Zato kaj nebi bili inžinjeri krivi🤭to je tak, oni tam nacrtaju i to je to, u praksi je to drugačije 🙂ovo je primjer toga.
Izvođač se mora držat skice🤭
Nisi razmišljal o tome da su nekome dane podloge na kojima je nacrtano i, recimo, izvedeno, a onda je investitor kupil "ljepšu lampu", pa više nisu pasali temeljni vijci?
BTW, na slici izgledaju kao sidreni, a ne temeljni vijci
to je zato kaj inžinjeri ne izlaze na teren...tak su kod mene projektirali most i pristupne ceste, danas se ljudi križaju kad to vide u praksi...a na papiru je bilo sve super.
Ne razmišljaš o tome da je natječaj za projektiranje dobila firma iz Dubrovnika, po najnižoj cijeni?
Pri nama je uvijek naopak: projekt se nebi smjel naplatiti, jer je to "hrpa papira", a beton je "proizvod"?
Pravilno postavljanje ankera. Ploča ostaje u betonu
Ne bi se složiš s tobom u potpunosti...jer to to je samo jedan od načina
Ispričavam se ak sam koga uvredil s ovim "mlačenjem", burno sam reagiral.
Al nisu uvijek inženjeri sve krivi, jesu u puno slučajeva, al ne uvijek
Nisi burno reagiral, već si napisal svoje iskustvo.
Nitko nemre sve predvidjeti unaprijed, a često se između faze projektiranja i izvođenja puno stvari promijeni, pa je onda nužna suradnja izvođača s projektantima, koja najčešće izostaje jer izvođač najčešće napravi na brzinu po svojemu (pritisnut rokovima), pa nadzorni inženjer "obavi posel projektanta"...
Slika je smiješna na prvi pogled, ali ima puno toga iza nje, kaj čovjek bez iskustva ne vidi...