SteveO kaže:Pa bas ti i nije teorija na mjestu...nek meni on tako pokloni tele onda !? Ili da bude jednako, eto mu slama al nek mi baci tu slamu nazad na njivu kad prodje kroz stalu, tj. nek baci djubre kod mene na njivu pa ja isto imam koristi. A ne, daj mi pa ce ti Bog platit a smatraju da su mi pomogli a ustvari mi odmazu s tim, ni hvala ne kazu i jos nije rijetko da ih moram ganjat da to vise odvezu da ja mogu dalje radit...
SteveO kaže:Nisi ni ti shvatio, ja ju dajem vec 10 godina i to das po 20 hektara i bar da donese kulen, bilo sta, da kaze hvala ili nek ponudi da djubre izveze- to mi je najbolje al nema pojma da dobijes ista, onda mislim da mi je bolke da s tim zagnojim njivu.
Bobo kaže:Vec par godina nikome vise ne dajem slamu...
prije kombajni nisu imali sjecke u mom kraju, pa smo BUDALE palili slamu... da sam bar ranije vidio onaj Cugijev stroj za razbacivanje slame... Steta je slamu paliti. kud je dobra kao gnojivo, kud vatrom poubijamo mikroorganizme...
Sad imam dva malcera i mislim da ce vuceni moci samljet sve sto kombajn ne sasjeckaNagodinu planiramo kupiti jedan kombajn iz sela, ali on nema sjecku na sebi, pa cu za njim malcirati slamu, ali mislim da bi bilo kvalitetnije da ju se razbaca po njivi...Mi osli u OFF topic lagano...
Ako planirate nastaviti ovu temu, otvorite novu temu, a ja cu prebaciti postove u nju i pisat cemo dalje...
Bobo kaže:Vec par godina nikome vise ne dajem slamu...
prije kombajni nisu imali sjecke u mom kraju, pa smo BUDALE palili slamu... da sam bar ranije vidio onaj Cugijev stroj za razbacivanje slame...[/b] Steta je slamu paliti. kud je dobra kao gnojivo, kud vatrom poubijamo mikroorganizme...
Sad imam dva malcera i mislim da ce vuceni moci samljet sve sto kombajn ne sasjecka.
Nagodinu planiramo kupiti jedan kombajn iz sela, ali on nema sjecku na sebi, pa cu za njim malcirati slamu, ali mislim da bi bilo kvalitetnije da ju se razbaca po njivi...
Mi osli u OFF topic lagano...
Ako planirate nastaviti ovu temu, otvorite novu temu, a ja cu prebaciti postove u nju i pisat cemo dalje...
Ma kaj bi pokvaril, sve ok. Tu smo da raspravljamo. Cuj, ja bi ju najrađe zaoral, al kad ovaj moj kaj mi kombajnira nema sječku,a velik kombajn, pa kaj da onda ja radim s tim redovima, za zaorrat je katastrofa. Kod mene se tak slama prodavala prošle godine, al sam se ja prekasno sjetil, pa rekoh idem ove godine malo ranije oglasit, možda ju prodam.Bobo kaže:Meni je glupo nekome slamu prodavat... Zar uopce postoje ljudi toliko ocajni da ju moraju placat... I u mom kraju se poklanja, ali samo onima za koje znas da ce pokupiti SVE, a ne da ustave ugazene uvratine, ap da se s tim ja zajebavam kad idem orati...
Ja sam misljenja da je najbolje slamu sasjeckati nekakvim malcerom i zaorati. ne bi bilo lose kad bi se otkosi razbacali cijelom sirinom njive, ali radi tko kako moze...
Rajtek, iskreno se nadam da ces naci kupce, ali to u mom kraju nikako nije uobicajena praksa.
Ak mislis da sam ti pokvario oglas na ikoji nacin, slobodno mi reci i ja brisem ovaj post...