• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Forumaši,
Da li je u kojem dijelu Lijepe nase postoji obicaj i/ili da li ste ikad culi za preskakanje krijesa, vatre najcesce od slame uz povike "figudede ili babe i dede" koji se odvija na danasnji dan na blagdan Tri kralja u sumrak?
Ili je to stvarno obicaj samo Ogulinskog kraja?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,915
Čuo ja. Mislim da se to preskakalo tu oko nas po selima. Ali za povike nisam nikad čuo.

Čak mislim da sam kao mali bio nazočan na par.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
"Neobavezno štivo" :
Jutro je napokon izgledalo slično zimskome, malo maglovito i nakon puno toplih dana bilo je u malom temperaturnom minusu
Screenshot_20230107_081333_de.wetteronline.wetterapp.jpg
Obzirom da su jutros krenuli doma "neki od naših skijaša" , a doma dolaze "danas jako kasno" išao sam u obilazak i da nahranim njihove ljubimce.

Iza toga sam po prvi put ove Nove godine produžio na staru kramu. Tek da sretnem poznate i drage mi ljude, da si zaželimo lijepe želje, ali i da vidim na koji se način stara krama prilagodila uvođenju EUR-a.
Uočio sam da još jedan manji dio glasno reklamira prodaju s cijenama u kunama.
Vidio sam da je dosta ljudi ispisalo cijene u euro centima i istaknulo ih vidljivo na papire.
Uočio sam par brazilaca koji su drsko digli sve na 2 EUR-a, nisu se prolaznici baš pomamili za njihovom robom.
Vidio sam i čistu pozitivu. Robu koju su neki ljudi nudili prije po 10 kuna, sada nude po 1 EUR-o. Pretpostavljam radi lakše manipulacije novcem, ali i radi smanjene potražnje, hladno je, ljudi je manje...
Iza toga sam se otkotrljao na svojem "električnom biciklinu" u jedan naš auto salon, jer me supruga "sve više uznemirava 🙃" ona bi opet jednoga novoga - auteka 🙂.
Sve je u auto salonu jako OK osim rokova isporuke, najbrže za 3-5 mjeseci, realnije za 8 🤔. Opa miško, ali moj auto je tek okrenuo 80.000 km. Zato nema sile riješiti ga se sam tak. Ima svu opremu, jedino se povremeno javi kao smetnja u eksploataciji / dovod goriva do rezervoara 🙃 i voziiiii.
Želim svima lijep dan, a ja po gasu van, da nadoknadim tipkanje šo mobu 🤣🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Sad miran opet kakvih 4 godine. Ako ce mi se dat kad se posusi uredit prijelaze, al vec vidim da mi se nece dat. :D Posto imam astmu, zidove bih trebao svake 2 krecit i svakih 3 mjeseca detaljno oprat laminat iza ormara, prozore, bla, bla, bla. Samo toliko je stvari vezano uz to da ne zelim ni pocinjat dok stvarno ne moram.

Prilozi

• IMG_20230107_172822.jpg
    IMG_20230107_172822.jpg
    10.2 KB · Pregleda: 38
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Danas subota dan za odmor, kad od jutra mobitel ne prestaje zvonit, svi mogući forumaši bi na kavu, a ja ovak potrgan nemrem nikam🙂
Jer svi znaju kad ja idem na kavu da samo ja runde plaćam 😉
Onda sam moral malo listu suzit da vidim o čemu se dela, ko kaj treba ne? Niko ne zove na kavu ak nekaj ne trebaju. Reko možda i odojka maznen🤭u snovima da🤭
Moral sam ostavit mernika u šumi i iti na kavu da ne propadneju dogovori.
Danas bile kave sa meni jako dragim ljudima i članovima ovog foruma, kod mene u kvart došli @nedimN i @MUHA 😳
Opa, to se ne propušta, znam kak muha ima toga puno za reći, još i lovačke usput priča, drugi put si bum vuru navinul da ne zaspim🤭
Prijatelj @nedimN je putoval iz Bosne za Njemačku, pa je stal da se upozna sa muhom i kapetanom duge plovidbe, koji putuje po dubokim morima, olujana🙂
Niko nezna kak je to dok ne proba u svakom slučaju.
I evo sve pohvale za prijatelja @nedimN a koji je stal da popijemo kavicu i da se malo podružimo.
Ovo smo mi🙂

Da bi kasnije još jedan poziv došel opet za kavu, niš od odojaka🙂
Nije stal u sliku🤭
Kava sa legendom ovog foruma, jedan jedini naš Velečasni puknuti 😎
I opet nam se muha priključil 🤭
Inače naš Velečasni je dobra duša ovog foruma, rješava i lječi sve rane, za pomoći da ne govorim 👍
Malo ko zna o tome da se on vratil na forum uz pomoć kapetana broda, kapetana duge plovidbe 🤝👀🤘
Jer nama tu fali takvih znalaca ko naš @vlč.puknuti
Vjerujem da nema člana koji nije sretan kaj se on vratil. 🙂
Kolko projekata, kolko stvari ima kaje napravil, kolko izuma, ja i @MUHA nismo trepnuli kaj nam sve objašnjaval, koje formule je hital, nikad čul za to nisam do danas. Izračuni, nosivosti, to je za film snimit.
Naše kave. 🙂

Kaj reći nego on je tu da nam svima da blagosov, nekad zna bit napeto, vruće, ali sad kad je on tu nema više napetosti. 🙂

Za to služi forum da se svi zajedno ljepo družimo.
Ispričavam se ostalim forumašima kaj nisam još i snjima danas stignul.
Nemrem na sto strana bit u danu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Jer svi znaju kad ja idem na kavu da samo ja runde plaćam
Samo da se zna, moja je najmanja na svakoj slici. Nisam ti bil veliki trošak 🤭
A i neznam jel si uhvatil riječi presvetloga da se ti navek guraš u prvu rundu kad se kava pije 🤭

Meni je bila cast upoznati Tebe i gospon Muhu. Ljudske gromade na prvom mjestu
I meni je bilo lijepo podijeliti sa tobom koju riječ, šteta kaj smo bili na knap s vremenom, ali ima dana (y)

Hvala na poklonima,jako ste me obradovali!
Štatuti se moraju poštivati (y)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
U tim krajevima u kojima sam ja bil danas gost se pije iz trilikuma.
Zato smo i bili samo trojica.

Pošto je kolega Kupljenec zaboravil i četvrtog člana foruma koji je na drugom druženju bil sa nama ovim putem još jednom pozdrav i njemu ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
U tim krajevima u kojima sam ja bil danas gost se pije iz trilikuma.
Zato smo i bili samo trojica.
Uvijek je bilikum, koliko god da ima spojenih posuda.
Bilikum dolazi od riječi Willkomen, odnosno dobro došli ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nisam znal.
Sudeči po izrazima lica ljudi koje sam tam srel bil je bilikum (y)

Jedino ona jadnica kaj nas je dvorila.......

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh