• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SMIJEŠNE SLIKE

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ispričavam se ak sam koga uvredil s ovim "mlačenjem", burno sam reagiral.
Al nisu uvijek inženjeri sve krivi, jesu u puno slučajeva, al ne uvijek

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
Zato kaj nebi bili inžinjeri krivi🤭to je tak, oni tam nacrtaju i to je to, u praksi je to drugačije 🙂ovo je primjer toga.
Izvođač se mora držat skice🤭
Nisi razmišljal o tome da su nekome dane podloge na kojima je nacrtano i, recimo, izvedeno, a onda je investitor kupil "ljepšu lampu", pa više nisu pasali temeljni vijci?

BTW, na slici izgledaju kao sidreni, a ne temeljni vijci ;)

to je zato kaj inžinjeri ne izlaze na teren...tak su kod mene projektirali most i pristupne ceste, danas se ljudi križaju kad to vide u praksi...a na papiru je bilo sve super.
Ne razmišljaš o tome da je natječaj za projektiranje dobila firma iz Dubrovnika, po najnižoj cijeni?
Pri nama je uvijek naopak: projekt se nebi smjel naplatiti, jer je to "hrpa papira", a beton je "proizvod"?

Pravilno postavljanje ankera. Ploča ostaje u betonu
Ne bi se složiš s tobom u potpunosti...jer to to je samo jedan od načina ;)

Ispričavam se ak sam koga uvredil s ovim "mlačenjem", burno sam reagiral.
Al nisu uvijek inženjeri sve krivi, jesu u puno slučajeva, al ne uvijek
Nisi burno reagiral, već si napisal svoje iskustvo.

Nitko nemre sve predvidjeti unaprijed, a često se između faze projektiranja i izvođenja puno stvari promijeni, pa je onda nužna suradnja izvođača s projektantima, koja najčešće izostaje jer izvođač najčešće napravi na brzinu po svojemu (pritisnut rokovima), pa nadzorni inženjer "obavi posel projektanta"...

Slika je smiješna na prvi pogled, ali ima puno toga iza nje, kaj čovjek bez iskustva ne vidi...

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Kad inžinjeri naprave nacrt🤭

View attachment 53764
Ovakve greške su se događale prije dok se konstruiralo u 2D i kad su tehnički crtači radili nacrte. Ako je inženjer imal preveliko povjerenje u crtača, nije dovoljno pregledal njegov rad i moglo je otići krivo. Također je i on mogel pogriješit. Na koncu, tko od nas nije nekad pogriješil.

Danas se uglavnom modelira u 3D i takve greške su gotovo nemoguće u crtežima.

Nikad se ne naslađujmo tuđim greškama.

Pak bum dobil po prstima jer u krivoj temi pišem ozbiljne komentare.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Sudeči po odokativnim mjerama slike ankeri su dobro postavljeni, a i stopa stupa je u vinklu.
Ja bi rekel da se struke nisu dogovorile a šljaker je opet najebo pa se snašel kak je znal.

A dobro, mogel je to ipak malo kvalitetnije odraditi jer ovo je smeh

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Ja delam ovak!
Sve lijepo nacrtam i dam Kapetanu jer on ima iskustva sa lopatom i mješalicom i sve je dobro napravil! :ppozdrav:
Onda sam se sjetio da bi original stupove mogel maznuti (trebaju mi doma), a tam ugraditi one sa slike!
Ima li tko kaj za reči?🤛

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Samo mogu reci kad ing zajebe ja moram isplatiti štetu. Od 2015 do danas je strasno koliko je pala kvalite ing koji projektiraju. Strojari naprave najvece sranje.... pojedinacna steta je od 1.5 do 7 mio kn. Najvise grijanje hladnje velikih zgrada sjebu. Potom gradjevinari, njih je puno nekih 17000 i oni su saroliki od 5000 pa do oho.

I tak....

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ja sam mjesec ipo sa svabama ovde i nevjerovatno je koje greske pravi inzenjerija. Mi uradimo po crtezu i kasnije prilikom montaze jebalama, ili kad dodju gotovi dijelovi uvijek nesto fali. Radio sam kod nas u Bosni i pravile su se greske ali ovakve nikad . Pricam sa kolegom kaze 17 g sam ja ovde i uvijek je isti problem.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas su napravljeni nekakvi iznenadni kontrolni pregledi garaža za poljoprivredne strojeve i mehanizaciju:
Alat i pribor za poljoprivredu.jpg
- Na prekopiranoj fotki se kao dokazni materijal vide s crvenom crtom zaokružena "sredstva za podmazivanje".
- Zaokruženo s ljubičastom crtom je nekoliko vrsta injektora i/ili mazalica za dubinsku penetraciju maziva.
- Sa zelenom su crtom zaokruženi malo nepoptpuni barkodovi nešto kao ENC za brzi transport lako kvarljive robe.
- U središnjem su dijelu nezaokružene stimulativne "plave tabletice" za burnu noć korisnika...
...
PS
I onda poslije ovoga, ja dojdem u svoju garažu, kad tamo samo stari šrauštuk, ispod njega odbačeni čekić od jedne i pol kile, blizu je i poderani šubler, pa hrpa šrafincigera, nezaštekana lemilica, bezbroj koje kakvih žica, šarafa - a sve skupa - nikaj pametnoga, barem ne tak kak je na ovoj gornjoj fotki...

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Bah, meni kao penzionerki oke vuče samo kratkotrajna imovina u crvenom krugu.
Dugotrajna - metalna - imovina u ljubičastima je za mlade generacije koje imaju vremena njome naštancati kratkotrajnu.
A niti plave kutijice me ne zanimaju, sa kratkotrajnom imovinom se more sve nabaviti - ono, ko što veli crnogorac - joj, volio bih da sam zmija, iđeš a ležiš.........

:)

Na vrh