• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pakne, pločice...kak god ih zvali...uvijek su one koje se troše ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dobar dan g. @plus
Pa kaj se ima godišnje servisirati na autu? Ja promijenim ulje i filtere (ulja, goriva, zraka i kabine) i to je to za slijedećih godinu dana. Pri svakoj zamjeni guma provjerim stanje pakni prednjih kočnica...
Pozdrav, ha gledaj na to ovak, ti to na svojem autu znaš i možeš, a ja na svojem autu ne znam i ne mogu.
Ukoliko nisi zadovoljan odgovorom, onda recimo zamisli si da redovito skupljam štambilje i da trenutno imamo viška stare love, pa da se ne spljesnivi. Može ti to biti iz raznih razloga...

• Like
Reactions: ZJ

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
ZJ, radi ostalih ljudi koji ovo slučajno čitaju, budem napisao jasnije, da ne ispadne da se samo pre*eravam. Dakle svojom sam odlukom naručio godišnji servis i predložili su mi termin da budem i prvi na redu. Ljudima sam prenio svoje želje, svoja zapažanja iz eksploatacije, ali i rekao što ne moraju raditi jer sam to napravio ja sam, prije mora.
Nije prepotentno ako samo spomenem da sam si riješio par problema, koje bi oni redovnom procedurom rješavali tjednima, od defektaže, preko naručivanja i zamjene dijelova. Možda bi ja još čekao da krenemo na more, moja odluka i moja razbibriga. Kako sam odradio, pa garantirano vrhunski, inovativno i pouzdano funkcionalno.
Servise radim iz ovih razloga: prije radi održanja garancije, a sada neka imam sve te račune i štambilje, dok budem mijenjao auto, bude ga kupio onaj tko se u to bude razumio.
I ne brini, ja znam i mogu zamijeniti ulja, filtere, sviječice, disk pločice, diskove, popraviti hrpu kvarova. Ali nemam računalo i softver za poništenje zapisa, nemam optiku za kontrolu ovjesa, a ceste su mi sama-jama. Ugradio sam nove gume želim znati da mi je i optika besprijekorna. Eto ja danas vodim ljubav sa našim automobilom, volim ga, a on to i zaslužuje.
Želim ti ugodan i lijep dan.
PS
Tehnički i registraciju sam napravio na moru, a ne doma, auto je bio u nepoznatom okruženju, na poštenom pregledu, bez protekcija i poznanstava.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Shvatil, garancija i žigovi.
Bilo mi je čudno da plaćaš usluge za koje znam da ih možeš sam riješiti.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Još u aprilu radio tehnički, bilo skoro sve Ok, osim kočnica zadnje osovine (radne) i ručna. Prije tehničkog ništa nisam provjeravao, i reko si idem , pa ako bude nešto riješiti . pa ću onda. Idem raditi kočnice zadnje osovine , trebalo je mijenjati kočione cilindre i naravno ferode. Auto je Kangu 1,2 benzinac. Da i još sam potokario doboše. Radio mi jedan mladić, sve složi i ode na vajke za kontrolu, kao sve OK. Dobro kažem , odem na teh, napravim sve. Odmah drugi dan u vožnji čujem neke čudne zvukove od odotraga, odem do radione gdje je rađeno, ja mu opišem kad se čuje i u kojem zavoju, ok ode on probni đir, vrati se i kaže ja nič ne čujem i sve je ok, ali nije bilo. Još smo ga dizali i provjeravali kotače i uočili da jedan dokrajnik letve volana ima lufta (što na tehničkom ) nisu primjetili. Ali sumljivi zvukovi nisu nestali . Nako nekoliko dana otišao sam mijenjati gume i kad one kotači na zadnjoj osovini nisu bili dovoljno stegnuti. :mad:

I već dosta vremena planiram napraviti optiku, i konačno napravio, trebalo je mijenjati i još neke zglobove na trapu. Baš se jako osjeti u vožnji prije ili sada.:sneaky:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Eto moj auto je ponovo doma. Dobio je ono redovno, novo ulje i novi filter za ulje motora. Novo je i ulje za kočnice. Na moje insistiranje mehaničar je išao na probnu vožnju prije servisa i na makadam. Tek tada je čuo da prednji ovjes nešto priča iz serijala sama-jama. Ugrađen je novi krajnik spone volana i napravljena optika. Nakon preuzimanja vratio sam se nakon prevoženih manje od 2 km. Dečki optika nije dobra. "optičar je objesio nos", a onda sam ja njega malo provozao, bez ruku na volanu, pod punim gasom. Promijenio je nekoliko boja na licu. Uzeo je auto i stavio ga ponovo na stol za optiku. Sada sam mu stajao za vratom, brzo me skužio, ispitao je ponovo, još pedantnije podesio. Išli smo ponovo na istu trasu na probnu vožnju. Opet sam ga znalački provozao i bez ruku na volanu. Rekao sam mu sada je evo dobro, zato hvala. Odgovorio mi je - Bogu hvala i izašao...
I još jedan prođe dan...
PS
I da zatražio sam službenu procjenu vrijednosti auta. Mehaničari su se okupili i gledaju kolegu, pitaju ga: kaj se to događa. Veli im: procjena vrijednosti.
U roku 5 minuta sam imao 3 kupca. 🙃🙂 Polako dečki, vi znate mene, ja znam vas, ali postoji i Njuškalo, samo polako 😏😂

• Like
Reactions: ZJ

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Sve je popunjeno osim ovog u škednju. Al nabrane su 2 tehnostrojke i čekaju na istovar. Zutra ako nebude dežđa vjutro to istovarimo i more oldomaš. 😃
A onda par dana odmora, jer za četvrtak i petak jako grdo vreme najavljuju.. 🤔

Prilozi

• 20211005_172906.jpg
    20211005_172906.jpg
    43.7 KB · Pregleda: 34
  • 20211005_172916.jpg
    20211005_172916.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 34
  • 20211005_173006.jpg
    20211005_173006.jpg
    65 KB · Pregleda: 34

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Tako sam i ja slično složil, ali nisam slikao. Danas slikam pa stavim svoje rješenje, razlika je da sam ja stavio dva ista , tako da na dva mjesta zatvara. Evo slike, nije najbolja , ali mislim da se vidi bitno .

Prilozi

• IMG_20211006_135642.jpg
    IMG_20211006_135642.jpg
    20.2 KB · Pregleda: 36

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Jutros je kod nas kiša.
Ja i supruga smo malo bili na našem sajmu i u jednom trgovačkom centru.
Sada sam na "laganini", pa sam malo i čitao Internet portale.
Čitam da su se novinari jedne naše TV kuće, trudili "istraživati" kako HR policija štiti našu granicu. Objavili su da neke "maskirane neslužbene osobe protjeruju migrante"?! Sad prozivaju ministra unutrašnjih poslova itd.
Ja sam građanin HR, odrasla i dokazano jako odgovorna osoba, pri zdravoj pameti. Ovo je moj stav o ovome:
- čestitam svakom našem pripadniku granične policije, ili vojske dok radi svoj posao, štiti našu granicu od ilegalnih ulaza, na naš teritorij,
- svim dobronamjernim ljudima naši su granični prijelazi dostupni, poznati, a svi su na njima dobro došli ako su normalni ljudi,
- a tim nadobudnim istraživačkim novinarima bi iskreno preporučio da se aktivno uključe u "zbrinjavanje i prehranu" svih tih ilegalnih emigranata i imigranata. Svaki neka ih uzme doma barem 5-6.
- za sve te koji žele na silu preko naše granice moja je poruka da se prihvate posla kod kuće, ako tamo ratuju, neka brani svoj dom i interese obitelji, ili neka putuje po svijetu kao normalna osoba, jer novaca ima ionako ga je poklonio "šverceru ljudima",
Želim samo da naša granica bude neprobojna i sigurna, a svi granični prijelazi širom otvoreni za sve ljude dobre volje.
Hvala svima koji se trude da štite naše granice od nasilnih ulazaka u našu HR.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Mene onak "pika" kak te siromašne izbjeglice imaju, recimo, mobitele bolje od mene i još love za platiti šverckomerc :unsure: ?
To mi djeluje kao da im netko plaća ili još gore - kao neki vjerski pohod na kršćanstvo!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kaj donesem luk
Nije baš rodil ovo leto, ali tolko kolko ti moreš pojesti bumo natrebili.
Radije zemi mošta ako več ne govori sedam jezika.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh