• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,952
Evo kak smo mi doma počeli obilježavati kraj ove godine? Izgleda to kak naša mala božićna prića.
Prvo je starija kćerka rekla, pa nebremo mama, još na Božić stići i k vama, na ručak, znaš da moramo biti na puno strana. Daj složi ručak u (proteklu) nedjelju za nas. I bi ručak 😊.
Ali veli dojdite zato vi k nama na Badnjak, budem ja složila ručak za sve nas i vas, budu došli brat i šogorica iz ZG. A sestra mi se ispričala, ona ne stigne, mora spremiti sve za rođendan, doma. I bi ručak jučer kod starije kćerke, došli su sin i snaha. (Sestre su svejedno profeštale skupa u ponedjeljak, kraj radne godine, na poslu 🤣). Sinoć kasno odoše naši zagrepčani doma, jer danas su več u Sl. Brodu, kod snahinog brata (y).
Supruga kuha božićni ručak za našu mlađu kćer i sve njezine, a bude s nama i naš najstariji, deda.
Poslije ručka selimo se k mlađoj kćerki, da tamo proslavimo rođendan od jedne od naših unuka, rodila se na Božić.
A da, danas u božićno jutro smo započeli doručkom s šogoricom, došla nam čestitati, a sutra moramo i do nje jer joj je drugo ime Štefica. Uz nju naš deda je Stjepan, otac od starijega zeta je isto Stjepan.
E sad kak da mi pazimo "na liniju", kak da se ne prejedamo i ne opijamo??? Kam se god okreneš sedi si, zemi si, jedi, pij...
Nije bez veze ona pjesma: nato Mlado leto, svega obilja 🎶
PS
Sinoć, na Badnju većer, smo na kratko skoknuli i do susjeda, supruga je odnijela slatkiše za njihove male unuke, a ja malo vina i da pozdravimo njihovu kćerku, zeta i djecu, došli su na par dana, z mora, k njima na Božić. I tu je isto bilo, sused zemi si nekaj, daj pij... 🙃😇😊
I to je za ljude, ne velim da je lako, al kaj se mora, mora se

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,945
Više ulja mi je putem scurelo nego kaj je konobar kave u šolju nacedil.... kaj bi tek bilo da sam kratku prosil, valjda bi mi u žličici donesel...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,945
Ja volim uz kavu pročakulati, a ovo mi se ohladi prije nego ju zmešam.
Srk ili dva i salica je prazna

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,098
Platiš 130e kupaonski ormarić I moraš ovakve gluposti raditi.

A ako se pitate zašto je ovo iznad, a ne iza ormarića.

To je zato jer je kinez zamislio da ga ja na kurc* držim dok se iza jeb*m sa strujom koju je on trebao razvesti da se ja samo prikopcam.
1000019865.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,037
Jučer sam prvo kupio neke sitnice koje nisam imao "kao pomagala", a onda krenuo u premiještanje brojnih fotografija. Dio njih s zadnje nabavljenog mobitela na kompjutor, a poslije sve fotografije na poseban "disk".
1000016224.jpg
Morao sam ponovo učiti i istraživati, išao sam težim putem, ali sve su fotografije s mobitela prešle na kompjutor. Iako nemam pojma koliko je točno fotografija na kompjutoru, ima ih siguran sam oko 20.000, več sam strahovao da se ne dogodi nekakva "glupost" pa ostanem bez tih "uspomena" i informacija. Kćerka mi je još za rođendan poklonila "disk". U prvom sam pokušaju, prije par mjeseci "naletio na zid", nakon par redova mapa sa fotkama, prijenos je stao i niti sim, niti tam. Jučer sam "formatirao" disk i krenuo sve od nule. Nakon puno strpljenja i "minuta / par sati", sve su fotografije sad mislim si i nadam se - bolje sigurne, nalaze se na kompjutoru i na prenosivom disku, a ima ih, 'još od prvog digitalnog foto aparata" do danas, više od 20.000 uspomena i jako meni korisnih informacija. Bio sam na kraju svega "vesel kak malo dijete", kojem je nestao "strah".
1000016226.jpg
Mnoge su fotke izazvale sječanja, te koje kakvo raspoloženje, kao iznenđenje, veselje, a bilo je i sjete i malo tuge.
Fotografije su nam "dokumenti naše prošlosti"...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,080
Ja sam imao, snimljene mobitelom, slike največe dizalice koju sam ikad vidio - DEMAG! slike su jednostavno nestale!

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
946
Backup i sync sam prepustio automatici, život je prekratak da svako malo pješke radim backupe, kako mobitela, tako i svih laptopa. Jednom u kvartalu pospajam 15-ak vanjskih diskova od po 1-2 TB i napravim offline backup. Nikako da to sve krepa i uzmem jedan od 16 TB ili više.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,037
Kao i @Lee Champa niti ja ne mogu odoljeti "da kupim još jedan" 🤣.

Uglavnom več imam jedan digitalni radio koji vrlo dobro bira i drži frekvenciju, u kutu iznad stola...
1000016299.jpg
Danas, prije podne, smo prije "nabave" malo šetali po VŽ staroj krami, družili se s nekim nama jako dragim osobama, koje nipošto nisu stara krama, niti za otpad, ali ipak dođu i prođu...

I odjednom sam na ceradi ugledao meni poznati radio, s 2 zvučnika. Ja ne bi bio ja, da se nisam primio za njega, te upustio u cjenkanje. Kupio sam ga 🙃 iako ga nisam isprobao, tamo.
1000016298.jpg
I evo ga. Na stolcu, doma, blizu štekera za struju. Nisam mu čak "za probu" razmotao tvornički smotanu žicu antene, niti od zvučnika, zaštekao ga i "radi, svira", slušamo lijepu muziku s njega, dok ovo tipkam i "hvalim se 🙃😂" pred Vama. Izgleda da sam mu stvarno postao prvi vlasnik, iako sam ga udomio "na mah". Volim imati društvo "s radija i tranzistora" svagdje, od kuhnje, preko garaže i dvorišta, pa do klijeti u goricama. Ja sam tak, na svoj način naopak 🙃🤣.

Najnoviji postovi

Na vrh