• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Prokleti alkohol, rekel bi naš prijatelj Puknuti.

Znaš tko. Sreća kaj je bil sam u kabini. Klinac mu je z malim traktorom išel doma vuru prije njega...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Znam.
A jebaj ga, more se to i treznom i opreznom dogoditi.
Sreča kaj nikom nije nist.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Pazite se trebilice, opasna je. U mojem susjedstvu su dvije žene nastradale čopila im šake. Nekih 7-8 km dalje žena poginula, kardan trebilice joj uhvatio haljinu i izvrtio nesretnu ženu... Turbo opasan stroj oduvijek.
Pazimo, pazimo.. Hvala bogu u ovih 20 let kak ju imamo nikaj se nije dogodilo...
Prije se to na ruke trebilo i hitalo v onaj plavi levator za sijeno. Srećom, prošla su ta vremena(s jedne strane) 🤔🙂

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Vrag ti dal neodgovarajuči naslov teme 🙃😏😂.
Ali svejedno, sad smo primili najavu ja i supruga da nam dolaze na ručak i naše dvije mlađe unuke, od mlađe kćerke i zeta. Da se kod nas danas druže s bratičima i sestričnom 👌👍✌️. Starija kćerka i zet su poslovno / rekreativno na Jadranu, a mlađa kćerka i zet imaju danas sportsko druženje 🙃, a mi priliku da imamo u isto vrijeme oko sebe sve naše unuke 👌.
(Ako je ikome palo u oko da više puta spomenem da sam nešto petljao sa starijim zetom ili mu pomagao, a mlađeg zeta rjeđe spominjem u takvom kontekstu, samo da spomenem da je mlađi zet profesor u gimnaziji pa je meni bolje da mu ni ne pokušavam izraditi pripremu za nastavu 🙃😂. A stariji zet i sin su više strujom udareni 😂🙃😂🙃, slično kao i ja... )

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Poz. Danas nastavak moje kible za traktor. Izradil sam nekakav sistem mehankog kipanja, koji pa ne radi najbolje. 🙈 Ima ko kakav dobar sistem kipanja i zelio bi ga podijeliti samnom?
I zadnja stranica zavrsuje.

Prilozi

• IMG_20211003_160317.jpg
    IMG_20211003_160317.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20211003_165943.jpg
    IMG_20211003_165943.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20211003_170006.jpg
    IMG_20211003_170006.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 28
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Poz. Danas nastavak moje kible za traktor. Izradil sam nekakav sistem mehankog kipanja, koji pa ne radi najbolje. 🙈 Ima ko kakav dobar sistem kipanja i zelio bi ga podijeliti samnom?
U nedjelju se ne dela niš🙂kaj nisi odmaral danas?

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Pa bog voli pridne ljudi... 😇

Posljednje uređivanje od moderatora:

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Takav sistem je dobar dok je prazna a punu je skoro nemoguće otkopćati, ja sam stavio piksu i osovinu izvlačim van. Mogu puno šodera ili bilo čega istovariti i ne zapinje. Slike sad nemam ali mogu poslikati moje rješenje. Ja planiram i cilindar ugraditi tako da ne bude problema s tim.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Hvala na odgovoru. Ja, ako moze, stavi kakvu sliku.
Kod mene sad kuka drzi prema dolje, ja mislim, da bi se otkacilo kad bi bila puna sodera ili zemlje.

Posljednje uređivanje od moderatora:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Ne, mi napravimo 3D model, artikl, kako je prikazano na slici, nakon toga se napravi kompletni kalup od BRONCE ili SIVOG LIJEVA , ovisno kako kupac želi i isporuči se u određenu staklanu za proizvodnju stakla. I na kraju dobiješ isti taj artikl od stakla, drugim riječima bocu od 750ml. U toj boci koliko se ja sjećam je bila VOTKA. :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dobro jutro rano ranioci. 👍
Tipkam na mobu dok sam auto predao majstorima serviserima, da mu naprave godišnji servis. Došlo vrijeme da i njega malo pomazimo. Kao što sam več par put spomenuo, ja više ne mogu ni svoj auto popraviti/servisirati jer nemam "kompjutor i softver"...
Pitao sam ih za "poznanika motoristu", odgovor je bio: a koji, ima ih među nama više. Saznao sam da više ne radi u servisu na prijemu, osnovao je vlastitu firmu i vrši usluge nekakvog prijevoza po Evropi... Ali dok smo ponovili našu životnu priču i dečko na prijemu i moj mehaničar su se složili da smo doživjeli ja i taj motorista prelijepu životnu priču, susretom u njihovom servisu, nakon 25 godina.
Zapravo je meni ovo jedan jako lijepi početak dana s prisječanjem na neke davne susrete na plaži, na Pagu, kada sam tim motoristima pomogao, a danas ne mogu servisirati svoj vlastiti auto, ali to je nebitno. Bitno je kako smo živjeli i kako živimo... Svima nam je jutros u servisu bilo drago, dok smo uz prvu jutarnju kavu osvježili taj događaj s paške plaže, od prije skoro sada več i 30 godina... Rekoše ljudi baš lijepa životna dogodovština i priča, šteta da i motorista nije jutros među nama, nego negdje luta po Evropi...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Dobro jutro rano ranioci. 👍
Tipkam na mobu dok sam auto predao majstorima serviserima...
Dobar dan g. @plus
Pa kaj se ima godišnje servisirati na autu? Ja promijenim ulje i filtere (ulja, goriva, zraka i kabine) i to je to za slijedećih godinu dana. Pri svakoj zamjeni guma provjerim stanje pakni prednjih kočnica...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh