanje na polju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,434
Znam ja to, ali i IMT, kojeg ti očima ne možeš da vidiš i svaku manu mu najdeš je isto 50+ .....
Dok se mane stroja kojeg imaš doma skrivaju ko zmija noge. Svi smo takvi tak da ništ ne zameram ;)

Petom kuplung tiskati :unsure: Ima logike, samo ja neznam kak bi se ja tome prilagodil. Na autu neizvediva misija jer je drugačiji izgled pedale, a i na večini traktora ondašnjih, a pogotovo današnjih, mislim da je neizvedivo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,394
Na ovom se da, jer je pod kratek i noga je ispod pedale, pa je čak i zgodnije držati nogu na polugi spone (upreš se, da ne opadneš z sica na velikoj doli). Naravno, za promjenu smjera i slično na polju.
Dok je na cesti, kad treba dva auskuplanja i/ili međugas, bolje stiskati na uobičajeni način, isto kak i za uklop kardana.

Glede IMT-a...nismo ga nigdar imali, probal sam ga i nije mi legel. Je mehanički izdržljivi od ovog mojeg jadnička, ali nije sve u tome. Snaga na kadanu mu je mala, jedino kaj je brži za lake priključke, fali brzina između 2. i 3. za voziti teret po cesti, iako je 2. puno upotrebljivija na polju...

Znaš situaciju u mojem susjedstvu... (Zetor) Štore i IMT540 (po potrebi). Susjed veli da mu je Š. neusporedivo bolji (iako je 540 teži i moćniji), makar je temeljito potrošen...a na blizu 20t sati još nikad nisu kočnice mijenjane niti otvorena getriba (osim zamjene spojničkih...a i one su zadnji put mijenjane prije 35+ godina).

Svaki put kad mi dojde neki IMT na dvor, moram čistiti tlo jer ostane fleka ulja...
20250405_113305.jpg
Ovo je od 558...nakon 15-tak minuta...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,394
I kak to očistiš? 😀
Da imaš beton il asfalt samo hitiš piljevinu i to je to 🤣
Poanta je da iza mojih vozila nema takvih tragova i ne moram voditi brigu o tomu.

Jedina iznimka je kiperica, koja curi na kugli kip cilindra, pa nosim najlon z piljevinom pri kipanju... ali ne čudim se, jer je isti napravljen u susjedstvu IMT-a (PPT) :ROFLMAO:

Daj naj,de si videl masnoga ferkana🤭. To si ti polijal za potrebe snimanja :hahah:
Još da zagađujem svoj dvor u blizini zdenca... Deda, pa kaj ti je?:unsure:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,434
Svaki put kad mi dojde neki IMT na dvor, moram čistiti tlo jer ostane fleka ulja...
I treba da čistiš kad mu nečeš to složiti ili ga na pravu adresu poslati :ROFLMAO:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,434
Jedina iznimka je kiperica, koja curi na kugli kip cilindra, pa nosim najlon z piljevinom pri kipanju... ali ne čudim se, jer je isti napravljen u susjedstvu IMT-a (PPT) :ROFLMAO:
I malo slini na Štoreu onaj modni detalj koji si mu dodal, ali to je tajna :hahah:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,394
Ne slini. Tvoj rođo ga je zakrpal...a ti si ga još bolje pofarbal ;)
Uostalom, dai i curi, ne bi curilo crno :ROFLMAO:

I treba da čistiš kad mu nečeš to složiti ili ga na pravu adresu poslati :ROFLMAO:

Rajši da mi ne dolazi na dvor...a kaj se tiče ovoga drugoga, svi bi badava...a "Muha je skup" (nitko ne računa koliko dobije za ono kaj plati). ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,434
Ja sam se samo šalil, ti jako dobro znaš da je meni filozofov preko glave.

A skupo - jeftino je relativan pojam. I meni je sve skupo kaj nisam probal sa svojim rukama delati pa neznam vagnuti kolko je to posla, muke, znanja i imanja....

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,927
Ko traži uslugu gleda da je što niža cijena, najčešće ne gleda kvalitet. Takođe na trzištu postoji mnoštvo alata , jeftinog alata i mašina, u konbinaciji sa lošim ili površnim znanjem. E sad takvi se upuste u rešavanje ozbiljnih problema, odnosno nečeg o čemu nemaju viziju kako to funkcioniše ili kako je nešto urađeno. Na ovom forumu, u vašem i mom okruženju ima mnogo onih koji su sebi kupili jeftine ili hobi CO2 aparate, opremljene zicom sa najmanjom zateznom čvrstoćom, mnogi ili većina se upušta u sanaciju kvarova na poljoprivrednim priključcima ili radnim mašinama, koji su izrađeni od konstrukcionih a pojedini dijelovi legiranih čelika. Takve sanacije nemogu kvalitetno izraditi i ozbiljni stručnjaci.
Pre jedno pola godine pozvan sam da vidim neku kamionsku dizalicu za trupce popucao glavni nasač koji se veže za šasiju. Na njemu je jedo 20 kg vara. Pratično je sav deformisan od varenja i nemoguće je popraviti. Jednostavno ili naći takav dio ili ide u dijelove ili smeće cijela dizalica. To su bili jevtina varenja a rezultat unistenje pozamašne love.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,128
Dugo je bilo bez havarije.
Skip,uglavnom služi za utovar/istovar bala na dvorištu,te hranjenje..radi cca 200m dnevno.

Prilozi

• 20250524_143906.jpg
    20250524_143906.jpg
    41.3 KB · Pregleda: 35
  • 20250524_143621.jpg
    20250524_143621.jpg
    36.4 KB · Pregleda: 35
  • 20250524_143612.jpg
    20250524_143612.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 35

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,128
Idu dijelovi od imt 560,poluosovina u masivi 120e,e sad planetarci su ako odgovaraju 12e komad,ležajevi neznam koliko su...nakupit će se
Edit @dado6340 neznam jel odgovara od indosa..

Najnoviji postovi

Na vrh