• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,065
Hvala Nermin :ppozdrav:

Nažalost danas ko od tog hljeba živi nema kaj slaviti i najbolje da taj ključ 13 zalije u nakovanj pa ako dođe neki Artur......
Svejedno još jednom hvala

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,597
Nema na čemu!
Artur je mač izvadio iz kamena,,ja sam siguran da bi i ti ključ 13 izvadio iz nskovnja,, ipak je to tvoj ,,kako se ono kaže, ekskslabur,,ako negrješim,,:ppozdrav:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,243
Evo poslano. Ja se iznenadio kvalitetom izrade

Edit:

Neće mi poslati uopće privatnu poruku. De mi u po pošalji mail ili broj mobitela da ti pošaljem link
Ne želi ni meni poslati poruku ,izgleda da nešto forum šteka
Probat ću sutra

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,250
Evo i ovo smo uspješno organizirali i odradili.

Večer vina u perivoju

12 vinarija, 700 posjetitelja

Živa glazba, vožnja kočijom, čobanac, kruha, masti i čvaraka.

Pekla se kobasica i slanina.

Pol kubika vina... Možda malo više. U ponedjeljak ćemo praviti račun..

1000021432.jpg 1000021433.jpg 1000021434.jpg

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,793
Trebalo je čekati 2025 godina da se zavida nekoliko lampadina u selo. Ali smo i to dočekali. Zato su to sad lampadine bez kabela. 🌞 Ali nije to sve , rade u dva moda prvi je da sviti manjim intenzitetom a kad dojde mačor onda se intenzitet pojača. 🐈‍⬛
20250121_181807.jpg
Za ovu drugu sfalilo im je vid. :cautious: 20250121_181636.jpg

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
977
Začepila mi se drenažna cijev iz podruma. Probao sam sajlom vrtiti i nabijati, izvadio korjenčiće od nekog drveta i dalje ne mrda. Probao sam i čavle staviti na kraj sajle ne bih li to nešto probio, ali ništa. Sad bih ovo naručio pa ako tko ima iskustva s tim diznama za visokotlačne perače, neka javi.

1737740370489.png

U najgorem slučaju ću ubaciti pumpu i provesti novu cijev do rine pa neka tjera u taj odvod, svakako ide dalje na livadu.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,356
Ja sam zo koristil.. Ide samo unutra, bori se naprijed, a rukom se more pomagat i probit kamenac il talog..
Voda stalno ispire cijev i onda se počisti..
Dobra stvar. Nama je lokalni hidrauličar to složil 💪💪

gost1975

Član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
39
Začepila mi se drenažna cijev iz podruma. Probao sam sajlom vrtiti i nabijati, izvadio korjenčiće od nekog drveta i dalje ne mrda. Probao sam i čavle staviti na kraj sajle ne bih li to nešto probio, ali ništa. Sad bih ovo naručio pa ako tko ima iskustva s tim diznama za visokotlačne perače, neka javi.

View attachment 78987

U najgorem slučaju ću ubaciti pumpu i provesti novu cijev do rine pa neka tjera u taj odvod, svakako ide dalje na livadu.
Neznam tocno sta je drenazna (tj. ta vasa cjevulja sta tocno drenira); ali kod mene nakon cca20 godina je trebalo sve cijevi na ulazu u kucu promijeniti-obnoviti. Kuca je sa temeljem 2m ispod razine zemlje, ali korozija je pojela vodovodnu koja je nalegla na ciglu, a kanalizacija je isto legla polovicom presjeka na saht dovodni i odvodni. Znaci nakopali smo se, a tijekom par proslih godina dok nije spoznata stvarna situacija isto smo pokupovali miniwashe - crijeva i dizne za "produvavanje" :) . Ima sve danas da se kupi, ali kad se ispuni vrijeme treba popraviti greske prilikom lakomislene izgradnje ako je to slucaj i kod vas.lp.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,262
Davno, u prošlom mileniju, kad smo odrađivali "krvave dane" - skupili se i pomagali kolegama betonirati i zidati. Jedan je trebao postaviti kanalizacijski cijev u temelj fifi 100mm. Predložili smo mu da ju provede skroz kroz temelj jer nije znao gdje će biti zahod(?).
Pred koju godinu morao je probiti nakupinu u toj cijevi - neko korijenje.
Samo je iz jednog kraja protjerao na drugi.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,089
Korijenje u cijevi. Toga nigdar nije bilo sve dok se nisu pojavili vegetarijanci i njihova hrana. Prije dok se jela masna hrana nisu se takve gluposti dešavale. Samo je skliznulo i odeeeeeeeeeee.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
977
@gost1975, podrum nema hidroizolaciju pa se puni vodom kad pada veća kiša. Drenažna cijev je alkatenka od 1" i ide kroz zemlju niz livadu. Zaštopana je na 7 m od izlaza iz podruma, točno gdje je komšijina breskva pa je vjerojatno njezino korijenje probilo cijev. Podrum je inače napravljen prije 100 i nešto godina, a gore je nova ploča i ne baš kvalitetna novogradnja pa se snalazim kako znam i umijem. Kako je teren vječito natopljen vodom, htio bih izbjeći to dugotrajno nakupljanje vode u podrumu i slučaj kao kod tebe da sve lagano propada, nadam se da neće dok sam živ.

Naručio sam te dizne pa javim kako je prošlo, hvala svima.

Najnoviji postovi

Na vrh