• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SOJA sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140
ambrozija u soji ima li spasa???

Dali postoji preparat za unistavanje ambrozije u soji?????

A

Alen

Guest
Re: ambrozija u soji ima li spasa???

Ima ti jedan preparat meni poznat... Čuo sam da je vrlo učinkovit. Zove se motikan.

B

Bobo

Guest

Pise na prospektu od MOTIKAN-a da suzbija:

Šćir
Ambroziju
Lobod
Osjak
Dvorniik
Slak

Ali uz to pise da je Motikan selektivni herbicid za kukuruz, dakle soju bi spalio, ako se ne varam :scratch

R

Rajtek

Guest

Dynam.
Lomi ambroziju a i sve ostalo, sam kaj ga više nema u prodaji....
Moji od herbosa: Bazano

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

@Rajtek, da li bi se možda moglo naći Safina za soju može i na crno a može i preko računa.Može i na pp.Naravno to bi trebale biti stare zalihe jer se ne proizvodi više tj. nema certifikat.

A

Alen

Guest

Bobo kaže:
Pise na prospektu od MOTIKAN-a da suzbija:

Šćir
Ambroziju
Lobod
Osjak
Dvorniik
Slak

Ali uz to pise da je Motikan selektivni herbicid za kukuruz, dakle soju bi spalio, ako se ne varam :scratch

:rolfer: :rolfer: :rolfer: :rolfer:

kloki kaže:
ja mislio da se alen sali MOTIKA-N
:finga: :finga:

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
200

Motikan(dikamba) uništava jednogodišnje i višegodišnje širokolisne korove pa mi nije jasno što je tu smiješno?? :shock: :shock:

A

Alen

Guest

Patrik kaže:
Popili ljudi. ;)

:partyman: :rolleyess: :drinkers: :supz:

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
200

Pa sad, ne bih išao off, al ipak-koliko vas dva "bistra" dečka kužim, smijete se Bobi jer je "kao popio" foru o motikanu??
Btw proizvodi ga Stockton Chemical,a dalje ne bih!
Koji biseri.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

K

kikoporto5820

Guest

kloki kaže:

ja sam išo sa kombinacijom pulsara i harmoniya i pali sve imo sam oaza slaka znaš kada je izgorio do temelja a i ambrozija je požutila ko limun

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140

kikoporto5820 kaže:
kloki kaže:

ja sam išo sa kombinacijom pulsara i harmoniya i pali sve imo sam oaza slaka znaš kada je izgorio do temelja a i ambrozija je požutila ko limun
kolika sme biti soja za tu kombinaciju?

A

Alen

Guest

pajdo kaže:
Pa sad, ne bih išao off, al ipak-koliko vas dva "bistra" dečka kužim, smijete se Bobi jer je "kao popio" foru o motikanu??
Btw proizvodi ga Stockton Chemical,a dalje ne bih!
Koji biseri.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E moj pajdo... kod nas kad neko nekog zajebava oko šprica onda se koristi izraz "motikan". MOTIKA-N

K

kikoporto5820

Guest

kloki kaže:
kikoporto5820 kaže:
kloki kaže:

kolika sme biti soja za tu kombinaciju?
ja sam išo kada je soja bila u potpuno razvijenoj drugoj troliski a treča je tek počela rasti negdje oko 1 cm

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140

nisam brojao listove ali ima oko 20 cm

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Soja 2008.

Prvo vas sve lijepo pozdravljam!!!
Evo nisam vidio da je itko otvorio pa ču ja. Ovo je tema o soji. Ovdje pišite koliko je tko imao, kada čete vršiti, ili ste ovršili. Slike stavljati obavezno :D Ja soje nemam ove godine, ali 50% da če bit na prolječe.

B

Bobo

Guest
Re: Soja 2008.

Imamo mi soje ove godine oko 6 jutara. danas sam jednu njivu obisao i kod mene je list poceo masovno otpadati, i ima dosta mahuna... led ju nije tukao, samo ima malo korova po njoj, no nista strasno. Kod drugih je jos gore ;)

Sjetva IMT zitnom sijacicom u svaki drugi red:
Obrisan neispravan link.

Slikano kako je rasla, bez nekog posebnog objasnjenja ;)
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

A ovo je slikano danas. Slika nije mutna zbog loseg aparata na mobitelu, vec je danas takav dan. Kisa negdje pada nemilice, a mi u kotlini, bas kao u kotlu... Vidi se zrak koji udises, koliko je vlazan... UZAS jedan...

Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest
Re: Soja 2008.

Nego, decki... Jel itko od forumasa zna kako ce se kretati otkupna cijena soje ove godine?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh