• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
941
Godinama pratim ( i u razgovoru sa ostalim kolegama vozačima potvrđujem ) utjecaj promjene godišnjih doba na ponašanje ljudi. Uslijed tih naglih promjena su ljudi više nervozniji, nepažljiviji, agresivniji. Kao, njima se ništa ne može dogoditi. Općenito je neki stupanj nekulture sve više prisutan u zadnje vrijeme ( ne samo na cesti) ! Neka uobraženost, bahatost, niski prag tolerancije uopće.
Al ne samo kod nas u Hr, općenito u cijeloj EU. Neki hudi vrag se uvukel u naše živote. Na ulici se ljudi ne pozdravljaju, okreću glave na stranu. A glumimo jedni drugima neke veličine s tim autima , motorima i svim ostalim pizdarijama koje u biti, ne donose nikakvu sreću u životu.
Familija je sreća, djeca, unuci, pečenice, gemištek, kotlovina...
Pa dajte se ljudi više skockajte, život je samo jedan a onaj garavi nikad ne spava...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,172
Danas sam se malo igrao vodoinstalatera tako da je jedan gorući problem riješen. Ovo je staro stanje...

IMG_20250825_182241.jpg

A ovo dole novo. Ugradio sam regulator tlaka, zimske ventile za oba izlaza i dodatnu slavinu. Sve osim slavine je mesing, nema više da nešto hrđa, samo sam kotačiće dodatno zamastio pošto je to neki čelik.

IMG_20250902_142539.jpg

Osim visokog tlaka sam riješio i buku u cijevima, prije je dosta zujalo i rondalo. Također, slavine se lakše otvaraju i zatvaraju, kao da su podmazane. Sad mogu mirnije spavati.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,172
Ima li netko da bi mi napravio ovakvu vanjsku slavinu, ali sa izolacijom unutra?

Ova nema izolaciju pa bih je morao prazniti, a ne može se ni rastaviti bez rezanja.

U vlastitom aranžmanu mogu jedino napraviti od kanalizacijske cijevi koja mi je ružna.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,310
Danas sam nenadano i neplanirano bio na potoku svojeg djetinstva.
Bili smo ja, supruga i naša kolegica koja je tu blizu potoka još i dan danas.
20250903_125807.jpg
Bio sam i tužan i iznenađen ovime što sam zatekao. Nema "brvi", pješačkog prijelaza preko brane na potoku, po izgledu jako dugo vremena.
20250903_125828.jpg
Ispod ove đungle je nekada tekao bistri, čisti potok, pun riba i rakova. Mi djeca smo se po njemu vozili "na napumpanim šlaufovima", zračnicama, bog te pitaj od čega. Dobivali smo ih od pokojnog oca naše prijateljice.
20250903_125927.jpg
Vidim da potok koristi susjedu kao izvor vode za navodnjavanje vrta, preko alkaten cijevi. Barem još nekome koristi.
20250903_130308.jpg
Gledam preko te užasno zapuštene đungle i vidim dobro obrađenu oranicu. Žao mi je što ne vide potencijal tog potoka. Sličan su potok, u meni susjednom naselju, ljudi ispod čijih vrtova teče, pretvorili u raj zemaljski. Kao da se natjeću tko bude imao ljepšu kućicu, roštilj, sjenicu blizu potoka. Druže se, uživaju zajedno. (To je potok Zbel.)
Ostao sam razočaran kako izgleda potok našeg djetinstva, nema više onih starih, dobrih seljana, uređenih obala, prališta, odvojka za mlin na dva potoka, nema sloge, ima korova, jala, nereda. Šteta za potok, ima ogroman potencijal, a izgleda za njega nemarne i loše ljude, danas na svojim obalama.
Opet me oprala nostalgija... 😥

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,792
Ima li netko da bi mi napravio ovakvu vanjsku slavinu, ali sa izolacijom unutra?
Kupi ovakvu
Danas sam nenadano i neplanirano bio na potoku svojeg djetinstva.
Potok je drzavna cestica?
Kod nas na Dunavu koja je druga najveca rijeka u Europi ne smijes natocit 100l vode. Cak su i akumulacijsko jezero za navodnjavanje preuzeli ribolovci i ne smije se crpit voda.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,310
Samo naprijed s takvim uređenjem države i odredbama. Ja to ne mogu promijeniti nikako.

Ovaj "potok" je državna i susjedsko - ljudska nebriga.

PS
I poljski su putevi nekad bili briga vlasnika zemljišta uz njih, danas je na njima raspašoj, sama jama. Nebriga su "novih" vlasnika zemljišta dobivenih komasacijom, nebriga su općine, države.
Briga su i tegoba stoke sitnoga zuba...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,310
Cak su i akumulacijsko jezero za navodnjavanje preuzeli ribolovci i ne smije se crpit voda.
"Akumulacijsko jezero za navodnjavanje", a ne smije se crpit voda za navodnjavanje.
Ja nisam još do kraja poludio valjda zato to ne kužim, ali to je nečije jako ludilo tamo.

Na vrh