• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Danas prije podne smo na kratko skoknuli u vinograd... današnje slike su u temi vinogradarstvo.
Poslije sam krenuo poflaxati rubove da iza toga idem pokositi dvorište i krepala mi, zružila, flaxerica. Ispao joj je ležaj klipnjače na radilicu:
IMG_20210607_135915.jpg
Pokosio sam naše dvorište i dio kod punice, s rotacionom kosilicom.

Pred večer sam krenuo u istraživanje ponuda na lokalnom tržištu (trgovinama) za novu flaxericu. Za obilazak i vožnju sam koristio ovaj neobično prerađini bicikl:
IMG_20210607_191505.jpg
Sliku bicikla sam škljocnuo na dvorištu kod starije kćeri, jer su mi bili "uz put", sparno je pa sam se morao i ja malo rashladiti :ppozdrav: ;). A bome ohladiti i od spoznaje o cijenama, za donekle dobru flaxericu. Bilo kako bilo, ovaj tjedan se moram odlučiti za jednu i kupiti 😖 novu.
Malo sam pogledao i cijene za kosilice bez košare "za kositi po vinogradu", skoro me uhvatila nekakva "tiha jeza":
IMG_20210607_175826.jpg

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Danas prije podne smo na kratko skoknuli u vinograd... današnje slike su u temi vinogradarstvo.
Poslije sam krenuo poflaxati rubove da iza toga idem pokositi dvorište i krepala mi, zružila, flaxerica. Ispao joj je ležaj klipnjače na radilicu:
View attachment 37640
Pokosio sam naše dvorište i dio kod punice, s rotacionom kosilicom.

Pred večer sam krenuo u istraživanje ponuda na lokalnom tržištu (trgovinama) za novu flaxericu. Za obilazak i vožnju sam koristio ovaj neobično prerađini bicikl:

Sliku bicikla sam škljocnuo na dvorištu kod starije kćeri, jer su mi bili "uz put", sparno je pa sam se morao i ja malo rashladiti :ppozdrav: ;). A bome ohladiti i od spoznaje o cijenama, za donekle dobru flaxericu. Bilo kako bilo, ovaj tjedan se moram odlučiti za jednu i kupiti 😖 novu.
Malo sam pogledao i cijene za kosilice bez košare "za kositi po vinogradu", skoro me uhvatila nekakva "tiha jeza":
To je neki trimer sa pola radilice ?
Košnja vinograda sa rotacionom kosilicom.:oops:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Perko,
Ta je bez pogona kotača, ja takvo što - hvala ne bi, jer ionako imam previše za kositi, pa još da ju guram uz brijeg. Ili neka samo hoda ili ništa, to je sad moja filozofija. (Imam ja svoju Husqvarnu za vinograd ali joj je 10 godina)

To je neki trimer sa pola radilice ?
Košnja vinograda sa rotacionom kosilicom.:oops:
To je trimer, koji je kosio godinama, a i slični takav (Homelite) me služio preko 15 godina.
Da vinograd kosim s samohodnom rotacionom kosilicom, s bočnim izbacivanjem pokošene trave, sve znači oko klijeti, po redovima trsova i ispod vinograda livadu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja im znam kod vrta vodice ostavit i jesti, i baš mi je drago kad ih vidim, jedino kaj je problem kaj pes laje kad mu dojdeju po vode ili ga zbudi šuškanje.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Jel zna netko gdje bi bilo za kupiti ovakve mreze, treba mi za krunjac, za lađu, gdje zrno propada?
Kockice su 15×15 mm.
20210608_111555.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ima u ZG firma koja proizvodi takvu mrezu, Univerzal žica.
Probaj guglati vibro ili tkano pletena žica pa ti možda iskoči koji ducan u blizini da ima.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,915
Po meni ti je bolje staviti udužne šipke na lađu fi5 ili 6mm. Lakše štručinje(oklasak) izlazi van... Ne znam dal si me skužil

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ima u ZG firma koja proizvodi takvu mrezu, Univerzal žica.
Probaj guglati vibro ili tkano pletena žica pa ti možda iskoči koji ducan u blizini da ima.
Sutra idem u Zg pa budem bas pogledal za tu mrezu.
Trebala bi mi 1 m dugacka i 60 cm siroka.

ZGseljak
Skuzil sam te ja, al dobro radi i s ovakvom mrezom, ono sam slikal kod kolege na krunjacu i dobro je.
Kod mene su ovak kak velis uzduzne sipke, al su malo rijetke pa prode koji komadic oklaska u kukuruz, a htel bi to svesti na minimum, a ova mreza je super za to.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Na kolikom razmaku su ti šipke?
Možda da radije ubaciš još jednu tanju između ?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Nemre, onda bi bilo pregusto.
Budem to izbacil i ovu mrezu navaril gore, bude to dobro.
Al mora biti max 15×15 mm rupa, a to je tesko naci.
Evo bas sam u Bauhausu na Zitnjaku, mozda najdem tu.
A neda mi se ici sad u onaj Univerzal zica, jer je na drugom kraju grada.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh