• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SOJA sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Re: Žetva soje 2007.

Ratarko kaže:
Ajde kada nema niti jedna slika vrševine soje evo moje dvije .
Biti će ih još , ovo danas je trening :mrgreen:

Obrisan neispravan link.

Ovdje netko krenuo vrsiti poprijeko da bude brze? ;)

R

Ratarko

Guest

Ivan_MF kaže:
Koliki ti je urod ? Ja sam dobio tonu po jutru. :oops:

Stvarno ne znam , izvršili smo samo 2,5 jutara a to smo iskipali u neke dervene sanduke tako da nemam predođbu koliko je kilograma bilo . Imam još soje , javim ti kasnije , nije problem .

Smiljan kaže:

A ne , to tako vršimo ukoso kada uzimamo uzorak za vlagu :D
Svaka naša njiva ima takve egzibicije po sebi :mrgreen:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Ratarko kaže:
Smiljan kaže:

A ne , to tako vršimo ukoso kada uzimamo uzorak za vlagu :D
Svaka naša njiva ima takve egzibicije po sebi :mrgreen:

Pa onda neki misle da je rijec o vanzemaljcima :lol:

R

Ratarko

Guest

Evo još jedna slika vršaja soje .
Vlaga 12.5 , primjesa 3 % ... a curi , curi slabo , oko 3 t/ha , prerano je za tu računicu .
Sa ovom slikom sam otkrio svoje dodatne prihode ;) puštanje vozila sa autoceste kroz rupu u žici :lol:

Obrisan neispravan link.

R

robert

Guest

evo i moje soje,samo jedna skromna slikica ;) ...
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest

Ja vršim zadnji pa moja slika mora biti zadnja :mrgreen:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Ratarko
Ti sve prevoziš kamionom? Koliko daleko voziš soju?

R

Ratarko

Guest

Ne vozim sve sa kamionom ali eto soja će sva otići kamionima jer ide u Vinkovce .
To je malo više od 60 km udaljeno .
Nisam usamljen u transportiranju kamionima , puno ratara tako radi u mojem kraju .
Kada bude vrševina žita nema šanse da nađeš slobodan kamion niti ako pitaš dan unaprijed , tako je kod nas , svi vozimo kamionima .

M

matija

Guest

koja je cijena soje tamo gdje prodajes?

R

Ratarko

Guest

Čuj matija , stvarno se nisam interesirao ali mislim da je 220 ili 225 kn soja u VK.
Života mi - ne znam .

S

seljaček

Guest
Re: Sijanje soje

Ratarko kako gnojiš za soju i kako podešavaš sijačicu koju količinu sjemena /ha dal je sijačica predviđena za soju ili štelaš od oka koliki je razmak u redu i konačno koliki ti je prinos po ha i po kojoj se cijeni može prodati soja.

R

Ratarko

Guest

Gnojim kako knjiga kaže . Ništa ne eksperimentiram po pitanju gnojiva . Imam neku malu knjižicu i kako tamo piše tako gnojim . Napamet ne znam . Znam samo da ide jako malo UREA gnojiva po hektaru , recimo omjer je 1:5 u korist NPK gnojiva.
Sijem od 110 - 130 kg po hektaru . Kako kada i kako gdje . Ovisi od njive , pripreme zemljišta , vremenski prigoda ...
Sijem sa običnom žitnom sijačicom . Zatvorim svaki drugi red i tako dobijem red od reda na 25 cm . Prinos ide od 3.000 kg na hektar ove godine do 4.500 kg u boljim godinama . Soja se prodavala po 150 kn sve do ove godine kada je imala cijenu 250 kn .

V

vito

Guest

Čuosam da će se Dynam vratiti ponovno u proizvodnju .....zna li itko išta o tome? Godinama sam ga koristio i mogu reći da ne znam puno boljih herbicida od njega općenito.... zna li netko ima li gsje kakvih zaliha?...

K

KRESO

Guest

Da što se tiće diynam-a ja sam isto bio prezadovoljan
ja sam išao dva puta sa njim ma nema travke nigdje jedino ako malo fulaš pa ostane čupavo :mrgreen:

S

seljaček

Guest

Koliko gnojiva baciti na hektar soje i koj je razmak unutar reda između biljaka čome se sve treba prskati dal ima kakvih bolesti ili nametnika :?: :?: :?: :?:

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

mi bacamo 300kg 7-20-30 po ha.Plus 150 kg kan-a u prihrani uz bakterizaciju soje.Sijemo ju s psk-6 na 50 cm i u redu 2-3 cm odnosno oko 600000biljaka/ha,ovisno o klijavosti.Nekakvih opasnih štetnika nema od bolesti spominje se plamenjača ali mi nismo s tim imali problema.Najveći problem su korovi,najbolje je prskati po vlažnoj zemlji poslije sjetve a prije nicanja s komb.herbicida za uskolisne i širokolisne korove.Ako na njivi ima višegodišnjih korova (i uskolisnih i širokolisnih) onda nastaje problem.Preskupo je prvo ići s zemljišnim herb. pa potom u korekciju na višegodišnje korove.Tu se obično sačeka da nikne sav korov te se pravi koktel za prskanje .Problem je što se ne smiju miješati sredstva za uskolisne i širokolisne korove pa su to onda dva odvojena prskanja.

R

ROKI

Guest

jd4755 kaže:
mi bacamo 300kg 7-20-30 po ha.Plus 150 kg kan-a u prihrani uz bakterizaciju soje.Sijemo ju s psk-6 na 50 cm i u redu 2-3 cm odnosno oko 600000biljaka/ha,ovisno o klijavosti.

Šta da kažem nego da sam i sam radio tako do sada. Ja još dodam malo uree u startu. Bakterizacija je obavezna.

S

sava

Guest

Ako je sejete na iliti posle kukuruza nije potrebno baciti niti kile djubriva jer kukuruz ostavlja dosta fosfora u zemljistu
kao suvu materiju a kalijuma ionako ima dovoljno negde cak iprevise.Ovo vazi za zemljista kao sto su karbonatni cernozem ritska crnica i podrucja oko ili blizu dunava i save.

B

Bobo

Guest

Imao sam posijane rane sorte kukuruza nakon vrsidbe uljane repice, te su ti kukuruzi neslavno propali. Izmalcirani su, te je sad preko njih posijana soja...

Gnojeno je, jer gnojiva jednostavno mora biti...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh