• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Ja ne krivim ovdje nikoga. Malčer je 180cm. Znači jako je velika poluga na kraju.

Do jednog voćnjaka napravi tamo, natrag 30 km.

Do drugih ima 5. S tim da je dobar dio poljski put s puno rupa...

Po cesti idem 35 km/h.

Puno je to rupa i udaraca. Sad gledaj koja je to poluga i sila na toj sajli.

Bilo bi dobro kad bi se mogao u transportu zakačiti fiksnom vezom da nema toliko rada na toj trećoj točki.

Sutra ću staviti lanac jer mi se ne da trenutno sa sajlom zaje....

Ali uzeti ću od proizvođača sajlu pa ću zamijeniti lanac kada dođe.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Ok. Sutra kupim pa stavim.

Znači crni šumarski 8mm karika.

Inače. Prije nego je puklo sam išao vidjeti koliko sam blesav... Ovo mi je kraj voćnjaka gdje sam prvo bio posadio pa onda na kraju pocupao jer sam shvatio da nema smisla.

Na slici je bočni nagib.

Mogu vam reći da je veselo to kositi....

IMG_20230501_093909.jpg Screenshot_2023-05-01-09-38-54-258_com.gamma.bubblelevel.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Praznik rada ili nerada? 😁

Nastavak sjetve, malčiranje zelenog pojasa, ogradjivanje, izvlačenje kanala i još stošta. Mašine parkirane do daljnjeg.

Prilozi

• IMG_20230501_162733.jpg
    IMG_20230501_162733.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 43

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Moj roto malčer odlučio imati praznik rada 🤣...

Lijepo se digao u cik zore i ajde da pokosim još što imam prije kiše i da mogu u miru nešto popiti..

I pukne sajla 🤣.

Dobro da sam imao neku debelu sajlu za šlepu gore na placu pa sam nekako zakačio da mogu do kuće doći..
View attachment 60159 View attachment 60160 View attachment 60161
Samo to kopčanje na gornje "kugle" više opterečuje sajlu..dalo bi se tu još malo zakoplicirati ali to fakat komplicira stvar..npr hid. akumulator na toplinku ili gumeni ublazivač na malčeru..

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,176
Baš sam htio napisati da ne bi škodili neki jači federi da ublaže udarce u transportu ili kao što si napisao neka kruta veza za transport
Možda i nešto takvog tipa samo puno jače
Ili pretjerati sa debljinom sajle ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Ili sve to pomalo dodati, unaprijediti svoj stroj i prilagoditi ga svojim osobnim potrebama. Praksa ti je nit vodilja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Baš sam htio napisati da ne bi škodili neki jači federi da ublaže udarce u transportu ili kao što si napisao neka kruta veza za transport
Možda i nešto takvog tipa samo puno jače
Ili pretjerati sa debljinom sajle ;)
Sve to rješava EHR... ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
👌👍, došao sam na razinu "samokočenja" više se ne vupam napisati kaj sam delal prekjučer, jučer, danas 🤔, moral se budem "restartati".
PS
Da sam ti bliže ja ti ne bi navrnul na "vrele čvarke", odnavek su mi loši, teški za zdravlje, ali bi umjesto toga napiknul kakvi lebivi komadić na špeku, ak ste ga opkuhavali za kosanu mast. Malo bi prosil soli, koricu kruha i - užival. Tak je to išlo dok sam bil "ja mali", a sad dr. mr. komanduje kaj bi ja smel jesti, no ja sam neposlušna osoba...
Sam dobro skužil da su to friški čvarki, na sliki???

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
👌👍, došao sam na razinu "samokočenja" više se ne vupam napisati kaj sam delal prekjučer, jučer, danas 🤔, moral se budem "restartati".
PS
Da sam ti bliže ja ti ne bi navrnul na "vrele čvarke", odnavek su mi loši, teški za zdravlje, ali bi umjesto toga napiknul kakvi lebivi komadić na špeku, ak ste ga opkuhavali za kosanu mast. Malo bi prosil soli, koricu kruha i - užival. Tak je to išlo dok sam bil "ja mali", a sad dr. mr. komanduje kaj bi ja smel jesti, no ja sam neposlušna osoba...
Sam dobro skužil da su to friški čvarki, na sliki???
Ja se bojim napisati kaj nisam delal..uvjek je to ona prosta riječ koju forum baš ne voli.

A ti ..narcis..hm..jel to biljka neka .

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Ja se bojim napisati kaj nisam delal..uvjek je to ona prosta riječ koju forum baš ne voli.

A ti ..narcis..hm..jel to biljka neka .
Po čemu sam ja za tebe narcis? Daj malo pojasni.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Uvijek postoji nekakva nevidljiva granica ukusa i neukusa...
Zadržavam pravo da biram što budem čitao, a što ne, odnosno s kime se budem družio, a s kime ne.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh