• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
Da ispravimo grešku od kolege, ja sam samo citirao njegovu izjavu, ali slažem se, na kraju je upravo tako kako si rekao. ;)

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Ja jučer sjednem u traktor,i nema kvačila(dobro oke znam odmah šta je) već sam imao kupljen novi cilindar kvačila jer me na starom zezaju gumice.. stvrdnu se i popuste tlak, kupim nove onda je jedno vrijeme dobro i krenem ja da promjenim cilindar pošto je novi, sve složim i idemo ozračivač i nikako da dobije tlak i ne odvaja i ne... razljutio se i skinuo taj novi cilindar i na starome podložim gumicu da se malo bolje širi, stavim gore već god drugog pritiska papuće vidi se da dobija tlak kako treba.. ajde složim ja to sve lijepo i radi.
Vrag mi nije dao mira i idem ja rastaviti novi cilindar da vidim kaj zeza, izvadim klipić van i imam što vidjeti, klipić i gumica je cca jedan put manja i normalno nikak da napravi taj potrebni tlak.. vratiti ga ne mogu pošto sam ga kupio prije cca 2 mjeseca i tako ode 550 kuna u vjetar... došlo mi je da idem u Hubzin promet i da im to nabijem u glavu( prodaju čisto smeće) Eto kakvi su dijelovi danas... ps radi se o Massey 3070
Za MF 254(landini) novi cilindar pod pedalom 1400kn, set gumica oko700kn al badava mjenjat gumice kad je cilindar hrđav. Reparaciju je odradila jedna firma prije 10 godina za 120 kn po cilindru i još uvijek sve radi ko i prvi dan.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
IMG_20210611_150512.jpg
Jučer sam skužio da mi se filtar zraka kabine automobila; tzv. filtar protiv peludi, jako zaštopao, a redovni servis je tek u rujnu...
Jutros zovem trgovinu Tokić i pitam i gospodin mi odmah i ljubazno odgovori original košta toliko, zamjenski toliko.
Zovem ja i trgovinu dijelova u svojem servisu kad počne, pa koja godina modela (a prvo sam mu rekao tip i model auta i godinu 😖), pa veli ja imam stotine fitera, trebate mi dati, ili donijeti broj šasije. Ma nemaš, pričaš gluposti velim ja njemu, evo za desetak minuta ti budem donio cijeli auto 😖.
Dojdem u servis i frajer skuži da sam ja telefonirao. Dam mu knjižicu vozila radi broja šasije i tipka on, tipka, tipka, pa veli imam original ili zamjenski. A ja njemu, e a sad se sjeti pričao si da imaš stotine filtera pa ovo ono, hajde daj sad te filtre da ih vidimo. i stavi on na stol 3 kom. Veli vidite ovaj ide ovako ovaj poprijeko, pitam ja njega pa koji ti je to model, veli pa stariji. Pa dobro nisi gluh niti mutav - znamo se po viđenju - pa rekao sam ti točnu godinu model sve. OK a sad otvori ova dva da ih usporedimo, teška srca ih je otvorio i pitam ga - i? što sad, jedan i drugi su isti, iz iste tvornice, samo ovaj nema naljepnicu i cijenu - je li istina, veli zbunjeno je, istina je.
Znam ih sve cijeli servis i oni mene, a onda uvijek naletim na novog i nadobudnog koji im je gnjila reklama, a večina tih ljudi tamo su zlatni dečki zaista.
Kupio sam zamjenski, jeftiniji filtar i zamijenio ga za 2 minute sam...
Onda smo išli u vinograd, "na sunčanje" ;) između redova trsja, ali to je u drugoj temi...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Samo sanjaj, mada za sve postoji prvi put🤭nikad se nezna,ali kad si me potegnul za jezik evo ti slučaj od prije par godina, djelovi zamjenski za getribu koštaju za volva 36000 kuna ili 38 sad neznam više, a orginal 43000 kuna, i ja u startu velim da zamjenski nebuju dobri da nebi se zajebaval za tih par soma kuna, veli gazda čiji je bil kamiom ma sve to isto. Reko ok, kak bude bude. Bilo dobro prvih 2 dana, onda opet sve širom i orginal djelovi za 43000 kuna i kamion već vozi više od 4 leta. 😉Da je kupil odma orginal nebi imal dupli trošak. Ali kad se neko dela pametan nek se dela, a ja uredno zaračunam i za taj drugi put.
Getriba je ipak pedantni posel, druga stvar je motor😉

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Možda nisam u pravu, al meni je usađeno mišljenje da motora dok složiš da je on bolji nego je ikad bil, a getribu kak god da složiš više nigda nebu bilo to to... Vjerovatno sam u krivu, al eto.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
Obnova starog objekta na starom gruntu. Vrijedi spasit na vrijeme.
Počeli u pola 7. Završili u 12. 6 ljudi radilo. Išlo je odlično, 5 prikolica 😎
Kamo vi s takvom vrstom otpada?

Prilozi

• IMG_20210612_094050.jpg
    IMG_20210612_094050.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 38
  • IMG_20210612_063552.jpg
    IMG_20210612_063552.jpg
    116.3 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20210612_121459.jpg
    IMG_20210612_121459.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 37

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
A pri nama se to ne smije, a poljski putevi katastrofa 😒
Zato smo kipali na kup, pa dok se bude de kaj zavažalo da namečem i tpelja se. Kam bude dozvoljeno 😉

Prilozi

• IMG_20210612_162500.jpg
    IMG_20210612_162500.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 25
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh