Kaj god oni u servisu rekli ja sam svoju razradil malo prije nego je išla u posel.Pila je spremna za vitrinu odma
Komso je ipak uzeo 372xp.
Ali nije prodao ms 361.
U servisu su mu napricali o razradjivanju.
Trebali li sta posebno ili odma moze u drvo
Isto meni kad sam kupio 576xp i kolegi kada je kupio 365Ja kad sam kupio 365 rekao mi 5 minuta na leru i moze odma u tanka drva .
Možeš li, ako nije tajna, reći tko mu je to preporučio, odnosno koji servis?Kad je kupovao ms 361 rekli su moze odma u drvo.
Ovi u husqvarnoj govore 2 rezervara na leru plus jaca mjesavina.
Pa ga to buni
372XP može slobodno gutati polusintetiku, nije bitna marka samo da je dobro ulje. To je starija generacija stroja. Iako, nikako ne bih lijevao u nju mineralno ulje (crveni stihl je valjda najpoznatije mineralno ulje)Ulje su mu preporucili husqvarna xp
S ovom masnijom mješavinom se nekak u slučaju pila i flakserica moje obitelji nebi složio. Stvara garež u auspuhu i i izlazu, ali strojevi traju... mi koristimo 4% uvijek i na svakoj pili i nikad mijenjali klip/cilindar niti neznamo za membrane u fergazeru... znači stihl 070, stihl ms 290, stihl ms 661, stihl fs 36, stihl fs 50, stihl fs 250Te bedastoće o razrađivanju slušamo godinama. Da se razumijemo, nije baš poželjno odmah full gas i potpuno opterećenje, bilo bi dobro tri četiri tanka odraditi sa dvije trećine gasa no ni to nije nužno potrebno samo baš ne ubiti pilu onaj prvi tank. Više štete ljudi rade sa točenjem onih smeća od ulja nego što će ikada spasiti pilu razrađivanjem. Sve ove nove pile iznad 40-50 kubika bi morale trošiti sintetičko ulje, to je puno veći problem od razrađivanja.
Masnije mješavine, držanje na leru i slične pizdarije rade samo kontra efekt, pogotovo masnije mješavine.
Dakle, par tankova malo lakše na gasu i to je to. Kada upalite pilu dajte još par trenutaka da se zagrije i kada ste u punom opterećenju (pogotovo ljeti) pustite je desetak sekundi da se ohladi prije gašenja i to je to. Samo kvalitetno ulje!!!
Za istu lovu uzmeš ovu i nemaš brige s kablima
Villager Benzinska lančana motorna pila VGS 380 Prime (1,2 kW, 37,2 cm³, Dužina mača: 40 cm) | BAUHAUS
Villager Benzinska lančana motorna pila VGS 380 Prime kupite u BAUHAUS-u: 1,2 kW, 37,2 cm³, Dužina mača: 40 cm Naručite online ili rezervirajte i preuzmite u prodajnom centruwww.bauhaus.hr
Pa uvijek mogu spojit više produžnih kablova...čuo sam da su OK električne pile za toliko povremeno nešto oko kuće piliti, kao što rekoh meni treba z oko 8 metri drva na godinu piliti, a navodno el. pile to odrade bez problema.Ja imam Parksajdovu, za nešto tanjega prerezat je ok, samo za nešto ozbiljnije radove oko kuće si limitiran dužinom kabela.
Na to ti jedino, točno mišljenje može dati kolega @hodor . Ako bu vidio bude se uključiobok ekipa, trebam preporuku za dobar servis motorne pile u Zagrebu, Kad ju nagnem na bok onda krepa :/
Model je pahistorijski:
STIHL 038 AV SUPER
Molio bi i preporuku neke pile da je taj rang ili rang više za svaki slučaj ako bi popravak bio turbo skup.