• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,069
Rekel je Čića, da ovde zavešeš tele i ono bi naučilo....
Tak i ja koji sam slušal 6 mjeseci prije kupovine i 3 nakon, jednostavno nije moglo drugačije nego da ostane u arhivi.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,409
Ovde je obečal da bu kupil ovakvu.....
OPG

Ova je postala svemirski brod u odnosu na sve ostale, kaj slike prije i poslije govore....
OPG

Ovde je rečeno da nema više loma , malo kasnije da je 25 let garancije....
OPG

.

A on dela s nekakvom zastarelom i još k tome nezna s njom raditi jer taj štilj se naklonil u stranu zbog nepravilnog rukovanja.
OPG

A i ti Muha, nemas pametnijeg posla?

Zemi makar dve cigle i ....
Bu ti pametnije i smislenije

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,022
I tak, sad se đubre zapunilo pred blagdan kad bude sve ludo po cesti. Da je bar pokazival neku sklonost začepljenja proteklih tura...možda senzor topline samo. A možda i komplet dpf mamicu mu njegovu:mad:(n)...ej, žalim za onim starim "krampima" koji su 2000000km napravili od šale a ne ova moderna groblja po cestama
1000025572.jpg

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,022
ZJ, moj 530 se vozi na 90 km/h na 1250 okretaja radilice u minuti, a ovi 480 zadnje serije na 970 cca...tu motori u 12 oj brzini imaju najveći okretni moment ( od 950-1400 o/min ) , snaga im je iznad 1500 tek. Ali većinom si na niskim okretajima i gura ih okretni moment. Tu nema spasa. Tak su svi danas. Moreš ih da ne velim kaj....

• Like
Reactions: H&S

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,981
Smiješ se, a ozbiljno ti velim: to je od "davljenja" motora; vozi ga u brijegu na 2000, pa ne bu takvih problema, jer stvara čađu radi preopterećenja na niskim brzinama vrtnje. Pa valjda ima neki ručni mod šaltanja (čak i naš Opel, s "ne-pravim", primitivnim automatikom ima sport mod i ručno šaltanje).
Na kombajnu se (u osnovi) isti takav motor cijeli život vrti na punom gasu, pa vjerujem da tam nema takvih problema.

Nije kamijon, ali...:
Nekad davno, dok sam bral kukuruz beračem, 540 je (s multiplikatorom) postizal pri oko 1550 o/min motora traktora.
Nakon cjelodnevnog "davljenja", kad bi došel na cestu, letele su krpe čađe iz auspuha.

Kad sam ga vozil 1900...2000 (bez multiplikatora), onda, na kraju dana, tog efekta nije bilo...
Srećom pa ti stari motori nisu imali čudesa od gluposti na sebi...čak negdje imam i "straight pipe" umjesto auspuha...umjesto EGR-a (jer i sam auspuh je neki "primitivni EGR", jer zaostaje dio ispuha u motoru radi prigušenja).

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
262
Cijela priča oko ekologije na motorima rezultat je falš ekoloških politika. Nije moguće napraviti motor sa unutarnjim izgaranjem koji neće imati emisija. I danas nije moguće napraviti potpuno električni auto koji neće rezultirati emisijama u proizvodnji el. energije. Debilizirano je na tome inzistirati. Možda je bio dobar potez izbaciti olovo i sumpor iz goriva, ali to je vjerovatno krajnji domet ako ćemo gledati racionalno na današnju tehnologiju. Sve ostalo inzistiranje je debilana. Neopisivo mi je drago da falš ekologija upravo pada u SAD-u.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,069
Nadam se da je svima jasno da oni mogu naštelati u metar točno na kolko kilometara se bu kakva lampica upalila bez obzira na režim vožnje.....
Mislim, nekaj negde sačuvamo da bi kasnije to spalili.... ekologija ne postoji, ali da je preveč tih škatuji na cestama je istina.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,022
"davljenja" motora; vozi ga u brijegu na 2000, pa ne bu takvih problema
nebi komentiral, prilažem graf snage u odnosu na okretaje 1000025603.jpg
Dakle, oko 1600 max da ( kak ga i vozim kad treba ) a poslije veliko NE, jer je to uništavanje stroja pošto se dere ko stara koza a gubi konje.

naštelati u metar točno na kolko kilometara se bu kakva lampica
Slažem se sa tim Muha, ali u mojem slučaju je još pod garancijom tak da bi to bil pucanj u nogu samog proizvođača

Stisni sport mode da digne okretaje
Jedino mi preostal "safe mode" :rolleyes:
I na kraju, meni otišel senzor temperature ( kak sam i mislil ) i daval krive impulse, softver odmah ograniči snagu radi "zacrnjenja" euro norme. Veli lik iz servisa da ga previše tjeram ( po skinutim parametrima ) a ne preslabo:ROFLMAO:
I sad ti budi pametan :hahah:
Btw, brzo sam i riješil kvar, od 12.15 do dolaska u servis, oko 16.00 kremul, full gas za Hamburg i eto parkiral malo prije pa počifka...Gute Nacht
1000025599.jpg

vikendpoljo

Dobro znana faca
Tu od
2 Tra 2023
Poruka
154
Slažem se sa tim Muha, ali u mojem slučaju je još pod garancijom tak da bi to bil pucanj u nogu samog proizvođača

Njih ti dijelovi u proizvodnji koštaju toliko (malo) da se ne zamaraju time.

Mi smo na poslu imali slučaj da je proizvođač fulao izračun u izradi letve volana na jednom modelu kombija pa su te letve masovno dobivale luft ponekad već i na 30 000 km. Ali njih u proizvodnji ta letva košta malo a koncesionaru daju samo 5% zarade na izmjeni u garanciji pa ih uopće nije briga.

A kad rikne izvan garancije, ta letva košta da padneš na guzicu i sa svakom prodanom su u debelom plusu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,981
@Frenki F3
Nisam znal da ti motori imaju nazivnu snagu na samo 1600 o/min...valjda radi buke.
Pretpostavljal sam da je 2000...2100.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,003
@Frenki F3 prerano je još to da bi bil DPF za zamjenu,iako su ga neki u stanju ubiti i na toj kilometražu.Al jebo DPF i grafikone daj ti nam reci kaj te kobile vele na Vrbovsko ili slično brdašce sa 25-26 tona na sebi.
Jel može 60 držati?
I jedna zgoda od jučer

Prilozi

• IMG_20251028_213447.jpg
    IMG_20251028_213447.jpg
    69.6 KB · Pregleda: 12
  • IMG_20251027_140745.jpg
    IMG_20251027_140745.jpg
    30.2 KB · Pregleda: 12

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,022
slično brdašce sa 25-26 tona na sebi.
Jel može 60 držati?
Nisam probal, ali Daf je ionak snagu u kravicama uvijek računal, tak da mislim da su švedi još uvijek u prednosti, iako je to sve danas bazirano na čim manju potrošnju pa shodno tome i nisu neke performanse. Ali, tiho je u kabini, udobno, dok me dofura natrag doma, ja zadovoljan :ppozdrav:

Najnoviji postovi

Na vrh