ROADRUNNER
Iskusan lik
- Tu od
- 17 Stu 2013
- Poruka
- 1,709
Sad mi je jasnije zakaj u oglasima kiperica uvijek stoji da nije savijana ili motana...🥲
Prodajem kipericu nikad kipano sa 4 klina 😁stoji da nije savijana ili motana...🥲
S kotačima ili bezTu gdje je pukla treba ubaciti jednu osovinu!

Više od jedanput🤭Prodajem kipericu nikad kipano sa 4 klina 😁
To sam baš i ja htjeo pitatiEkipo, zakaj 4 klina????
Ja imam 2 od kad znam za sebe...
Onda bi trebala i ispod podni lim 🥸Uvjek veću ßtetu pretrpi donja šasija iako je mnogo jača. Podni lim joj neda da se na gornjoj šasiji u gornjoj zoni razvlaći tako da donji dio profila gornje šasije teže zbija, donja šasija skoro uvjek dobije više bez obzira dali je puna ili prazna.
Takvu konbinaciju imaš na šasi šleoprikolica, dio koji se nalazi iznad tegljača ili dio koji se spaja sa vučnim vozilom je urađen od dva lima, a dužinski prelazi u Profil.Onda bi trebala i ispod podni lim 🥸![]()
G. smilan, bez da kompromitiram Vaše neupitno znanje o navedenoj temi ( dapače, Vaša objašnjenja nadilaze moje skromno znanje pa mnogo puta ne shvaćam napisano) napisao bih mali osvrt u vezi zaštitnog lima:dio koji se spaja sa vučnim vozilom je urađen od dva lima, a dužinski prelazi u Profil.
Frenki F3, Ako bi uzeo metar i izmjerio dužinom ovu puknutu šasiju, gornji ( zdravi) i donji ( puknuti) dio profila dali smatraš da je ista dužina ili ima razlike i koliko?. Dali bi bilo moguće da se ova šasija ovako pocepa i razdvoji da je odozdo uz istu nalazi lim koji je isto povaren kao na gornjoj šasiji. Na mjestu pucanja i razdvajanja ovog profila šta bi bilo sa limom ?? Istegao, puknuo ili šta smatraš ti, jer su krajevi povareni i nepomični.View attachment 92877 View attachment 92878
Eto, kolega sa 4 klina i s petom zakacio kad izlazio iz traktora...
Evo gore slike pa vidi. Kad bi imao priliku da ovo radiš, odvojiš podni lim vidjeo bi da je prenapregnut i kad se odvoji onda ga je nemoguće vratiti da se poklope svi okolo varovi ispadne da je lim kraći. Nakon ispravljanja šasije sve se vraća.Klasična šasija bez ikakvog lima na tehnostrojki ( osim gore iznad daski)..
A kaj se tiče ovih lafeta za prijevoz kontenjera imamo u firmi prikoličare, a također i šlepe i labudicu. Ove poluprikolice baš budem poslikal na putu negdje ( za prijevoz kontenjera)...
Nisam znao da lim igra toliku ulogu![]()
Nikakvo pljuvanje, vrijeđanje ili sl. mi nije ni u primisli jer znam da o navedenoj temi ne znam puno ali onako, čisto razmišljam na glas. Dobro je čuti mišljenje i zato postoji forum. Vaše mišljenje isto cijenim, pogotovo ako je argumentirano, ali malo teže "kopčam" neke Vaše dijelove opisa i to je vjerojatno nedostatak moje skromnog znanja o navedenoj temi.kakvi bi onda išli komentari, pljùvanje i ovako ima svašta
Pa napišite, nitko ne brani, možda pomogne nekom, to i jest svrha foruma, nije li?Ako bi tek te razloge počeo pisati