• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slike vinograda

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,483
Ja sam sad danas konacno ocistio nesto...bas mi je sve pobjeglo. Nisam stigao uopce u vinograd ni pogledat. Ali morat cu jos jednom ocistit , samo ne zurim sve do kraja zbog ptica.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,079
Meni je ovo lugoš u dvorištu pa sam zbog djece očistio. Možda nešto i pojedu ako se lijepo vidi 😅

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,264
Kuruze su kod nas propale, a ništa puno bolje nije niti u goricama, vinogradima. Kod nas je jako sušno, na grozdove napadaju ptice, ose, a bome sam danas ispred sebe na grozdovima gledao i stršljena. Svi su danima žedni i gladni, od biljaka do živih stvorenja...

Prilozi

• 20250820_121208.jpg
    20250820_121208.jpg
    91.2 KB · Pregleda: 19
  • 20250820_121420.jpg
    20250820_121420.jpg
    92.4 KB · Pregleda: 19

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,752
ništa puno bolje nije niti u goricama
@plus kod nas vele ni u kiši sit, ni u suši gladan, tako i to ostavimo Bogu na volju, ipak "...ptice nebeske niti siju niti žanju a ipak žive...".
Čestitam na slikama se vidi da je sve uredno kako spada.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,264
@Krumpironja ti si u jednom meni jako lijepom kutku Lijepe naše, veseli me da su Vas vremenske prilike pomazile. Barem da negdje ljudi uspiju. Budemo došli k Vama, na Žlahtinu, ako nama bude malo. Šalim se.

@Viduka OPG, hvala, supruga i ja se time zabavljamo, sad dok smo u mirovini, mirujemo... Najljepše su bile sredinom lipnja, sada ih mori suša, u tolikoj mjeri da se nisu u zemlji raspale ni granule NPK potkopane u kasnu jesen prošle godine. Imamo 130 mladih trsova od 1, 2 i 3 godine, oni najviše pate radi suše. Stariji se čokoti još nekako drže.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,889
Ptice nebeske. I one imaju pravo na život, a moraju jesti. Neka ih. Napravio sam im kućice u voćnjaku da ih mogu hraniti preko zime. Osigurao sam nešto pšenice i još čekam da nabavim vreću suncokreta da imaju masnoću koja im treba da prebrode hladne dane. Posebno sjenice. Imam i vjeverice koje mi pomažu berbu lješnjaka, ali neka i njih. Imam i godinama pčele ispod vrtne kućice. Dajem im vodu i šećer da lakše prebrode sušu. Sad sam pročitao da trebaju i sol. To nisam znao. Imam i pojilište za ptice gdje redovito mijenjam vodu i vidim da redovito dolaze jer nema u okolici nigdje drugog izvora. Neka ih. Štetu mi rade voluharice pa sam po voćnjaku postavio stupove da mogu slijetati ptice koje će ih imati pod kontrolom, barem se nadam. Jedino ne volim stršljenove. Pronašao sam dva velika gnijezda. Postavio sam flaše kao zamke gdje se love. Ubijaju pčele i to im najviše zamjeram. Dok ima za nas biti će i za ptice nebeske. Neka su i neka nam uljepšavaju život.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,264
Sad sam vidio kako je sjena padala točno ispod trsova. Fotografirao sam danas par minuta iza 12 sati, evo podataka uz sliku u prilogu. Sad točno vidite orijentaciju naših gorica prema stranama svijeta.

Prilozi

• Screenshot_20250820_212209_Gallery.jpg
    Screenshot_20250820_212209_Gallery.jpg
    36.4 KB · Pregleda: 21
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,745
Kolega @plus; trebalo je u 13h (ljetno vrijeme!).
Ali ovak pokazuju S-J 🤝

Najnoviji postovi

Na vrh