Re: šljivarstvo
Osobno nemam pojma za tog matijevica kako posluje i slicno,ali evo htio nehtio svaki dan cujem za njega...
Bas je mi jucer jedan pricao za njega,kao jedan dan jedna cijena,pa drugi druga pa onda odjednom nekakve klase i sta ja znam...dali to je tako ili nije,neznam...ali svasta se moze cuti.
Udruzivanje je odlican nacin za nastup na trzistu,ali cini mi se da gubi smisao kada se udruzi veci broj ljudi,jer onda vlada ono "sto ljudi sto cudi"...i tesko je sve ustimati.
Sto se tice udruga,u zadnjih par tjedana sam bio u dvije na nekakim "razgovorima",i u jednu se ukljucujem,ali opet....svatko gleda svoj neki interes ...I plasman nije nigdje rjesen.
Te udruge ponajvise sluze da dobivanje informacija,znanja oko proizvodnje i mozda mali dio oko informacija gdje plasirati.
Sto se tice sadnje,ako imas mogucnosti posaditi i uredno obradivati isto nemas se razloga bojati gdje prodati.
Jer prvo moras proizvesti pa onda sljedi prodaja,a znas da svaka roba ima svoga kupca?!
Prije svega kvaliteta obrade vocnjaka,i konkurentnost.
Ja i kolega imamo u planu sadnju vecih nasada sljive,i nemamo nekakvo trziste (hm,iako imamo preradu?)ali vjerujem da cemo uspijeti...
Bas sam danas se upisao u upisnik,i skupljamo papirologiju sta nam treba pa idemo polako....
Ako imas viziju kako ce sve izgledati,nema straha!