• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Propali Poluprivrednik

Iskusan lik
Premium
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
4,007
Braćo drugovi, brzo pitanje jer vjerujem da ovdje to neki znaju iz rukava, a ja ću se polomit dok ne nađem...

Dali postoji, mislim vjv postoji, ali, ventil koji bi se ugradio na cilindar između crijeva traktora i cilindra koji bi regulirao pritisak, odnosno ograničio/smanjio/prigušio, kako god protok ulja.

Naime, na prskalici mi se dešava da kada idem cca. 8km/h to je oko 1700 - 1800o/min motora, a tu pumpa ima jak šus i onda ako trebam malo dignuti grane, ako nisam ekstra nježan, a to baš ne mogu dok gaskam po njivi, ispuca klip da grane odskoče kao vrag, a isto tako i ako puštam, moram ići mic po mic jer su teške pa opizde o graničnik kao ku*cem o ledinu.

Ili mi pada na pamet, ubaciti nekakvu restrikciju konkretno gdje se spaja crijevo i cilindar, tipa par mm rupa u limu ili nešto, pa širiti dok ne dobijem finu levelaciju?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,997
Dvosmjerna prigušnica:

Nezgodno je da bi možda spuštanje bilo (pre)sporo, obrzirom da je jednoradni cilindar.

Bolje rješenje je spojiti dvije ovakve protusmjerno:
; onda se mogu odvojeno regulirati brzine dizanja i spuštanja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,553
Pločica sa odgovarajučom rupom je sigurnije rješenje ako je postelano jednom i zauvjek

Edit, i nist ne kosta.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,736
Pisao sam prije u nekim temama, a i MUHA je napisao, pološka sa odgovarajućom rupom u spoj crijeva
Tako imaju viljuškari original napravljeno

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,553
To ti iz iskustva,,,,jel????
Veli čovek da je pravilo za rupe sljedeče:

Kako biste točno pogodili odgovarajuću rupu, postupak ovisi o tome kakve poslove radite i gdje busite.
Ključ uspjeha leži u preciznom mjerenju, označavanju i pripremi.

Ispod su upute za tri najčešće situacije u kojima je važno "pogoditi" pravu rupu.
  • Napravite početno udubljenje
  • Provjerite dubinu
  • Očistite unutrašnjost
Pošto znam ZJ-a i njegovu pedatnost siguran sam da je on dugo zabušaval prije nego je zbušil, tu pravu.

Najnoviji postovi

Na vrh