• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
E

el pibe

Guest
el pibe,
Spomenuo si nekoliko rječnika, dopusti da ti ja predložim jedan, onaj od pokojnog Lipljina.
Nisi mjerodavan da ocjenjuješ moj citat, jer nemaš pojma što nekome piše u klijeti iznad vrata i koji sam tekst ja citirao.

Dakle što smo radili danas; virtualno se svađamo oko bogatstva i nerazumijevanja hrvatskih narječja, jer jedan forumaš, koji za sebe piše: copy-paste jezična bogatstva koje ja posjedujem završetak copy-paste, na žalost nešto od toga ne razumije. Žao mi je, ali nikad ti nije kasno nešto novo naučiti - nama ti tu propagiraju cjeloživotno obrazovanje, uključi se.

Hvala ti "Ladane"kaj si pozorno čitao moje postove i negdje uspio pronaći lapsus pa sad to naglašavaš i još krivo:icon_rofl:Kak ti velim ja sam se možda krivo izrazio ali ova tvoja fraza, mene bi to osobno bilo sram da mi je napisano na kleti. Najvjerojatnije bi taj dio zrezal van sa motorkom:x:Bolje da si tam del tablu od autobusnog stajališta.Bar bi se ljudi imali čemu smijati.Eto vidiš da sam mjerodavan kaj si pa objavljival parolu.Mogao si biti tiho pa ti nebi rekao svoje mišljenje,valjda si mislil da si neki vrhunski stihoklepac:=:)

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
johabica
Na žalost klizišta se pojavljuju sve češće svuda oko nas. (Ovo koje sam bio jučer spomenuo se dogodilo mojoj sestrični, te u vinogradu njezina dva "gornja" susjeda, kao i njezinom ocu (mojem ujaku), s druge strane. Između mene i njih je susjed Ivan na čijoj je međi za sada stalo.) Na pravilnoj kosini lijepo ispeglanih vinograda sada su valovi nagužvanog zemljišta ponegdje visoki preko metra, pomiješalo se i trsje, i stupovi i voćke - nešto strašno za vidjeti. Dok to gledam ne mogu da ne osjetim strah i zebnju. Unazad tjedan dana se to dosta pogoršalo, dodatno je klizalo.

el pibe
Ja tebi ne branim da imaš svoj stav o napisanome. Da ti bude malo lakše, nije ti to iz moje klijeti :biggrin:, tako da nemaš potrebe brusti lanac i paliti tvoju motorku.
(Lijepo da si ti toliko samouvjeren, no nemoj biti siguran u to da te svi sad budu poslušali i poskidali table s autobusnih stajališta i postavili ih po svojim klijetima.)

Ne znam što si ti danas radio osim ratovao sa mojim citatom :biggrin:, no ja sam sa suprugom pogledao neke kuniće, koje želim nabaviti i dogovorio dolazak po njih s unucima. Poslije smo navratili do djece da se malo vidimo, pogledali smo od unuka jučer osvojene dvije nove atletičarske medalje, poslušali kako unuka svira jednu novu skladbu na mandolini, koju priprema za skorašnji nastup s ansamblom i malo se poigrali sa najmlađim unukom i njegovim novim kamionom.
U isto vrijeme su zet i stariji unuk (osvajač medalja) nastavili sa izradom njegovog prvog robota. Meni ti je ovo vrednije od mnogo čega drugog, pa i naše rasprave oko lokalnih narječja ili sadržaja teksta na nečijoj tabli u vinogradu.

E

el pibe

Guest
Plus samo se nemoj živcirati,bez brige ne ratujem ja.To već treba biti opaka situacija kada ja objavljujem rat.Pila je uvijek oštra jer je skoro svaki dan u upotrebi jedino nedjeljom ne radim ništa sa motornom pilom niti ne izlazim na teren i ne rezbarim po kletima:icon_mrgreen:Ovdje dođem na forum ne zato što nemam vlastiti život niti da se svađam sa nepoznatim ljudima.Nego čisto radi druženja sa ljudima iz drugog miljea jer je kod mene stalno kao na kolodvoru.Pretežno ljudi sa kojima poslovno surađujem.Bez brige mene da svaki dan prati kamera mogao bi svaki dan biti dokumentarac o meni jer se bavim sa zanimljivim stvarima.Eto danas par sličica iz moje kleti gdje nema nikakvih natpisa:D:Došla mi banda već nisu dugo bili kod mene (od srijede):icon_pidu:Malo smo si popili,žicu potrgali i tak svega po malo.Di ćeš bolje kad ti je trsje sto metara od kuće a klet na pola puta.Nemreš propast niti da hoćeš.

Prilozi

• 003.jpg
    003.jpg
    33.8 KB · Pregleda: 111
  • 004.jpg
    004.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 106
  • 010.jpg
    010.jpg
    44 KB · Pregleda: 107
  • 013.jpg
    013.jpg
    27.7 KB · Pregleda: 105

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ja sam danas dan potrošil na pokušaju ugradnje jedne šoferke
%28devil%29.gif

Kaj se riječnika i narječja tiče ja se slažem da ih treba čim više internetom koristiti da ne odu u zaborav, kome nije jasno pita pa mu prevede ko zna.
Inače za rijetke riječi imamo na forumu temu http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=31801 koju je otvoril naš mili i dragi Puknuti ali je tema čudnog naziva pa ju je malo teže nači.
Uz blagoslov našeg velečasnog ja bi radi lakšeg traženja temu preimenoval

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Da, na tu temu smo zaboravili........šteta.

Malo se u plasteniku radilo - kreće nova tura sjetve, presađivanje iz dvijesto devetke u četerdesetice i šezdesetice je u toku, spozalijalo se, provjerilo se nešto gdi na kontejnerima piše "muhač" i "blento" - pustilo klice, daklem, napreduje čistam fajn, tražilo se jednoga puža koji se skrio ko da je u zemlju propao, a ujutro će nedostajati treća četvrtina biljčica - pola ih nedostaje već - materemi, ak ga ujutro vlovim preko e - baja budem naručila francusku giljotinu i unajmila krvnika.
( krvnika može i hrvatskog, nek si naš narod zaradi koju kunu, ne stranac, moramo biti domoljubni, jel....):icon_thumright:
Potencijalni krvnici se slobodno raspitaju za posao. - satnicu, topli obrok i naknadu za odvojeni život.:icon_wink:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Dopiši na kontejner glupan, možda ga puži budu izbjegavali.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ne treba, tvoji nisu u opasnosti, na drugoj su strani plastenika.
Ups - pa ti to očeš i svoje prezime na kontejnerima? sori, nis odmah skužila, budem dopisala.:icon_fU:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
johabica;
pišeš: tražilo se jednoga puža koji se skrio ko da je u zemlju propao, a ujutro će nedostajati treća četvrtina biljčica - pola ih nedostaje već - materemi, ak ga ujutro vlovim
Sve si nekaj mislim da nije to baš on puž kaj je pobegel jednom gosponu iz srednjega Jadrana iz vica. Par su mu se dani prijateli čudili kak ima lipoga puža, a onda im je povedal da je ima on i lipšega, al mu je uteka :icon_wink:
Znači makar je još veljača ne da ti vrag mira i ti moraš nekaj rovati :icon_wink:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Je, je, ja sam jedno vrijedno stvorenjce.
Već imam plan za sutra šta ću raditi. Ali o tome ću sutra.:icon_wink:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ručno navaljano, prikolica parkirana ispod obale ili ti ga medje kako ko zove i stavljene lege od 4,5 m tako da je došlo skoro pa ravno da se valja. Inače ovdje je 4,3 kubika.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,482
A "gdje je pečat" pardon čekić. :icon_weed:
A nekako mi logičnije da deblja strana trupca ide naprijed.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ne manjka šume, samo se masovno suši šuma.
Najjeftiniji oblik gradnje, ispod traktora i prikolice je garaža 10x7m i njena gradnja me nije koštala ni 1000KM. A svi objekti za smještaj bala su od drveta.
A tako izvučeni trupci, a nisam imao prostora da ih okrecem. Ovo je iz moje šume, pa nisam ni išao legalnim putem jer mi se ne isplati za par stabala koja su se osušila provoditi cijelu proceduru

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Kod mene kad se zapali motorka da vidiš jel uopče radi odnekud se stvori lugar i policija da vide zašto se pali motorka i provjere jel ima čekić.
Ako je igdje poštenja to je kod mene u selu. :x:

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Dobri su objekti od drveta..nekostaju puno,brzi uradit a ako se dobro urade i minimalno odrzavaju mogu bit jako dugo.Meni se svidaju samo mi nismo nesto sa sumama pa vecinom zidamo.Kad sam kucu na selu radio a kasnije i stalu kubik rogova sam placao 320 maraka.Drvo je borovac

Kad je trupac nako debel i jos ako je na nezgodnom mjestu mislim da se i negleda kako je okrenut vec samo daj da se utovari

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Ručno navaljano, prikolica parkirana ispod obale ili ti ga medje kako ko zove i stavljene lege od 4,5 m tako da je došlo skoro pa ravno da se valja. Inače ovdje je 4,3 kubika.

Sreća da imaš takav teren za utovar. Prema zadnje utovarenom trupcu, zaključujem da je tovareno s lijeve strane? 4,3 kubika bi trebalo biti cca 3,5 t. Većina tereta je na osovini. Sigurno imaš dobre gume na prikolici.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kod mene kad se zapali motorka da vidiš jel uopče radi odnekud se stvori lugar i policija da vide zašto se pali motorka i provjere jel ima čekić.
Ako je igdje poštenja to je kod mene u selu. :x:
Da je i kod nas tako ne bi ja morao sjeći sada ova suha stabla. U državnoj šumi je haos i masovno se suši zbog nelegalne siječe i ne uspostavljanja šumskog reda. Sada prešlo i na moju šumu .

Dobri su objekti od drveta..nekostaju puno,brzi uradit a ako se dobro urade i minimalno odrzavaju mogu bit jako dugo.Meni se svidaju samo mi nismo nesto sa sumama pa vecinom zidamo.Kad sam kucu na selu radio a kasnije i stalu kubik rogova sam placao 320 maraka.Drvo je borovac

Kad je trupac nako debel i jos ako je na nezgodnom mjestu mislim da se i negleda kako je okrenut vec samo daj da se utovari

A standardno da dignu cijenu tako visoko čim je oskudica sa sirovinom. Bitno je natovariti pa kako god da je okrenut.

Sreća da imaš takav teren za utovar. Prema zadnje utovarenom trupcu, zaključujem da je tovareno s lijeve strane? 4,3 kubika bi trebalo biti cca 3,5 t. Većina tereta je na osovini. Sigurno imaš dobre gume na prikolici.

Jeste, tovareno je sa lijeve strane. Posto je relativno suho, onako gledajući po traktoru negdje je oko 3 tone . Gume su nove, 7.50-16 12 platana, inače prva ugradnja na prikolici. Bez problema sam tovario po 2,5 kubika šljunka.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh