• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sprave i ostala pomagala koja koristite za sječenje drva

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
kod mene u selu se kaže ''šta zna dijete šta je 100 kila , uzme pa se igra'' :rolfer:

ako nisi u stanju da digneš i nosiš drvo od 3 metra prečnika 10cm onda razmišljaj o nekim alternativnim načinima grijanja , solarno ili nešto slično

drva ostaviti za muške neka se oni bakću sa time

kod mene majka od zezanja tovari takva drva a žena ima 55 godina :partyman:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kod mene u selu se kaže ''šta zna dijete šta je 100 kila , uzme pa se igra'' :rolfer:

ako nisi u stanju da digneš i nosiš drvo od 3 metra prečnika 10cm onda razmišljaj o nekim alternativnim načinima grijanja , solarno ili nešto slično

drva ostaviti za muške neka se oni bakću sa time

kod mene majka od zezanja tovari takva drva a žena ima 55 godina :partyman:
Zato vas i zovu bosancima
:rolfer:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
tačno , sjedi 5

samo kod nas se razlikuje muško i žensko , pretežno muškarci (sa svim atributima) idu u šumu , žene čuvaju djecu jer nisu u stanju da podignu drvo od 3 metra dužine i 10cm debljine

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
pa takvo drvo uopće nije tako teško drvo pa ja sam nosio takva drva nekidan oko 3m i 10cm debljine i to mokra da nebi rekli da je drvo trulo,vas gore sjeverce i zagorce je sjebalo vino i rakija pa ste se uljenili.a ovaj amer iz priče je drva tovario traktorom i to po pola kubika odjednom

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Je tak ti je to, izrodili dve poglavice, sad se nitko ne bi na magarca vratil....na kraju krajeva, da su hteli delati, nebi Gupca stvorili:rolfer::rolfer:
Znal sam da mala matura ne bude puno koristi donjela..

Posljednje uređivanje:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Savo a nešto ovako, neke imaju i transporter za utovar u prikolicu :D
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=PnuAKpAJZxo&feature=related[/YT]
Ili ovako nešto ali proračun to nebi izdržao :finga:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=XMCz-1H8RPw&feature=channel_video_title[/YT]

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ovo je za tebe savo ..ima ih s kružnim nožem koji gura preko trake
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=3jRX683rC4c&feature=related[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
dobra fora , lako je se folirati na brezi , neka ovo uradi sa grabovinom :lol:

mada nije naivno napravljeno , pogledaj oblik sječke (noža) 2 in 1

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ima i takvih mašina koje imaju kružni nož ..izgleda kao srp .
i ista fora da odmah cijepa ako je veči promjer

Z

zetor4718

Guest
Savo a nešto ovako, neke imaju i transporter za utovar u prikolicu :D
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=PnuAKpAJZxo&feature=related[/YT]

E ovo si moram napraviti.................................................iskreno rečeno dugo ovaku pametnu stvar nisam vidio,tko je izmisli ljubim ga u dupe!

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Mi doma koristimo samo klasičnu kozu, sa 2 polja. i skoro uvjek u dvoje, jedan stavlja drvo, drugi pila. deblje motornom, tanje električnom. s tim da je kod mene sve deblje od litrene boce debelo (i teška manjina).
za moje potrebe sasvim dovoljno mehanizacije.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
E ovo si moram napraviti.................................................iskreno rečeno dugo ovaku pametnu stvar nisam vidio,tko je izmisli ljubim ga u dupe!

držimo te za riječ , i za to da ćeš da napraviš a i ovo drugo što si rekao :lol:

Z

zetor4718

Guest
držimo te za riječ , i za to da ćeš da napraviš a i ovo drugo što si rekao :lol:

ma ja koliko režem drva mogao bi i sa gudalom izrezat,ali da je ovaj cirkular super to je.moram prikupiti materijal pa vidjet kako i šta.kolega prodaje cirkular sa pokretnim "koritom" rezao sam na njega i sviđa mi se,a traži neki 2500kn za njega pa bi ga najvjerojatnije kupio.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=SXOUgycknq8&feature=related
[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=Fev-h6W7_Wg&feature=related
[/YT]
giljotina je zakon , to kaj ti misliš da su baš kod tebe najžilavija drva to ostavi za priče ispred dučana

Posljednje uređivanje od moderatora:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Si primjetil na prvom klipu u 22sek kak vodu žmiče....kaj mu je onaj sivi "kvadar" na "batu", jel to da se drvo lakše raskoli/presjeće pošto je slobodno sa strane

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
U drvu ionak ima xx% vode ..koji put kad cijapam na kalač sjekira istiskuje vodu, a ušla je unutra 3-4 cm .. no tu vodu odmah povuče natrag kad popuste napetosti .

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
U drvu ionak ima xx% vode ..koji put kad cijapam na kalač sjekira istiskuje vodu, a ušla je unutra 3-4 cm .. no tu vodu odmah povuče natrag kad popuste napetosti .

jako dobro zapažaš u zadnje vrijeme:rolfer:

VAVO

Član
Tu od
7 Tra 2012
Poruka
191

Evo moga stalka,koze za rezanje drva ,stane skoro pola metra drva, Čisto iz znatiželje sam ga napravio da vidim kako funkcionira (makar imam cirkular) i mogu reći da nije loša stvar osobito za duža i tanja drva.

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
daj mi reci koje su to cijevi ove gore, čini mi se da su 2x2 a ove dolje što gornje ulaze u njih su koje, to me zanima, koliko je visina i kolko je visoka ova dolje cijevi što u njih ulaze ove gornje cijevi, ma ako možeš zamolio bih te da mi izmjeriš sve duljine, jer sam ja mislio napraviti kozu 100% istu ko tvoju, jer sam već vidio takvu i dopala mi se. pa sad ti imaš, ako su iskustva dobra pravim i ja.

Najnoviji postovi

Na vrh