• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sigurno je sigurno, isto je tak bil neki strah kad sam podmornice popravljal, najgore kad se nasučeš nekam pa voda ide nutra, taj dio je najgori bil. 🤭

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Malo pregledavam portale i naletim na ovaj članak.
Ono kaj me iznenadilo u ovom članku je spoznaja na koji način se indirektno stimulira krivotvorenje meda.

Kupac koji je posumnja da se dela o krivitvorini, mora avansirati čak 5.000 kn za analizu sumnjivog meda. Koliko potrošača ima mogućnost riskirati toliki iznos? Koliki je to postotak prosječne plaće potrošaća u odnosu na postotak rashoda nadležnog inspektorata.

U članku se nažalost ne navodi je li prodavač krivotvorine bil sankcioniran i koliko. Kod takvih stvari se očito ne dela o nenamjernim pogreškama i sankcije bi trebale biti takove da mu više nikad ne padne na pamet takva ili slična prevara.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
U nekom drugom članku piše da je taj "kupac" isto proizvođač meda a ovaj opg mu je došel na plac kao konkurencija.... tu su se malo zakačili i završilo je gdje je završilo.
A pitanje je kaj i ovaj "kupac" prodaje....

Slažem se da nije u redu kaj treba platiti ako ti je nekaj sumljivo a to je samo poticaj proizvodnje i prodaje hrane koja je slična onoj kakvu kupujemo po trgovačkim centrima iz uvoza

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Sve je to veliko pitanje kaj se tiče konkurencije,no oni s kravama u Lici su malo jači igrači

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Da,čitao letimično neki dan,pa sam se valjda zabunio,mislio da su krave u pitanju. Takve stvari se samo mogu kod nas dogoditi ili nekad davno u Teksasu. Kaj to nije žalosno?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nisu valjda "manjine" u igri? Ipak se treba domoći tih hektara,na legalan način ili?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas sam se trudio ženi biti dobar. Ispunio sam joj sve želje i sada sam malo na ler gasu. Dok me žena nije imala na oku, sam tijekom dana, pratio i bio dosadan na temi o alternatoru za traktor.

"Alternator je u stvari trofazni generator izmjeničnog napona i struje."

Sjetio sam se da imam fotografiju ispravnog rotora i oštečenog statora od mojeg nekadašnjeg trofaznog agregata za struju. Baš se super vidi jedan od dva permanentna / prirodna magneta koji služe za početnu pobudu. Dalje ciklus proizvodnje trofazne struje ide po istom principu kao i na alternatoru u autu. Magnet sam zaokružio zeleno:
Magnet.png
A razlog raskapanja su bila oštečenja - kao posljedica, jer je lager prdnul na rosu :cry:.
stator.jpg
Poslije vitlanja, "više nigdar nije radio kak treba", pa se onda i klipnjača benzinskog motora naluknula sa strane bloka van.
Nabavio sam poslije drugi, novi, jednofazni u nekadašnjem OBI centru. OBI-ja više nema, a agregat me još služi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh