• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
I ja sam malo oko hitil od A do Z, koja je to abecija :icon_pray:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač ako hoćeš učiti Međimurski odeš u jednu gostionu i družiš se sa "lokalnim" stanovništvom i jezik sam dođe .:icon_pidu:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Muhač već zna međimurski, ja s njim pričam međimurski - je da me s početka malo bledo gledal, ali se prifčil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
:icon_eyes::icon_eyes::icon_eyes::icon_eyes::icon_eyes:
Muhač ako hoćeš učiti Međimurski odeš u jednu gostionu i družiš se sa "lokalnim" stanovništvom i jezik sam dođe .:icon_pidu:
Ti znaš da ja po birtijama ne hodim, nisam ja ko vi brđani :(giggle):
Ja imam svoju tetu JO pa kad bi ja htel ona bi mene naučila, a tam sam uvjek počaščen ....

Bogme, sječam se prvog Gudovca :icon_eyes: i to je bil jedan od šokova.
Kad napiše, mnogi književnici se mogu po ušima pokriti, ali kad progovori .... bračo moja mila.
Najbitnije je da smo svi skupa našli zajednički jezik

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja imam svoju tetu JO pa kad bi ja htel ona bi mene naučila, a tam sam uvjek počaščen ....

Kad napiše, mnogi književnici se mogu po ušima pokriti, ali kad progovori .... bračo moja mila.

A tako znači, a ja sam se sve ove godine pitala - zakaj se muhač tak kiselo držal dok smo se prvi puta vidjeli, a to je daklem bio razlog, a ja jadna mislila da se cijelo vrijem bojal kaj mu ne stanem na nogu jer sam pored njega stajala, a i sjedila preko njega, a noge su nam bile pod stlom blizu. Sav je nekak zgrčen cijelo vrijeme bil..... ko da u furiju gleda.....:(giggle)::(giggle)::(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Sva sreća pa smo sjedjeli preko puta.
Nebi nas klupa izdržala hihihi. ..

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720

Ja imam svoju tetu JO pa kad bi ja htel ona bi mene naučila,---Znaš kak vele ljudi starog staro k....e nemreš više ništa navčit:(giggle)::icon_mrgreen::icon_pray:

Kak nemreš niš razmet ja ih sve razmem a ak ih ne razmem klimam kak da ih razumijem i svi sretni:icon_exclaim::icon_lol::(sweat):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Kak nemreš niš razmet ja ih sve razmem a ak ih ne razmem klimam kak da ih razumijem i svi sretni:icon_exclaim::icon_lol::(sweat):
Izgleda da si neki dan slabo klimal kad si k meni s onakvom facom došel :(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Probaj im i prst krivo pokazati pa buš videl jel pomoglo il odmoglo :(giggle):

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,482
Ouuuh,:(sweat):
a ja se ovdje naslušo da su to draga, nježna i mila stvorenja :icon_mrgreen:

A sad neki rekoše "car je go":icon_pray::icon_pray:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ne se boj, u svakom žitu ima kukolja, tak ti je i naša teta JO.
Njena ruka te može samo nahraniti.....

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kaje dečeci, vi o međimurcima, a teta se u plasteniku sa termogenom bori da joj flanci ne pokrepaju. Jer termostat krepava. Angažirala sam muža da spašava stvar.:biggrin:

Ma dobri smo mi međimurci, je da imamo svoje muhe (ja imam i muhača :(giggle):), ali u globalu možemo dobiti prolaznu.:biggrin:

A ako netko baš oče da ga klepnem, ispunjavam sve mazohističke želje na krajnje sadistički način.:(giggle)::(giggle)::(giggle):

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Možel se tu prilikom tih dijaloga na međumurskom pripomoći razgovor i rukama?:icon_pidu:

Izgleda da može , samo što se to ''sporazumijevanje'' odrađuje ispod stola kako ja mogu da zaključim , da niko ne vidi :icon_rofl::icon_rofl:
Jer bi onda svi tako htjeli da ''pričaju'':icon_rofl:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ispod stola priča moj muž zmenom dok se ja zapričam i svašta kažem.....onda uvijek imam sve noge crne.
Doskočila sam ja takvom dijalogu - il povučem noge pod stolicu ili sjednem stolicu dalje od njega. Inače sam i štipana...Ma bogat je taj naš međimurski vokabular......:(nerd)::(giggle)::(giggle)):

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Re: Sto ste radili,ili planirate raditi danas?

Ja osobno bi vam preporučil knjigu Zdelavaja od Franjija Cimermana, to je jako dobra zbirka Međimurskih reči, tj razgovora.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kawasaki, ajde da im rečemo kak stvari stoje - mi međimurci sve razmimo i svakako znamo govoriti, nas međimurce ako i razmiju, nikad ne budu mogli tak govoriti. Trebala sam reći - guvuriti. I nacrtati naglaske.:(giggle):

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh