• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,525
Inače, pravilo ti je 30% uloga od cijene traktora. Ne znam koja je cijena ali ak je za tvoje potrebe dobar i odgovarati a jbg skupili bumo se za likovo.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,155
13300e traži, dao bi ga za 13000e. Možda još nešto i spustim. Tu je čovjek u blizini mene, njemu nije sila, ima on svojih traktora pa sam ga zato i dobio na probu, kaže i on sam, radi, probaj, vozi se pa budemo vidjeli kako diše. Dovezao ga je iz Austrije. Čovjek po zimi čistio snijeg i vozio si u štalu za svoje potrebe, barem tako je rekao. 4400 sati ima. Koliko sam čitao da su jako dobri i zahvalni traktori. Ulje, filteri, redovita kontrola i praktički neuništiv.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,057
Explorer 60. Traktor te klase već imaš, pa ti nije neki veliki korak po snazi, iako je deklariran na 60ks (pri 2500 o/min).iako je deklariran na 60ks (pri 2500 o/min).
Motor je preslab za tu transmisiju, kabina je bučna jer nije na platformi. Ak već gledaš, onda gledaj model 70, s 4 cilindra.

Provjeri, dok se lagano kreće, krči li pri šaltanju u rikverc (to im je jedna od boljki), jesu li truli blatobrani i hauba (trebali bi biti pocinčani).
Nisi rekel koliko brzina ima (12+12, 24+12, 16+16 ili 15+15) i koliko brzina kardana ima: standardno je 540/1000, ali od 1000 nema puno koristi, a fali 540E).

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,155
Da, traktor te klase već imam, nije problem u snazi, voziti Torpedo i taj traktor nebo i zemlja. Da ne govorim mehaničke prednosti, kočnice, hidraulika, transport. Kabina je malo bučnija, ali to smo navikli pa nije problem, barem meni ne predstavlja, gledam da sebi olakšam. Model 70 nisam našao, ima ga susjed, 4 cilindra, održavanje, potrošnja, tu su razlike, uglavnom, trenutno smo na ovome modelu. Isprobao sam, nisam primijetio da krči pri šaltanju, to je sve normalno. Malo su truli blatobrani, to je jedino što sam vidio na njemu da je u lošijem stanju, hauba je u redu, ali to je najmanji problem, sve se to može odraditi i mene će opet služiti godinama. Kako sam i rekao, važno da je mehanički sve u redu, a tu nisam primijetio greške. 3 dana oranja, transport, sve funkcionira. Brzine bi trebao imati 20+20 taj model. Za kardan neznam jer to jedino još nisam isprobao i nisam ispitivao. Hvala na pomoći.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,057
Jel ima 4 ili 5 brzina na glavnoj ručici mjenjača?
Jel na ručici reverzera ima polovičke (lijevo-natrag, pored rikverca) za naprijed ili samo naprijed-natrag?

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,155
5 brzina.
Ako shvaćam pitanje, samo naprijed nazad.

Prilozi

• IMG_20251114_142224.jpg
    IMG_20251114_142224.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 16
  • IMG_20251114_142217.jpg
    IMG_20251114_142217.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 16
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,057
Aha, 20+20.
Sad još poslikaj ručice na drugoj strani, gdje se biraju brzine kardana.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,155
Na drugoj strani ima samo uključivanje prvog pogona, drugo nisam primijetio. Nemam više traktor kod sebe, vratio sam ga danas nakon probe, planiram sada prodati Torpedo i onda bi kupio taj traktor, vlasnik će pričekati ako se odlučim za kupnju. Ručica za uključivanje kardana je sa desne strane, a brzine po meni bi trebale biti iza kod ruke hidraulike, tamo je ručka, mislim da piše 540/N ili nešto slično.

• Like
Reactions: ZJ

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,525
A trebao si probati uključiti kardan i sa nekim strojem, kad je vec bio kod tebe. I to sve brzine. To je bitno provjeriti. Universali su ti tog cjenovnog ranga, čak i skuplji a po meni je ovo bolji nego universal. Za te novce nemaš kaj, da bas bus puno bolje našao. Samo pripazi da napravi unos, da imas čiste papire. A i nije za uspoređivati ovaj i torpedo. Nebo i zemlja. Ovaj kaj ti rekao da je traktor radio, to uopće nemoj uzimati u obzir. Radio je on svašta, kad je posla i kad treba i ne treba.

Najnoviji postovi

Na vrh