Hele
Dobro znana faca
- Tu od
- 6 Sij 2013
- Poruka
- 1,961
Re: Punjenje trakcijskih akumulatora 6v 200ah
U radu je napon polako padao 15-30 min do 12,2 -12,4 i tu je onda stajao satima.
Zašto je bitno ako nešto radi sjenu panelima (kod mene ne), to regulator sve mora ispeglat kaj ne?
Nosio sam akumulatore i u akumulatorski servis, uređaji pokazali da je sve ok.
Uopće više nije bitno zašto su stari riknuli, pitanje je sada što dalje, dakle po vama prelazak na 12V nije opcija?
Iz elektre su me tražili 25 000kn i moram riješit imovinke odnose sa 3 vlasnika, dvojici bi morao stavit stup na sred njive.
Napisao si da su ti akumulatori imali 14,4 V dok nisu radili, dakle u praznom hodu, dobro je znati kakav im je napon dok su opterećeni, te da li na svima postoji jednak pad napona ili to varira od članka do članka.
U radu je napon polako padao 15-30 min do 12,2 -12,4 i tu je onda stajao satima.
Zašto je bitno ako nešto radi sjenu panelima (kod mene ne), to regulator sve mora ispeglat kaj ne?
Nosio sam akumulatore i u akumulatorski servis, uređaji pokazali da je sve ok.
Uopće više nije bitno zašto su stari riknuli, pitanje je sada što dalje, dakle po vama prelazak na 12V nije opcija?
Iz elektre su me tražili 25 000kn i moram riješit imovinke odnose sa 3 vlasnika, dvojici bi morao stavit stup na sred njive.