• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
138
volio sam tu igru tamo jos od 2012 (ako se ne varam), ali uvijek mi je u njoj bila nekako prazna atmosfera (bez obzira kaj su u posljednje vrijeme stavili i ljude i svašta). Ali brzo mi dosadila, prvenstveno zato jer sam bio ljubomoran sam na sebe što tamo imam mašine po par miljiuna eura i onda izadjem van i imam plug 10" i tanjurače s 20 tanjura 😁

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
Igrao sam 22 zadnju god dana, vjerujem da je dosta slican ovom novom osim novih mapa, nisam ga pokreno jos, treba dosta da se instalira i azurira da krenes uopce

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,007
IMG_20241128_110906.jpg
Dečki, kupio sam amortizer da si jedna vrata riješim, kako bi ih pridržavao, uglavnom u paketu je bio otvoren, ja sam ga htio isprobati i rukom sam ga pritisnuo, on se sad zatvorio i tako je ostao u tom stanju. Da li je to normalno, ili je zablokirao, do sad amortizere koje sam koristio su se uglavnom svi otvarali sami kad bi ga pritisnuo, ili je ovaj možda drugačiji pa se bude otvorio kad bude montiran prilikom vučne sile, da li zna tko?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,951
Kod mene na goldoniju kad sam sjedalo reparirao sam naručio novi amortizer.

I isto je tako radio. Zvao sam u servis pa mi je čiko objasnio da to nije amortizer nego ublazivac udara. Opruge ga dižu gore, a on samo ublažava udar prema dolje.

Ali vjerojatno to nije ovdje slučaj

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,951
Da. Ako je takav. Onda prema dolje što je brža sila to on daje veći otpor, a nazad se izvlači isto tako.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,007
Ja trebam amortizer, piše na internetu da je to amortizer stakla, da ne duljim, vrata od Traktora Torpedo, napravio bi si nosače i stavio gore taj amortizer da mi ih prilikom otvaranja zadrži. Ja sam uzeo 285L 180N. On je sad zatvoren, a prilikom otvaranja vrata, vučnom silom bi se trebao otvoriti, prema tome to bi trebalo funkcionirati, možda da ga prije testiram na nečemu drugom.
To bi izgledalo ovako.
Screenshot_20241122_213100_com.facebook.orca.jpg
Imam neke kombinacije u glavi pa malo to istražujem. 😆

Posljednje uređivanje:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,007
Ako se ne varam mislim da takve koriste za vrata na John Deer-u 6400.
Samo je L245, N350, ali ne znam da li se on isto tako zatvori do kraja kao i ovaj što sam ja kupio.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Tu plinsku oprugu trebaš ako hočeš mekano zatvaranje vrata... to su bedastoče za vrata sa stakolom u metalnom okviru.
Amortizer koji si kupil je po svemu sudeči neispravan, između ostalog zato jer si ti 180 N rukom stisnul očito bez puno muke.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
Na zetorima sam mjenjao to non stop na pocetku pa sam odusto, tesko da koji izdura dulje od godinu dana

Najnoviji postovi

Na vrh