• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,779
Junior je udaraljkaš,znači sve što možeš svirati sa palicama,bubnjevi,timpani,bass,marimba,glockenspiel,vibrafone,ksilophone...
Ne brini se ni ja nisam znao za pola tih instrumenata prije
Glockenspiel (njemački: glocken = zvona, spiel = svirati) udaraljkaški je instrument s metalnim pločicama. Često se naziva i "orkestarskim zvonima", a proizvodi izrazito svijetao, prodoran i visok zvuk koji se često koristi u orkestrima za isticanje melodijskih linija. [1, 2, 3]

Glazbeni instrument
Glockenspiel se sastoji od niza ugođenih aluminijskih ili čeličnih pločica raspoređenih poput tipki na klaviru. [1, 2]

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
127
Jedna mala, meni omiljena dok sam bio mladac od 20 ljeta:
Naravno tad smo kupovali lijepu rijec po sajmovima i tko je koga znao.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
127
Sve 5, cuvajte se i pazite se. Pokojni Bosko je bio "tradicija"; u par godina prije i poslije njega je sve bilo flat-ravno, ali familija i drustvo se pobrinu da se tradicija nastavi. 😌

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,779
I sada se sve to svira, ima tih varijacija raznih
I meni je trebalo par godina da ih počnem razlikovati

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,296
spiel nije nikada bilo svirati, uvijek se prevodi kao igrati
nije baš tako..
Spiel je igra, da..
Ali glagol spielen može biti igrati se ali i svirati,a čak znači i glumiti...
Tako se u njemačkom kaže: Ein Instrument zu spielen.
Prijevod toga je svirati instrument...

Najnoviji postovi

Na vrh