Ma dugo sam vagao što napraviti, pa sam tako odlučio, pa ću vidjeti slijedeće godine. Zanimljivo je što sam sadnice kupio u rasadniku u isto vrijeme i to od svake sorte po dvije; Stenli, Č. ljepotica, Č. rodna. Znači ostale su mi dvije iste Čaćanke, za koje nažalost neznam koje su vrste (sram me je, ali sam zaboravio gdje sam koju posadio, a još nisu rodile za razliku od Stenli.)
Zerdelija nije poznata kod nas u Međimurju, a ni ne znam na koju podlogu cijepe u rasadnicima (kojih kod nas ima dosta).neznam kako u međimurju i u mrkonjiću ali kod mene se odlično pokazalo kalemljenje i okuliranje na zerdeliju. šljiva i kajsija super, breskva poneka a ove godine sam uspio dobiti i krušku na zerdeliju jer sam pročitao na nekoj stranici od jednog voćara iz bosne. e sad hebi ga, stvar je u tome koliko se ima volje čekati i koliki je nasad. ja sam amater pa malo eksperimentiram ali definitivno svaka šljiva i kajsija ide na zerdeliju :drink:
Zerdelija nije poznata kod nas u Međimurju, a ni ne znam na koju podlogu cijepe u rasadnicima (kojih kod nas ima dosta).
Čačanke i stenly izvaditi zbog šarke?
Pa to ti nije trebalo...
Ja ipak mislim da je to virus Šarke.
Nije ni kod nas u Mrkonjiću. Kod nas gdje god i kako god da posadiš šljivu. ona će niknuti. Evo jedan zanimljiv članak. http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Mrkonjic-Grad-U-rakiji-lezi-25-miliona-KM/lat/144413.html
Za one koji ne znaju: 25 000 000KM = 12 500 000€