• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Čuvaj se @mane, kak su rekli kolege, posla bude uvijek, samo se vrati u prvotno stanje. Bit će prilika za radne pobjede, a do onda langzam aber sicher

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
A da, do 3 slobodmo bez brige napumpaš.
Baš ak nekaj teško voziš možeš 3i pol. Nebuju pukle, niš im nebu.
Poštovani kolega @iwanho, daj da razbijemo misterij. Te gume su standardne za večinu normalnih automobila, dakle napumpaj ih po želji između 2 - 2,5 bara i sve OK

Sve ja tio znam, ali sam po prirodi takav da volim imati konkretan tvornički podatak, a ovdje on za najveći pritisak nedostaje.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ma budem to išao riješavat čim prije. Ide žena odmah ujutro kod doktora da napiše uputnicu i samo da me malo popustiti da se mogu kretati, obavit magnet.
Znao mi se živac ukliještit ili vrat ukočit ali nikad mi nije ovako bilo. Prije su me znala tu i tamo boliti leđa, donji dio. Išao sam jedno vrijeme povremeno na masaže i ta bol je nestala. Znao sam se sam tu i tamo istezati i zadnjih godinu dana nisam ni znao za bolove u leđima i sad odjednom ovo.
Kolega moj, sa 34 god.isti problem,htjeli ga na operaciju kičme,već sve dogovorio sa doktorom,putem poznanstva,i onda ga liječnica opće medicine odgovori od operacije,kaže još si mlad za operacije,kaže i njezinom suprugu je isto i odgodili su operaciju
Na kraju kaže ovako nemogu,a na operaciju ne idem,i odlučio potrošiti kolko treba da se dovede u red i otišao u Nado Centar - NADO centar Rijeka
I kaže nakon terpija i bolova i svega,danas je nov čovjek
A kad ga je presjeklo nije ni do hitne mogao,trojica su mu pomogli do auta i kad je sjeo u auto noge nikako staviti u auto,nema mrdanja,nego su iz hitne došli i dobio je inekcije u autu i čekao da počnu djelovati da bi se uopće mogao pomaknuti
Nemoj puno odgađati i biti na tabletama ,jer ti samo truju želudac,a ne rješavaju problem nego ga samo prikrivaju
Ovo je iskustvo iz prve ruke,a ti sam odluči
Želim ti brz oporavak,planovi za posao će moreti biti odgođeni,jer zdravlje je prvo

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Sve ja tio znam, ali sam po prirodi takav da volim imati konkretan tvornički podatak, a ovdje on za najveći pritisak nedostaje.
Shvaćamo mi tebe i to što želiš da bude po ps
Ali za tu malu prikolicu, i te brzine,to je sasvim nebitno
Ja svoje pumpam prema teretu,ako jako napumpaš a ona ide većinom prazna samo skače po cesti i obrnuto
Problemi sa takvim gumama se dešavaju na autima gdje su velike brzine,pa svaki nepropisni tlak ili težina uzrokuju pregrijavanje,gdje može doći do pucanja,gume,ali na traktoru toga nema
Pa je svejedno dali je malo pretovarena ili više napumpana
Od 2,5-3,0 bar je slobodno napumpaš i slobodno do 600- 700 kg po gumi natovariš

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kolega moj, sa 34 god.isti problem,htjeli ga na operaciju kičme,već sve dogovorio sa doktorom,putem poznanstva,i onda ga liječnica opće medicine odgovori od operacije,kaže još si mlad za operacije,kaže i njezinom suprugu je isto i odgodili su operaciju
Na kraju kaže ovako nemogu,a na operaciju ne idem,i odlučio potrošiti kolko treba da se dovede u red i otišao u Nado Centar - NADO centar Rijeka
I kaže nakon terpija i bolova i svega,danas je nov čovjek
A kad ga je presjeklo nije ni do hitne mogao,trojica su mu pomogli do auta i kad je sjeo u auto noge nikako staviti u auto,nema mrdanja,nego su iz hitne došli i dobio je inekcije u autu i čekao da počnu djelovati da bi se uopće mogao pomaknuti
Nemoj puno odgađati i biti na tabletama ,jer ti samo truju želudac,a ne rješavaju problem nego ga samo prikrivaju
Ovo je iskustvo iz prve ruke,a ti sam odluči
Želim ti brz oporavak,planovi za posao će moreti biti odgođeni,jer zdravlje je prvo
Papiri su već poslani na magnet i sad samo da dogovorim termin.
Danas mi je nešto" malo" bolje, manje boli dok mirujem al to propisujem lijekovima jer na noge i dalje teško mogu stati.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Da, nije ni to daleko od istine. Kod mene je bio slučaj manje osjetljivosti na nuždu. Išao sam urinirat i obavljat nuždu tek kad je bila jaka sila. I to je moralo bit tada. Kad osjetiš potrebu, odmah. Gas. Inače nebu dobro. Na fizikalnoj sam vidio zastrašujuć broj mlađih ljudi, klinaca, poput mene sa istim problemom. Jako grdo. E sad, moj najveći problem je bio da ja ne trebam vježbat neke stvari jer stalno radim vani. Da ja mogu trupce u šumi vuć i trpat na prikolicu kako ja hoću. E nije bilo tak, pogotovo u pubertetu i kad se tijelo izduži, a nema mišićne mase da to nosi kako treba. Malo skolioze, koja još dodatno opterećuje disk i opa. Godinu dana borbe, vježbe, vježbe i samo vježbe, fizikalna i vožnja biciklom da bi uspio doć tu gdje sam danas, bez operacije, izvukao se sa malim posljedicama. Izgubljen osjet u vanjskom djelu lijevog stopala, refleks ahilove tetive na lijevom stopalu ugašen i još par neuroloških smetnji, ali trenutno se ne vidi na meni da sam korak do invalidnosti. Samo te vježbe istezanja, malo vježbe snage, umjereno. Iako sam se zdebljao u zadnjih godinu dana, što nikako nebih smio, još uvijek su tu vježbe. To jednostavno mora bit. Nema umoran sam, nemam vremena. Tih pola sata mora bit.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Danas istražujemo i molimo forumaše da nam daju informacije gdje nabatiti ili naručiti
cijev za zrak na trektoru, metalnu između kompresora i glavnog regulatora tlaka (ripšlag ventila)?

Na kompresoru je M20 a na rišlagu je M22.

Jel ima tko ideju kako to napraviti i kome se obratii da složim sve to , jer na traktoru imam kompresor i dalje ništa. Sredio bi to za kočnice pneumatske za prikolicu (dvokružni sustav trebam.
Rišlag , bosu, spojnice, i nožni kočioni ventil imam...

Trebam cijevi pospajati i taj metalni lajtung koji sam gore spomenuo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ti si iz Kutine. U VŽ ima firma koja izrađuje cijevi za hidrauliku i pneumatiku, prema katalozima, uzorcima, željama.
Firma je METAL, nalazi se u Zagrebačkoj ulici 172. Telefon bi mogao biti 042 241 171.
Pitaj njih.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Mislim da ima u Kutini ili okolici, ako ne onda u Sisku Marina nova!
Ako ni tamo onda u Velikoj Gorici

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh