Njoko
Dobro znana faca
- Tu od
- 9 Lis 2010
- Poruka
- 1,635
Bočna freza to je odlična stvar, pogotovo kad baciš đubar tj. mineralno i stajnjak pa zafrezaš
Akli su nekako preskupe ne mogu nači ni jednu polovnu kakva meni odgovara od 3-4 000 euran):
Bočna freza to je odlična stvar, pogotovo kad baciš đubar tj. mineralno i stajnjak pa zafrezaš
Jesam još prošle sedmice. Nordox 0,3% + Bijelo ulje 3%.
Ubaci u Nordox još bijelo ulje ili idi gotov proizvod odnosno Crveno ulje, Plavo ili sl....
Recite mi kakvo vam je stanje u voćnjacima s obzirom na ovu kišu koja planira još padati? Može li voda nanijeti veliku štetu u ovom stadiju?
Kontam kaže:Kontam nešto da stanem sa orezivnajem šljiva Sve mi nekako žao te rodne grančice izbacivati van iako im nije tu mjesto Rekao sebi ma neće one sad divlajti ako bude opterećenjem plodom, mogu ja onda u zimu nagodinu to skinuti Ili ako se nešto desi sa plodom onda u zelenoj Mislim grijeh je te pupove odbacivati
kakva je situacija s vremenom ,sad i u nadolazeće vrijeme
....nikakve koristi od tih rodnih grančica
gdje se nalazi taj kalendar rezidbe,promaklo mi je toGriješiš! Ovo vrijeme nas čuva. Ima jedan stari jugoslovenski trik za kajsiju. Kažu stari da su navodnjavali kajsiju vrlo rano, kako bi joj ohladili korijen da kasnije cvijeta. Igrom slučaja se sada to dešava kod nas sa šljivom i to je dobro.
Žuti sad se i reže šljiva Idealno je od 15.03 do 01.04 ali pošto je ovo hladna godina, biti će dobro id od 01.04 do 15.04 to je idealno, a onda dva tjedna kasnije se još reže Imaš kalendar rezidbe stavio sam na forum
Evo pogledajte prošle godine u ovo vrijeme u kojoj fazi su bile šljive!
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=17856&page=64
stanley voli moniliju laxu a pogotovo fructigenu,č.najbolja-najgora za rakiju-imam 170 stabala,samo za konzumaciju-ništa drugo
jako ljepo predivno
jel ih treba s cim tretirat u ovoj fazi