• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,809
Malo boje, novi ležajevi i bit će ko nova.

Šta kaže iskustvo forumasa? Da ostavim iza ove tanjure ili da stavim nazubljene diskova sa stare?

Zašto je zadnji disk iza manji od ostalih? Vidio sam da prednji bude da manje baca u voćnjaku. Ali zadnji?
1000035946.jpg 1000035941.jpg

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,174
Ja bi stavil sve nazubljene...
A otraga su manji kao da ne ostavlja duboki jarak, ali sam do sad viđal da je samo s jedne strane jedan manji. I taj je uglavnom ekstra tanjur, ajmo reći neparni. Prijatelj ima oltovu tanjuraču 33 diska, i taj zadnji neparni je taj mali koji zatrpava jarak

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,809
Znači stavim sve nazubljene iza sa svoje pokidane, prebacim ležajeve I kućišta.

Obrusim I ofarbam ramu.

O sirotinjo I bogu si teška...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,101
Ove su bile kupljene nove svi diskovi su bili iste veličine, poderala su se.
Sad dolazi u rahlijim zemljama da čim idu malo dublje počinje glavčina lagera gurati zemlju i zaustavlja vrtnju osovina, tak da...

20250617_082941.jpg

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,887
Ovako nešto, za drvo, nemojte ni slučajno kupovati (Pevex).
Pile nisu kružno savinute i ne može slijediti trag! Htio sam izbušiti rupe na plastičnoj cijevi za posaditi paradajz, ali sam na koncu upotrijebio brusilicu.
IMG_20250617_083124.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,809
Ove su bile kupljene nove svi diskovi su bili iste veličine, poderala su se.
Sad dolazi u rahlijim zemljama da čim idu malo dublje počinje glavčina lagera gurati zemlju i zaustavlja vrtnju osovina, tak da... View attachment 82613

Na svima je ista osovina nadam se?

Pa samo prebacim od stare diskove i ležajeve i kućišta?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,101
Ne, ima osovina 25 mm i 30 mm, obično na takvim je 25
Kak misliš da je jednostavnije

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,719
Ovako nešto, za drvo, nemojte ni slučajno kupovati (Pevex).
Pile nisu kružno savinute i ne može slijediti trag! Htio sam izbušiti rupe na plastičnoj cijevi za posaditi paradajz, ali sam na koncu upotrijebio brusilicu.
View attachment 82614
Kupio jednom pred 10 godina, bacio nakon 3 minute uporabe i kupio prave kružne burgije za metal/drvo/plastiku. Topla preporuka.

Najnoviji postovi

Na vrh