Baš me zanima kak budu tu struju pogasili kad se dogodi nesreča, a dogodila se bu.
Vrlo poštovani
@MUHA i ostatak ekipe forumaša, dopustite mi mali osvrt, pa makar Vi smatrali da je zločest.
Vjerujte mi, molim Vas, da sam kušao sve dobre i loše strane e-pogona automobila, tamo od 2007., na dalje.
Moj je problem i mene smeta suviše mali akcioni radijus i predugo vrijeme tankiranja struje u akumulatore / baterije. Govorim iz osobnog iskustva.
Ja sam se vozio na otprilike 1/4 mogučnosti i snagi e-motora. Ograničio sam to na regulatoru. Mogao sam ja u bilo kojem trenutku ispucati 1200A pa puta 72V, tamo davne 2007. godine, ali sam imao za to premalu "kantu za struju".
Danas je tehnika i tehnologija napredovala, i Rimac je HR "car". Elektromotorni pogoni su nadnaravni, samo ih moramo "hraniti sa strujom".
A po pitanju požara na vozilima, još uvijek gore benzinci i dieseli po autocestama, pa onda e-vozila ne moraju biti iznmke.
Koliko forimaša je u stanju pogasiti 20-30 lit benzina, ili diesela. Smatram da 99,9% niti jedan.
Ja bi znao ukrotiti električara, barem si tak umišljam.