Deda Marek
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Pro 2021
- Poruka
- 2,990
Može ju svatko zamijeniti. 2 montirača i bat i udri Mujo. Nju i tak ne balansirašstražnju može zamijeniti samo vulkanizer koji ima opremu za teretni program
Može ju svatko zamijeniti. 2 montirača i bat i udri Mujo. Nju i tak ne balansirašstražnju može zamijeniti samo vulkanizer koji ima opremu za teretni program
Možda neke idu tak.Može ju svatko zamijeniti. 2 montirača i bat i udri Mujo. Nju i tak ne balansiraš
Tak sam delal na autima i išlo je uglavnom bez problema (ponekad su bile zapečene pamalo teže) sve dok nisu došle šlauhlos gume. Onda sam shvatil da te šlauhlos nemrem odvojiti od felge i od onda rađe idem kod vulkanizera.Specijalni alat za teretni program guma je slijedeći; Polegnut kotač na podu, hrastova greda tik do felge i natjerivanje traktora po gredi dok ne "odlijepi" gumu, dalje je sve picin dim sa dva - tri montirača, ovisno o dimenziji. To je prva pomoć ako se ne može ili ne želi ići kod vulkanizera.
I to smo riješili, pukla platna sa strane, jedva vidljivo iznutra, pa "vatrogasnom" mjerom zalijepljena neka crna fleka i vulkaniziran šlauf, ukupno 35 e.Sve me veseli sutrašnji posjet vulkanizeru kad vidim cijene 😆
Ako nisi siguran udarati macolom - da, a štediš ruke i zube.Znači trebaju ti dva traktora za srediti jedan točak?
I to smo riješili, pukla platna sa strane, jedva vidljivo iznutra, pa "vatrogasnom" mjerom zalijepljena neka crna fleka i vulkaniziran šlauf, ukupno 35 e.
Taman cijeli dan za 4 gumeIma i ona fora dizalizom i užetom...
Davno jedan barba navratio, kod mene za neku uslugu, pa gleda okolo traktori, freze ,balirke ,I još 100 drugih priključaka, pa veli ovako "...e moj sinko,kad imaš motiku, imaš problem, treba ti ponekad drško, ponekad kovač,a kamoli kad imaš ovoliko skalamerije po dvorištu, ..."Jel ja ne mogu jedan dan odraditi da nema neki kvar????????