Ta preša ti nije nikak za čvarke, a znamo i zakajMalo preveliko, stane sav špek!
Pa ovo je ravnica....nema tu straha kad je prednja vuca...Ok. Sutra kupim pa stavim.
Znači crni šumarski 8mm karika.
Inače. Prije nego je puklo sam išao vidjeti koliko sam blesav... Ovo mi je kraj voćnjaka gdje sam prvo bio posadio pa onda na kraju pocupao jer sam shvatio da nema smisla.
Na slici je bočni nagib.
Mogu vam reći da je veselo to kositi....
View attachment 60175 View attachment 60176
Zovi Centar Alata Osijek, ja uzeo 13mm šumski s kukama kos njih.Onda ok. Mene strah na tom nagibu. Do kojeg bočnog nagiba se smatra ok?
Evo stavio sam obični lanac 8mm jer nije bilo šumarskog za kupiti. Jel to ok? Za sada drži 🤣.
Moram još onih par karika viška odrezati, nisam sad stigao.
View attachment 60226
Izbjegavaj podiizanje malčera na nagibu. Ako baš moraš, onada samo malo odigni. Dok je malčer dolje, nemaš straha.A kaj bi se dogodilo da umjesto micanja tih nekoliko karika, omotaš u trećoj točki priključka? Kaj odrežeš toga više nemaš.Onda ok. Mene strah na tom nagibu. Do kojeg bočnog nagiba se smatra ok?
Evo stavio sam obični lanac 8mm jer nije bilo šumarskog za kupiti. Jel to ok? Za sada drži 🤣.
Moram još onih par karika viška odrezati, nisam sad stigao.
View attachment 60226
Barem ti neće faliti zveckanjaKad stavim sajlu, lanac omotam oko reduktora i nek stoji za rezervu
'o'š jednu? Ma kaj jednu, dvije ili tri!Što smo radili jućer i danas.
Možeš zadnju slobodnu kariku vijkom povezati s lancem da ti ne klopara po malčeru.Uzeo sam 3.6m jer je toliko bilo na stanju kod nas. Doslovno u zadnje vrijeme ništa ne mogu kupiti da ima na stanju.
A trebam 3.45m znači par karika samo treba odrezati.
@iwanho strah me da onda neće biti jednako dugačak na oba kraka. Jer ne možeš to nikad narediti da oba budu jednaka. Onda bi jedan krak nosio svu silu tereta.
Na stavit ću kroz par dana sajlu kad mi dođe, ovo je sada privremeno rješenje i rezerva ako pukne sajla. Kad stavim sajlu, lanac omotam oko reduktora i nek stoji za rezervu.