NIje uvijek sve do organizatora.Takva organizacija utrke kao danas u Osijeku, je sve samo ne "organizacija", to je festival propusta, gluposti i svega lošega.
Ja sam na više utrka bio "glavni organizator" s mukom i potpisom i nije nam nastradao niti jedan gledatelj. Samo je jedan tuđi vozač proveo noć u bolnici nakon što se zabio u druge trkače na stazi i prevrnuo. U jutro je bio OK i išao doma.
Ovi što se postroje kao publika pokraj "trkališta" auto utrka su sve samo ne pametni, a ovi što voze pokraj njih znaju da prije ili poslije uvijek netko izleti... No dobro "dogodilo im se", baš me zanima koje pouke budu izvukli iz svega toga.
Bil sam prisutan na dobro organiziranom rallyu kad je vozač pokupil pijanu gledateljicu jer njih dvije su pretrčavale stazu (valjda su bile žedne) usprkos intervenciji redara koji su dali sve od sebe nebi li ih spriječili.
Imam negde i video.
Sječam se stresa kojeg je taj vozač doživel zbog toga.
Ne velim da je ovdje bilo tak ali kaj ako je recimo guma pukla, kočnice otkazale, vozaču pozlilo... siguran sam da nije bilo namjere, a isto tak sam siguran da je biti u prvom redu, osjetiti brzinu, čuti zvuk, osjetiti miris spaljenog benzina..... to je to po kaj se ide vidjeti takve i slične spektakle.
Sjetimo se samo nekadašnjih trka kad je publika bjezala sa staze da prokrci put jurečem autu. Kad gledam takav video smrzne mi se xxxx.
Ali svi bivši vozaci vele da je to bili zlatno vrijeme auto moto sporta.
Jebiga, dogodi se. Na to svi moramo biti spremni koji posječujemo takva natjecanja.