• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Ok. Sutra kupim pa stavim.

Znači crni šumarski 8mm karika.

Inače. Prije nego je puklo sam išao vidjeti koliko sam blesav... Ovo mi je kraj voćnjaka gdje sam prvo bio posadio pa onda na kraju pocupao jer sam shvatio da nema smisla.

Na slici je bočni nagib.

Mogu vam reći da je veselo to kositi....

View attachment 60175 View attachment 60176
Pa ovo je ravnica....nema tu straha kad je prednja vuca...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Onda ok. Mene strah na tom nagibu. Do kojeg bočnog nagiba se smatra ok?

Evo stavio sam obični lanac 8mm jer nije bilo šumarskog za kupiti. Jel to ok? Za sada drži 🤣.

Moram još onih par karika viška odrezati, nisam sad stigao.

IMG_20230502_164221.jpg

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427

Evo stavio sam obični lanac 8mm jer nije bilo šumarskog za kupiti. Jel to ok? Za sada drži 🤣.

View attachment 60226
Zovi Centar Alata Osijek, ja uzeo 13mm šumski s kukama kos njih.

Cca. 3 radna dana, možda i manje jer je 8mm u pitanju i nećeš stavljati kuke, ps. Možda imaju i na stanju jer je manja dimenzija karika.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,232
Probaj taj višak kaj odrežeš stavit u škrip, u kariku stavi izbijač il neku jaču šipku i probaj razvinut.. Ak pukne na spoju, onda nije neka sreća.
To si uzel 3 metra?

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
224
Tri dana nisam videl vrta, a danas virnem... kad ono sve eksplodiralo. Niti neznam kaj je kaj.. ali sve gredice imaju biljcice iako ih večine nije bilo prije tri dana. No usput se stvoril i problem. Dobil sam sadnicu masline u kontejneru, ali kaj sad. Jel to netko kod nas uspel uzgojiti.. msm kao ukras barem, a ne plodonosno drvo 😲.
Za kraj malo prvomajskih, ravnogorskih pogleda
Zapravo ništa od toga. Ne želi mi uploadati fotke 🤔

20230501_130135.jpg
20230501_150435.jpg

Hm čudno. Većinu fotki ne zeli prikazati 🤔

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583

View attachment 60226
Izbjegavaj podiizanje malčera na nagibu. Ako baš moraš, onada samo malo odigni. Dok je malčer dolje, nemaš straha.A kaj bi se dogodilo da umjesto micanja tih nekoliko karika, omotaš u trećoj točki priključka? Kaj odrežeš toga više nemaš.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Uzeo sam 3.6m jer je toliko bilo na stanju kod nas. Doslovno u zadnje vrijeme ništa ne mogu kupiti da ima na stanju.

A trebam 3.45m znači par karika samo treba odrezati.

@iwanho strah me da onda neće biti jednako dugačak na oba kraka. Jer ne možeš to nikad narediti da oba budu jednaka. Onda bi jedan krak nosio svu silu tereta.

Na stavit ću kroz par dana sajlu kad mi dođe, ovo je sada privremeno rješenje i rezerva ako pukne sajla. Kad stavim sajlu, lanac omotam oko reduktora i nek stoji za rezervu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Što smo radili jućer i danas.

Prilozi

• Screenshot_20230503-131349_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230503-131349_WhatsApp.jpg
    25.6 KB · Pregleda: 58

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,176
Uopće ti ne zavidim
Imam doma jednu staru candy preko 35 god
i sad već 3 god zaredom radim isti posao,ali je već semering ne dihta kako treba i ulazi voda ,tako da novi ležajevi izdrže god - dvije
Jedino bi mogao pronaći inox;)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Uzeo sam 3.6m jer je toliko bilo na stanju kod nas. Doslovno u zadnje vrijeme ništa ne mogu kupiti da ima na stanju.

A trebam 3.45m znači par karika samo treba odrezati.

@iwanho strah me da onda neće biti jednako dugačak na oba kraka. Jer ne možeš to nikad narediti da oba budu jednaka. Onda bi jedan krak nosio svu silu tereta.

Na stavit ću kroz par dana sajlu kad mi dođe, ovo je sada privremeno rješenje i rezerva ako pukne sajla. Kad stavim sajlu, lanac omotam oko reduktora i nek stoji za rezervu.
Možeš zadnju slobodnu kariku vijkom povezati s lancem da ti ne klopara po malčeru.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Ma mislio sam vezicom ali ne sjedi lijepo na ušici jer je može sjesti jer nije zadnja karika pa se 2 karike i Usica ukljeste.

Ali nebitno sada. I tako pada kiša, a megaing je već poslao novu sajlu i 2 usice tako da ću zamijeniti čim dođe.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Da si nismo to kaj si jesmo nebi me niko nagovoril na današnje zahvate :mad:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh