- Tu od
- 20 Svi 2010
- Poruka
- 6,906
štapovi su se radili od bambusaA štapovi za pecanje ribica..
štapovi su se radili od bambusaA štapovi za pecanje ribica..
A koja je oznaka na remenu da bih znao koja je mjera? Ima samo 17x1850Kupis oba,i mene moj mehanicar uvik pita,vanjska ili unutarnja mjera,svijet poludio.
Kako od trstike možeš imat štap,pa to pukne pod malo većim kederomili trstiku!
Koliko me sjećanje još služi klinasti remeni se ne mjere niti po vanjskoj (preveliki) niti po nutarnjoj (premali) strani.Izmjerio dužinu klinastog remena po DINu (Njemačka industrijska norma) vanjska dužina (17x1850) mm.
Kupio taj, ali ne paše - dulji 75 mm. To je mjera unutarnje dužine remena. Na remenu nigdje ne piše, bar ono što se obilježava kao Li (in) ili La (aut).
I kako onda kupovati klinasto remenje?
Ne, zato imaš Li i La...Koliko me sjećanje još služi klinasti remeni se ne mjere niti po vanjskoj (preveliki) niti po nutarnjoj (premali) strani.
Kak i u životu, istina je uvijek negdje između.
Martine ili nemaš pojma o klinastom remenju ili želiš ispasti duhovit. Kupi dva remena iste dimenzije npr 10x800, ali jedan neka ima oznaku Li, a drugi La pa ih usporedi. Nadam se razumijevanju i tvojoj probi.Znači, to je tu negdje, li la 10-15mm
Da, jasno mi je da se nisi šalio, razumijem o čemu pričaš i znao sam to od prije, no ja sam se našalio.Zato sam i napisao da postoje razlike Li i La... Nisam se šalio.
...različitog proizvođača, pa budu raazličito dugi...nažalost....Kupi dva remena iste dimenzije npr 10x800, i neka oba ima oznaku Li...
Pogledaj u Končsrev priručnik.Kupio dva ista remena u trgovini i bili razlićito dugački kad sam ih namontiral tak da ......
DIN nama u školi tumačili da je to dojć industri norm a JUS jugoslovenki univerzalni standard ili prekopirani DIN ,taj dan nisam bil u školi tak da sam to preskočil
Gufero = gov*o...Al obo kaj ZJ veli to stoji. Npr Gufero i Three V nisu iste duljine, a ista mjera i oznaka na njima ispisana