• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Kod nas je Plitvica premala za takvo što, a u Dravi su šljunak i pijesak uglavnom izvučeni, naročito dok se gradila auto cesta. Ujedno kod nas je Drava kao akumulacija za čak 3 hidro elektrane u nizu. A niže su se ljudi postavili na zelene trepavice i zaustavili daljnju gradnju ekektrane. Hebiga ali struju normalno da žele, ali glumataju...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A zasto se rijeke više ne kopaju tj ne vadi se iz njih šljunak i pjesak.Danas se žaba popiša odmah rijeka skoči 3-4 metra.
Zato jer je vodoprivreda krava muzara za izvlačenje novaca..slično kao i šumarija..i recimo nije sve tak kak mi gledamo na to..primjer, da bi se spasio karlovac poplavi se podrucje uzvodno..kad je napravljen nasip za zagreb počelo je plavljenje područja od poduseda do brežica..sligurno imate slični primjer oko sebe..

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,726
@plus radim po centralama i starim tokovima drave...ima.jako puno sljunka...zeleni nedaju vaditi...
@vlč.puknuti nesluzbena prica je da je pred 10ak god varazdin spasavan na nacin da je uzvodno namjerno prekopan nasip pa je plivalo puscine s medimurske strane..jer kao manja je steta nego da je voda dosla u varazdin...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,679
To valjda kuže samo oni koji rade u mirovinskome. Ako trebaš okvirni izračun odi na stranice HZMO-a i potraži opciju Informativni izračun. Tu se unesu podaci i mislim da se u roku od 24 sata dobije informativni izračun. To ništa ne košta. Druga je opcija otići u HZMO i zatražiti izračun no mislim da se to nešto plaća.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,879
Nema zaje.... Kad tata pazi.

Senzor temperature, vlage, kretanja, zvučnik, mikrofon.

Senzori disanja i pokreta ispod madraca.

I naravno video nadzor.

Ne može jadno dijete prdnut u miru 😂.

Je... Šta ćeš. Bila neka akcija pa se tata raspištoljio.

Kad hoćeš izvaditi dijete prvo 2 nadzorne stanice moraš pauzirati inače ti alarm uši propara 😂
IMG_20230414_213319.jpg

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
Kod nas je Plitvica premala za takvo što, a u Dravi su šljunak i pijesak uglavnom izvučeni, naročito dok se gradila auto cesta. Ujedno kod nas je Drava kao akumulacija za čak 3 hidro elektrane u nizu. A niže su se ljudi postavili na zelene trepavice i zaustavili daljnju gradnju ekektrane. Hebiga ali struju normalno da žele, ali glumataju...
šljunčarenje samo po sebi ne može biti dovoljno da se nešto bitno napravi u koritu...na primjer kod mene Kupa ima kamenito dno, i duboka je svega metar, a uzvodno je sve mulj i dubina 3-5 metara...badave ti to kopat, kad ove kamene kod mene treba minirat da bi se produbilo korito...
a i ako razmislite koliko se dugo šljunčarilo, pa to je trajalo 100, možda 200 godina...drvene hiže, pokrite sa škopom, cementa nije bilo...za kaj bi pesak trebal našim starim...?
postoje prirodne retencije, ali misle ih ograditi zidinama i ne puštati vodu u prirodne poplavne šume...i cijelo vrijeme imaju mantru da se više projekt ne može zaustaviti, da se ne može mijenjati, da se niš ne može...samo kaj to na mene osobno djeluje kao da si biku mahnul crvenom krpom pred nosom, ja baš volim pokušati mijenjati nepromjenjivo... :p

inače, kaj se tiče struje, u relativnoj blizini mi je i hidroelektrana Lešće, majko mila, štete više nego koristi...ubili su Dobru od Lešća do ušća u Kupu

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Dobro jutro. Napisao sam da mi možda i nije pametno nešto takvo komentirati. Ne mogu napraviti kod sebe "tektonske promjene" , a kamoli još i kod Vas. Budete se Vi snašli u tome i bez mojih mantri, siguran sam.

Želim Vam ugodan i uspješan dan.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Gledam u metre i razmišljam, pravljeni su za ljevake. Dali i vaši metri su pravljeni za ljevake?

Prilozi

• IMG_20230415_102855.jpg
    IMG_20230415_102855.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 45

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,522
Po čemu je to za ljevake🤔. Metar razvlačiš desnom rukom . Ili ti oćeš da ti sused očita vrijednost🤭

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
@vlč.puknuti nesluzbena prica je da je pred 10ak god varazdin spasavan na nacin da je uzvodno namjerno prekopan nasip pa je plivalo puscine s medimurske strane..jer kao manja je steta nego da je voda dosla u varazdin...
da , to je razuman izbor ..isto se vjerojatno dogodilo u Gunji.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,726
Za Gunju su mi pricali ljudi koji zivjeli u blizini da svi tamo hodali po sljunak...i da su godinama kopali u blizini nasipa...ovo je samo prica rekla kazala...ne tvrdim da.je 100% istina...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
@DARIJUS ali se zato nizvodno šljunčarilo. Pa imao si u Zorkovcu šljunčara😉
meni su Zorkovci uzvodno oko 4km...
Za Gunju su mi pricali ljudi koji zivjeli u blizini da svi tamo hodali po sljunak...i da su godinama kopali u blizini nasipa...ovo je samo prica rekla kazala...ne tvrdim da.je 100% istina...
nema nikad 100% istine, uvijek ovisi o kutu gledanja... ;)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
Po čemu je to za ljevake🤔. Metar razvlačiš desnom rukom . Ili ti oćeš da ti sused očita vrijednost🤭
ko onda meni očitava vrijednost...metar držim u desnoj, dok s lijevom izvlačim...nisam valjda opet naopak?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh