Jučer sam skužio da mi se filtar zraka kabine automobila; tzv. filtar protiv peludi, jako zaštopao, a redovni servis je tek u rujnu...
Jutros zovem trgovinu Tokić i pitam i gospodin mi odmah i ljubazno odgovori original košta toliko, zamjenski toliko.
Zovem ja i trgovinu dijelova u svojem servisu kad počne, pa koja godina modela (a prvo sam mu rekao tip i model auta i godinu 😖), pa veli ja imam stotine fitera, trebate mi dati, ili donijeti broj šasije. Ma nemaš, pričaš gluposti velim ja njemu, evo za desetak minuta ti budem donio cijeli auto 😖.
Dojdem u servis i frajer skuži da sam ja telefonirao. Dam mu knjižicu vozila radi broja šasije i tipka on, tipka, tipka, pa veli imam original ili zamjenski. A ja njemu, e a sad se sjeti pričao si da imaš stotine filtera pa ovo ono, hajde daj sad te filtre da ih vidimo. i stavi on na stol 3 kom. Veli vidite ovaj ide ovako ovaj poprijeko, pitam ja njega pa koji ti je to model, veli pa stariji. Pa dobro nisi gluh niti mutav - znamo se po viđenju - pa rekao sam ti točnu godinu model sve. OK a sad otvori ova dva da ih usporedimo, teška srca ih je otvorio i pitam ga - i? što sad, jedan i drugi su isti, iz iste tvornice, samo ovaj nema naljepnicu i cijenu - je li istina, veli zbunjeno je, istina je.
Znam ih sve cijeli servis i oni mene, a onda uvijek naletim na novog i nadobudnog koji im je gnjila reklama, a večina tih ljudi tamo su zlatni dečki zaista.
Kupio sam zamjenski, jeftiniji filtar i zamijenio ga za 2 minute sam...
Onda smo išli u vinograd, "na sunčanje"
između redova trsja, ali to je u drugoj temi...