• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,949
Po boji vidim da ne upotrebljavaš toplinu za vezanje! Kako se drže na okupu, ljepilom?
Razmišljao sam o tome, ali je "prevagnula" sječka jer briketiranje traži puno posla.
Imam radilicu od oko 200 mm (pomak klipa), dva zamašnjaka, neka kućišta ležajeva, možda i ležajeve pa ako kome..........

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Iskreno, najviše me iznenadila mala drobilica granja iz akcije u pevexa. Ono na prvoj slici je drobljeno granje oraha staro 1g. Sve do debljine 4cm. A ono drugo su kore agacije koje su mi ostale nakon kalanja. Sve to mala samelje. Kolko bu dugo - bumo vidli.
Ne koristim toplinu. Vezivno je otpadni karton i papir (plava kanta). Recikliram 😀
Sabiti su dosta, ne raspadaju se. Dugacki 25cm,debljina 9cm.
Bumo vidli jedino kak budu goreli dok se posuse.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,546
Danas smo se moja draga i ja malo bavili restauracijom klijeti izgrađene 1943. Bila je do naše pa smo je prije par godina kupili. Sad je odluka pala da dobi svoj povijesni izgled. A ja sam takav debil da se sam svakog posla primim🤔 IMG_20220226_135730_291.jpg IMG_20220226_181939_442.jpg

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,546
Ohoho jako lijepa zanimacija. Bravo (y) 👌
Pa gjej,sobica je bila uređena,a ovaj dio je bilo kao prešanje. Tak bar mi to tu zovemo . Otvoreno do krova. To se više ne koristi u te svrhe, pa smo odlučili napraviti tu kao boravak u starinskom stilu. Zidovi su u odličnom stanju . Izvana su zaštićeni oblicama od kuhane bukovine. Posla ima ,al znaš kak to ide. Kad padne odluka, nema nazad😃

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
Apeliramo na građane da ukoliko primijete da je “lovac” prekršio zakonski propisanu udaljenost lova 300 metara od naseljenih područja, neka obavezno to prijave na 192.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
Ovo ti je odgovor na pitanje:
Apeliramo na građane da ukoliko primijete da je “lovac” prekršio zakonski propisanu udaljenost lova 300 metara od naseljenih područja, neka obavezno to prijave na 192.

A definicija lovaca je bila šala s moje strane.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Da spominje se 300 metara od naselja da se ne bi smjelo pucati. Naime da malo pojasnim, računa se 300 metara od granice naselja. Znači da ako na rubu naselja se nalazi neki objekt (koji se koristi i kojemu imaju pristup ljudi) , onda bi se trebalo od tog objekta računati 300 metara. Sad je već neke dvije godine od kad samo imali neugodna iskustva sa lovcima. Bila je uobičajena nedeljna hajka u kojoj je sudjelovalo 7 - 8 lovaca. Uvijek da tada kad su dolazili nije ih bilo vidjeti u blizini kuća. E sad da li se je nešto promijenilo o udaljenosti mogućeg lova od naselja, ne bi točno znao. Navodno je prije bilo ograničeno do 500 metara od naselja, a sada 300 metara?
Te nedelje jedan je lovac (cijelo vrijeme) bio na poziciji koja je manje od 100 metara od naselja i nije se micao sa te pozicije. Susjeda ga je primjetila i upozorila ga da je preblizu kuća. Ali lik ništa stoji ko ukopan. Nekoliko vremena kasnije čuje se pucanj, koji je po zvuku izgledao jako blizu. Izašao sam prema mjestu od kud je dolazio pucanj i zatekao sam lovca na manje od 50 metara od prve građevine naselja. Upitao sam ga što tu radi i dali je on pucao, ništa nije rekao - ni komentirao, nego se samo pobjegao u šumu.
Pozvana je i policija i da ne dužim , smijurija od lovaca i policije.:mad:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh