• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Ne znam jel te smijat se ili plakati ili možda misu uplatiti?

Kajsije prolistale, ruže procvjetale... Plantaza šipka cijela prolistala..
IMG_20221229_123733.jpg IMG_20221229_123025.jpg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Šteta kaj nisi prije motaže ploča opral crijep, navodno je to pod obavezno prije montaže.
Neznam, ali sam tak čul od kolege koji je jesenas ugrađival, a i kod suseda sam videl da su polevali.
Videl si primeni, ja sam i žlebe del nove odma,veter lajsne,i prekrili sa novim črepom. Snjegobrane pofarbal i ko novi su.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Bome i u praznima ima pritiska sa ubije čovjeka. Treba jako paziti kod ispuštanja pritiska.

Jel ima tko kakav video, tutorial ili koji sliku. Kako da sad krenem u izradu kotlića i kotlovine ili kotlića s poklopcem?
IMG_20221230_195025.jpg IMG-20221230-WA0018.jpeg

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Imaju dve varijante po kojoj ja radim. Jedna siječem po varu, odvojim obruč, zatim poklopac razvučem valjcima za lim. Dobijem razvlačenjem da pokopc ima okolo obodni falc i prelazi preko vanjske stranice. To sa valjcima odnesem limaru i oni mi razvuku.
Druga varijanta je da od neke stare šerpe ili pekača uzmem stakleni poklopac i onda isječem na tu mjeru. Ovo sa staklenim poklopcem najčešće radim.
Odsjesanje radim strugom da bude lijepo kružno, ali može se I ručno ocrtati šestarom i sve do linije rezati.
Žao mi je nemam sliku. Moj kostić nije od bureta da pošaljem izgled.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Postolje pravim od odsječenog rukohvat obruča, navarim tri nožice od rosfraj cevi. Na odsječeni obruč zavarim tri mala komadića koji odgovaraju rupama u donjem obruču tako da je to stabilni nosač postolje.
Prije bilo koje izrade stavim u strug i dobro ispoliram okolo, dobijem sjaj na vanjski dijelu sjaj da se može i ogledati.
Zaista mi je žao što nemam fotografiju izgleda, to je nešto lijepo.
Ma neznam od svih stvari koje radim šta bi nekog zanimalo da to poslikam i čuvam, a da naglasim konstantno radim usluge i postoji dosta toga.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Evo danas zadnji put na kavi u Crodux/Petrol kapelici!
Do sada kava bila 8 kuna, a sutra 15 kuna! :unsure:
Mislim da nas Janezi grdo natežu!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Evo danas zadnji put na kavi u Crodux/Petrol kapelici!
Do sada kava bila 8 kuna, a sutra 15 kuna! :unsure:
Mislim da nas Janezi grdo natežu!
Njihov je Petrol isto ko i naša Ina😉
Imali su dobar eurodizel(barem u Karlovcu) ali sad iz principa neću da točim kod njih

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Obzirom da kod nas steže ljuta zima
Screenshot_20221231_123329_de.wetteronline.wetterapp.jpg
Danas dok sam malo prošetao po staroj krami, kupio sam si novu igračku. (jedan TAM-ić)
IMG_20221231_121028.jpg
Ne mogu se ja vrnuti z stare krame da sebi ne kupim nekakvu zanimaciju ili igračku 🙃
IMG_20221231_121110.jpg
Kod kipanja mi je rastužio suprugu, na cvijeće je palo. I trošnu ogradicu je strgalo, no ona je i bila u planu za skorašnji remont. Stalno je bila vlažna i mokra od zalijevanja travnjaka... Eto meni dobre zabave da ne zalijenim do kraja.
Ova drva budu prva serija za 2024., barem tako planiram, od nekud se mora početi, a i treba sve stare Kune potrošiti 🤓😅🤣💥😜🏃‍♂️

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh