Evo kak smo mi doma počeli obilježavati kraj ove godine? Izgleda to kak naša mala božićna prića.
Prvo je starija kćerka rekla, pa nebremo mama, još na Božić stići i k vama, na ručak, znaš da moramo biti na puno strana. Daj složi ručak u (proteklu) nedjelju za nas. I bi ručak 😊.
Ali veli dojdite zato vi k nama na Badnjak, budem ja složila ručak za sve nas i vas, budu došli brat i šogorica iz ZG. A sestra mi se ispričala, ona ne stigne, mora spremiti sve za rođendan, doma. I bi ručak jučer kod starije kćerke, došli su sin i snaha. (Sestre su svejedno profeštale skupa u ponedjeljak, kraj radne godine, na poslu 🤣). Sinoć kasno odoše naši zagrepčani doma, jer danas su več u Sl. Brodu, kod snahinog brata
.
Supruga kuha božićni ručak za našu mlađu kćer i sve njezine, a bude s nama i naš najstariji, deda.
Poslije ručka selimo se k mlađoj kćerki, da tamo proslavimo rođendan od jedne od naših unuka, rodila se na Božić.
A da, danas u božićno jutro smo započeli doručkom s šogoricom, došla nam čestitati, a sutra moramo i do nje jer joj je drugo ime Štefica. Uz nju naš deda je Stjepan, otac od starijega zeta je isto Stjepan.
E sad kak da mi pazimo "na liniju", kak da se ne prejedamo i ne opijamo??? Kam se god okreneš sedi si, zemi si, jedi, pij...
Nije bez veze ona pjesma: nato Mlado leto, svega obilja 🎶
PS
Sinoć, na Badnju većer, smo na kratko skoknuli i do susjeda, supruga je odnijela slatkiše za njihove male unuke, a ja malo vina i da pozdravimo njihovu kćerku, zeta i djecu, došli su na par dana, z mora, k njima na Božić. I tu je isto bilo, sused zemi si nekaj, daj pij... 🙃😇😊