Ja i supruga smo imali u goricama, zbog žurbe na sprovod, nedovršenih poslova, pa smo jutros išli to gore dovršiti, svaki svoj dio.
Po putu gledamo Plitvica, naša mala, lokalna rijeka je nabujala i narasla ohoho, voda teče brzo i nosi koje kakvi drveni otpad. To je znak da je ovaj put palo nešto više kiše, ali i trebalo je, ništa nije previše.
U vožnji dalje gledamo zemljišta pripremljena za proljetnu sjetvu, vučenim željeznim gredama, traverzama iza traktora. Nekadašnje su oranice OK 👌, a "novo izmišljene", preorane sjenokoše / livade su akumulacijska jezera, sve pliva.
Eto opet guram nos tamo kamo ne bi trebao. Nije svemirska nauka da su naši stari znali da je to takvo tlo i da nije za oranje. Ali kada su to več nadobudni, novi gazde sve to preorali, koliko su u mozgu "plitki" da ne pokušaju barem potegnuti brazdu "za odvodnju, iscjeđivanje" vode u obližnje duboke - sada beskorisne kanale. Imaju lakomo prikupljenu zemlju, novu modernu mehanizaciju, ali bome nemaju pamet. Eto, to je moj stav. Ili su lijeni, ili su glupi, ili su za "ovu problematiku" čak oba dvoje, u zdravlje/živjeli🥂.
Ma jasno mi je nisam trebao vidjeti, niti registrirati, niti ovdje reagirati... Trebao sam voditi svoje brige - al hebat ga sad, vodim ja računa i o svojim brigama, al vidim i ovakve tuđe gluposti "iz lakomosti" . 🥂