• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Koliko sam ja mogao skužiti "kroz forum" bolji si od nas mnogih u HR. (y)
(Nisi baš ovako trebao napisati; kako će o tebi kao roditelju pisati tvoja djeca.)
Svi mi volimo o sebi u superlativima. 😜
Kako reče jedan vrlo dobar književnik "Kada glupan shvati da je glupan, on više nije glupan" Ja mislim da sam sebe shvatio i sad lagano guram svoj kamen uz brdo, ako me pregazi, ah, bit ću samo još jedan od mnogih, ako uspijem. Opet, bit ću samo još jedan od mnogih.

Ovo je stara uzrečica, barem kod nas: "Od zla oca i još gore majke" koja mi se nekako usjekla kao klincu negdje i često se znam nasmijati na nju.

Daj bože, da moja djeca o meni tako pišu, makar ću znati da sam im neki k u životu značio, a uz to, makar će imati otkačen smisao za humor. Imam neku vrstu humora koja je ponekada teška za razumijeti, ali za one slične meni ili koji shvate, humorna je. Hmm, barem mislim. 🤔

Tako da razumijem zbunjenost, često nailazim na nju. 😂😂

Ovdje postoje dva drkopiša koji je dosta kontaju, a i ja njih, a to su Presveti Otac i beLee cigan 🤗😘

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Danas, promjenljivo s kišom, na red bude odmah došlo "poravnanje" umjetnina, nastalih krajem prošloga tjedna. Da mi slučajno ne bi bilo dosadno.

Nož na kosilici se u poljupcu s trčkom/panjem u travi svinuo 35 mm, kajla, radilica i magnet nisu nastradali. Ugradio sam drugi nož, krači 4-5 cm i nastavio kositi do kraja. Nestala mi je (pri tati na dvorištu) netragom oznaka - polovica cigle s toga trčka, da je bila vidio bi ovako je bilo veselje.
IMG_20230508_105236.jpg
No to nije sve, imam ja toga još. Sredio sam u subotu i kultivator za flaksericu 😥
IMG_20230508_105430.jpg
A dok to sredim, nastavljam izradu jednih vrata, prema povrtnjaku, moram iskemijati i nekakve pante. E jesam ja bedak, bolje da sam mirovao u krčmi, sad ne bi imao posla... 🥳

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
I tako, ja, ludi penzioner sam danas imao ručak iza 18:30, nema veze zadovoljan sam.
Nož od kosilice sam nakon dosta "zajebancije i peglanja" opet doveo na upotrebni nivo i "isprobano" ne trese (y):
IMG_20230508_113926.jpg
Letva i daska su samo pomočni pokazatelji da je nož opet donekle ravan. Slovne oznake A B, su bile pomagalo, tek da znam koja je strana koja, sve nakon bezbroj okretanja i akrobacija :)😖.
Ovo mi je poslužilo kao osnovno "ravnalo" cijev 80x60 mm :
IMG_20230508_111507.jpg
Radio sam pokraj radnog stola/panka u garaži, jer na njemu trenutno "nema mjesta" 😖:cry:🙃 ma sam sam ga natrpao sa svime i svačime.
Ispeglao sam iza toga i doradio ovo malo čudo za kopanje s flaksericom:
IMG_20230508_124009.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
IMG_20230508_124000.jpg

A iza toga je uslijedio još jedan mini horor , ide mi, u životu ide mi 🎶;).Moralo bude složeno biti pod vaser vagu, pa ti sad gledaj u nju, a ona ti svako malo padne:
IMG_20230508_150631.jpg
I tu je počeo zaplet dana. Prvo u Pevex po pante, tiple i šarafe. Naložim ja ta "vrata od ostatka bačve", protiv peseka u povrtnjaku, zatiplam pante i "sve se objesi", nagne, iskrivi, tiple se izvlače iz kvadri, ništ se ne drži, ne valja, užas. Mora popravni.
Natrag u Pevex, ugleda me isti prodavatelj i samo mi veli, niti meni nikaj danas ne ide kak bi trebalo (o je dva smo, nisam sam). Kupim dvije navojne šipke, matice, šajbice sa širokim mesom i gas doma. Zbušim gornje rupe prek kvadri, ali donje k vragu, nikam, borer ide v pod, deku, beton. O sve ti hebem, nikaj bušim gore pod koso. Uspio sam. Montiram pant, koliko sam ja bušio koso gore, tolko je on otišao dolje od simetrale. O la la. Da skratim i još jedan prođe dan, sav naopaki i zvuzlan.
Sutra čišćenje panka, posprema alata, ak ne bu kiše nova runda farbanja drvenarije s lazurom, da je bude bar u dva premaza...
PS
Je, u vaser vagi su vrata, idu lagano, lijepo, čak i preveč lagano, tak da još moram zmisliti i "rihlina" 🙃;)🍾, valjda još bude dana, dosta je toga bilo danas za jedan kišno-lijepi dan.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Hvala, upoznat sam ja sa time. To je sve točno, ali ipak je to što iza mene ostaje jako malo drača:
IMG_20230506_174912.jpg

IMG_20230506_174238.jpg
Al ovo je problem, sec i nema ga, taj je PVC, sredio sam ja i drveni, o da :cry:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
sad možeš i ovak nekaj složiti ..(bolje ne)
Hvala za prijedlog, ali nikaj od toga.
Zakaj?
Da ja moram to pofrezati, ja bi s veseljem primio frezu/kopačicu za ručke i prošetal se iza nje, iza nas bi ostala lijepa knjiga u koju bi gazderica mogla upisati najljepše sadnice ;) .
Ja sam volio frezati i gorice, odustao sam jer se i druga freza dodrla, "samo ja sam nepoderiv". Druga je stvar da bi bilo teško ulaziti u blato poslije kiše pa nešto raditi. Zato sam zatravio između redova pa kosim, a oko redova ipak želim imati okopano, pa dokle budem mogao. A i učim ja s tim vragom, malo on mene mlati, malo ja silujem njega ;):hahah::)

JoGre

Dobro znana faca
Tu od
21 Lip 2019
Poruka
86
Kolega @plus s kakvom flaksericom tjeraš te motičice (mislim na snagu).
Može li se kaj s tim napraviti na tvrđoj zemlji?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Kinez oko 2,5 KS, na tvrdoj zemlji valjda nula bodova. Ja to imam recimo obrađeno i rahlo pa mi nekako ide da si ubrzam kopanje i malo skratim muke, kopanja.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
a ovo ..gledaj od 6 30
Djelimično sam jučer odgovorio, ali mi je sinulo sad, da nisam spomenuo nešto bitno.
Jasno mi je da ukazuješ na "propuste", da frezica na filmeku nije uništila 100% sav drač, korov. Takva freza, niti obična ručna motika u životu ni ne postoji. Ovi "filmaši" vuku frezicu i drapaju crtu da bi mi imali što gledati i lajkati.
Za razliku od njih kako oni to rade, ja radim i upravljam s istim strojčekom i budem efikasniji. Dovoljno je u radu ručke malo nakriviti na korovu lijevo, desno, malo zastati i nastaviti dalje. Učinkovitost mi je višestruko efikasnija nego da samo hodam "bez pameti".
Ali da, onda ja i malo pretjeram, pa želim previše, pa napravim "a ca" karate kid potez i zakačim i kolac, a on presječen frkne v zrak - sam tak.
Meni je ta frezica dobrodošlo i za sad učinkovito pomagalo. S njom sam jako brz, rezultat okopavanja je više nego dobar. Da preživi i poneki drač "osjak, pa i slak", s dubokim jakim korijenom i u prevelikoj blizini trsa. Ali sve mi je to zanemarivo, jer je za sad dobro i učinkovito. Lakše i brže nego obična motika.
@vlč.puknuti nije ovo riječ napisana samo "kontra tebe osobno", nego za svakog tko to bude pročitao, tako da nemoj biti nezadovoljan, molim te.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Pošto u traktoru imam mjesta za mene i kutiju cigara. Moram jako pomno birati alat koji ću nositi.

Ova 2 ključa podesiva i dobar ključ 13 zadovoljavaju 90% potreba 😁.

Imam još neki jeftini set ključeva iz trgo agencije...

Screenshot_2023-05-10-09-47-52-066-edit_com.android.chrome.jpg Screenshot_2023-05-10-09-47-26-370-edit_com.android.chrome.jpg Screenshot_2023-05-10-09-46-58-734-edit_com.android.chrome.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Znaš .kad se ide na ozbiljno jedrenje..kilaža se ne smije premašiti..na tebi je da li budeš uzeo cigare..fine hrane ili rezervna jedra ,štrik i špage..
.E ,kako bi uhvatio kompromis četkica za zube se reže na pola...

Baci cigare ili možeš zapaliti dok čekaš šlepanje.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh