• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
990
Meni je na 539 prosli tjedan samo sjela zadnja guma, slauf se pojel tocno pokraj ventila.. nezgodno mjesto pa se nije moglo krpati, a slauf original 89 godiste. Hahhaha 20 e demontaza i montaza, i novi slauf cca 30-35 e

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,313
Meni bio slauf presavijen unutra kad ga je netko prije montirao...pa mi je rekao da bolje staviti novi slauf...65€ sve skupa...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,954
Može ju svatko zamijeniti. 2 montirača i bat i udri Mujo. Nju i tak ne balansiraš
Možda neke idu tak.
Bil sam prisutan kod zamjene zračnice na zadnjem kotaču i onda sam shvatil zakaj je vulkanizer koji radi automobilske gume rekel da ovu ne bu mijenjal. Nije baš lako išla niti sa specijalnim velikim alatima za kamionski program.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,747
Specijalni alat za teretni program guma je slijedeći; Polegnut kotač na podu, hrastova greda tik do felge i natjerivanje traktora po gredi dok ne "odlijepi" gumu, dalje je sve picin dim sa dva - tri montirača, ovisno o dimenziji. To je prva pomoć ako se ne može ili ne želi ići kod vulkanizera.

Nadalje, od zračnica samo još valja Kabat i ako se nađu stare Ruske, Semperit stari isto.
Sve ove kineske se proglodaju za par mjeseci do godinu dana.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,954
Specijalni alat za teretni program guma je slijedeći; Polegnut kotač na podu, hrastova greda tik do felge i natjerivanje traktora po gredi dok ne "odlijepi" gumu, dalje je sve picin dim sa dva - tri montirača, ovisno o dimenziji. To je prva pomoć ako se ne može ili ne želi ići kod vulkanizera.
Tak sam delal na autima i išlo je uglavnom bez problema (ponekad su bile zapečene pamalo teže) sve dok nisu došle šlauhlos gume. Onda sam shvatil da te šlauhlos nemrem odvojiti od felge i od onda rađe idem kod vulkanizera.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,115
Sve me veseli sutrašnji posjet vulkanizeru kad vidim cijene 😆
I to smo riješili, pukla platna sa strane, jedva vidljivo iznutra, pa "vatrogasnom" mjerom zalijepljena neka crna fleka i vulkaniziran šlauf, ukupno 35 e.

• Like
Reactions: ZJ

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,939
I to smo riješili, pukla platna sa strane, jedva vidljivo iznutra, pa "vatrogasnom" mjerom zalijepljena neka crna fleka i vulkaniziran šlauf, ukupno 35 e.

@iwanho je bio u 75% pravu....

Kaže vulki da je neka fleka bila loše stavljena pa je ribala zračnicu jer kao nije bilo obruseno i premazano nešto.

Novo krpanje vanjske + zračnice = 56e

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,313
njoj ništa ne smeta...

rekao meni jednom šef u bivšoj firmi, da sjediš u uredu nebi ništa napravio...tako i ti, da sjediš doma nebi ništa napravio...hbg sve kad se koristi se nešto i dogodi...

Najnoviji postovi

Na vrh